Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudok segíteni a volt páromnak?
A helyzet az, hogy alkoholista. Nem az az agresszív fajta, soha senkinek nem ártott, egyszerűen csak reggel munka előtt iszik, munka után az első a kocsma, sokszor estére le is részegedett. Nem ítélkezést kérek, hogy miért jöttem össze vele, ezen most már nem tudok változtatni. A munkám során ismerkedtünk meg, pár hónapig voltunk együtt, de aztán nekem ebből elegem lett, pedig nem egyszer ígérte meg, hogy abbahagyja. A helyzet az, hogy amióta szakítottunk még rosszabbul van. Már van, hogy reggel is részeg, hallom ismerősöktől, hogy van, hogy ki se mozdul napokig, lóg a munkából, stb... A legzavaróbb talán az, hogy engem is hívogat. Van, hogy napközbe, akkor még le tudom rázni, hogy dolgom van, nem érek rá, de van mikor éjszaka hív föl, hogy ő milyen magányos, és meg akar halni, meg sír, volt mikor 10 percen keresztül a sírását hallgattam. Nekem már van egy új kapcsolatom, és ez őt is nagyon zavarja, hogy legalább hetente egyszer éjszaka sír a telefonba... Nem tudom mit csinálhatnék, ajánlottam neki pszichológust. elvonót, mikor még együtt voltunk ígérgette, hogy el is megy, azóta se ment. Nem tudom mennyire teszek jót azzal, hogy fölveszem a telefont neki, de félek ha többet nem foglalkoznék vele, csak még jobban ártanék neki, és egyszer tényleg hülyeséget csinálna, ha értitek.. Nem szeretném ha rámenne a mostani kapcsolatom, szóval valami tanács, hogy mit csinálhatnék, hogy segíthetnék neki?
N/26
Pontosan nem tudom, de siess, mert innen már csak egy lépés a gyógyszer vagy drogfüggőség. Egyértelműen lelki okai lehetnek, leírásod alapján nem úgy tűnik, hogy csak natúr proli lenne aki már a homokozóban is a Kőbányait szlopálta.
Közbelépés? Vannak rokonai, barátai?
Tiltsd le.
Te megtetted, amit lehetett.
Küld neki egy levelet néhány lelki segélyvonal telefonszámával. Ha még élnek a szülei, van testvére, barátai, nekik is szólhatsz, hogy még nagyobb bajban van az illető, mióta szakítottatok.
De nem a te dolgod megmenteni, nem is tudod megtenni. Felnőtt ember, felelős a saját életéért. Ne hagy magad belerángatni. Ha megöngyilkolja magát, az szomorú, de nem te tehetsz róla.
Hmmm nehéz. Nyilván valahol bűntudatot/felelősségérzetet érezhetsz, amit ő (lássuk be) ügyesen manipulál (és neki sincs róla tudatosan fogalma erről).
Próbálj meg rokonokkal, családdal erről beszélni, hogy vegyék kézbe. Nem a te felelősséged őt kezelni, nem miattad alkoholista, tudatosítsd ezt!
Ha sikerült valakit megkérned, hogy segítsen rajta, tiltsd le, mert tönkreteszi a jelenlegi életed. Ha meg az gallyra megy, nem lesz ott senki aki segítsen és jogosan fogod a fejed a falba verni.
Tegyél meg egy szívességet magadnak és neki is: szakíts meg vele minden kommunikációt. Gyorsabban fognak neki is gyógyulni a sebek.
Kutatások kimutatták hogy a depressziósak szűk családi köre maga is ún. reaktív depresszióban szenved. Szóval hajrá..:(
Férfi hogy lehet ilyen tutyimutyi úgy irigylem aki ráér erre az életben másnak meg a segge lóg ki a gatyából ezek meg simán eltapsolják a pénzt a korcsmában. igen, tudom, kell neki....persze...meg szelíd..ja, most még.... láttam már szelíd alkeszt szétverni a lakást..stb.
Darázsfészekbe nyúlsz, ráadásul ott a másik kapcsolatod, mi vagy te, kedvesnővér? Miért nem a másikkal foglalkozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!