Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a meglátásotok erről?
Szakítottam a párommal. 2 éves volt a kapcsolat.
A vége felé úgy éreztem elég volt.
Nem tudtunk megbeszélni dolgokat, vagy ha meg is beszéltük, néhány nap múlva nem úgy történt.
Hajtogatta hogy mennyire szeret és fontos vagyok neki, de felém nem ezt mutatta, ... csak vajmi keveset.
Most ne azt gondoljátok hogy túl sokat kérek/kértem, meg szappanoperához hasonló nyáladzást, meg nem eget rengetőek az elvárásaim, ... egy átlagos szint, amit egy nő elvárhat a párjától.
A tűrés szintről nem is beszélve, az tette be a kaput!
Nos szakítottam vele, mondván hogy elég volt.
Tudja magáról hogy nehéz ember, de más elviselni és más eltűrni.
De amire számítottam, ... inkább lemond rólunk, mintsem hogy tegyen értünk.
Mondván, hogy Ő képtelen megváltozni, próbált...de nem megy. Bármennyire is szeret, nem akarja hogy tovább szenvedjek mellette.Tudja hogy az Ő hibája hogy ide jutottunk.
Ez korrekt és értékelendő. De nem fér a fejembe, hogy ha tényleg szeretek vkit, akkor hogy tudok róla lemondani, mért nem tud tenni érte??
Én ezért lemondtam róla, ... és Ő is a kapcsolatunkról.
30/n
Szerintem maximalisan korrekt volt o.
En kifejezetten rossz embernek tartom magam, de semmit nem valtoztatnek meg.
Szerencsere eddig is talaltam olyan lanyokat/noket, akik elfogadtak olyannak amilyen vagyok. Ez valoszinuleg a jovoben is igy lesz. En sem akartam megvaltoztatni senkit es engem se akarjanak.
Annyi ember van, hogy inkabb engedjuk el egymast ha megsem mukodik.
A parom ne korlatozza az eletemet, hanem teljesitse ki.
Az, hogy szeret és fontos vagy neki, az nem jön össze azzal hogy elenged. Ha ez igaz, akkor akar változni és tesz lépéseket. Addig ez a sok állítás csak duma.
Mik voltak azok, amikben szeretted volna, ha változik?
Most ezt csak én nem értem? Tehát TE szakítottál vele majd az a problémád, hogy nem próbál veled maradni?
Mert akkor felteszem a kérdést: nem is akartál vele szakítani? Ha pedig szakítottál, akkor mit számít, hogy mit gondol?
Az pedig, hogy az ő hibája... imádom ezt a mondatot :D Ugye tudod, hogy olyan 3-4 hónap körül, amikor már ennyi ideje nem tudtok egymásról semmit, majd le fog esni, hogy TE mit hibáztál? Ne aggódj, nem lehet kikerülni, az agyad teszi magától is a dolgát. Nincs olyan, hogy csak az egyik a hibás. Ok-okozat. Egyensúly. Jin-Jang. Karma. Hívd ahogy akarod, de minden okkal történik. A viták is és az is, hogy le**arja a te gondolataidat. Ja és a szakításotok is.
A kérdésed pedig így nézve értelmetlen. A meglátásom az, hogy picit érthetetlen módon fogalmazol és nagyon-de-nagyon rá akarsz valamit tolni egy másik emberre, ergo még bőven a szakítás elején jársz, ergo lesz ez még sza**bb is, ergo ha egy ici-picit nagyobb belátás és jóval több kompromisszum készség lenne benned (igen, jól látod, rólad beszélek -> arról az emberről aki nem tudja elfogadni a párját olyannak, amilyen) még menthetnéd a kapcsolatotokat és önmagad is egy torz gondolkodású élettől.
1- a kapcsolatunk alatt már mondtam neki, hogy egyes dolgokon csiszoljunk, mert nekem így nem jó.
Több kevesebb sikerrel, de leginkább nyeltem.
Legbelül tudja hogy rossz, .. ezt ki is vetítette rám.
Tehát a rosszat már megkaptam.
Én kicsit mártír jellegűnek érzem (lehet hogy jó szándék is vezérli), hogy nem erőlteti tovább hogy ne szenvedtessen.
2- es válaszolótól kérdezném, hogy sosem vágytál hosszú tartós kapcsolatra? Mert hogy írtad hogy voltak és lesznek is olyan nők akik elfogadnak ilyen "rossznak".
Mert ha voltak és lesznek is, valószínű hogy ideig óráig bírják. Vagy rosszul látom?
4- Abszolút patt helyzet! Ő nem tud jobbá fejlődni, ... én meg már nem tudok lejjebb adni az értékrendemből. Szeretjük egymást, .. de itt megrekedt a történet!
5- Ezt én is így látom, .. tehát vagy szeretünk vkit és teszünk érte, ... vagy nem szeretjük és elengedjük.
Amikre kértem:
- tisztelet ( az idő múlásával, egyre többet megengedett magának, .. hangnem, szavak, sértés) Amire én nem adtam okot. Ha én megadom a tiszteletet, ugyan ezt vissza is várom.
- több figyelmet (nem elég megszerezni vkit, meg is kell tartani. Elhanyagolva éreztem magam. Apró gesztusok, figyelmességek, .. hogy érezzem hogy szeret. Itt nem ajándékokra gondolok, hanem kicsit a kedvemben járni.
És furcsa, hogy én ezt alapnak tartom, .. más mért nem?
Volt hogy mondtam neki, hogy neked jó érzés amikor én xy-t csinálok? Nekem is jól esne visszafelé.
- ha elmegy a barátaival, mértékletesen igyon, ... mert bunkó lesz tőle! .. és azt én kapom. Leginkább ez állt kettőnk közé!
- tudjunk beszélgetni ha probléma van és megoldani. De itt csak nekem volt problémám, és a beszélgetések nem jutottak 1ről a 2re inkább vitába torkollt. Éppen ezért nem is lett megoldva, így újra terítékre került.
Én szerettem volna megbeszélni ha vmi rosszul esik, vagy esetleg nem így kellett volna, .. hogy ezt a későbbiekbe kiküszöböljük. Mert azt gondolom ez így működik.
Lehet hogy számára ez sok volt, mert neki nem volt jelentős problémája velem. Mért is lenne ha mindent megteszek?!
Olykor már én éreztem úgy hogy túl sokat kérek, .. vagy már túl sűrűn?!
7- Rám aztán nem lehet mondani hogy nincs kompromisszum készségem!!!
Igen én szakítottam vele, és igen szakítani akartam fele,és igen, az a problémám hogy nem tesz a kapcsolatért és inkább veszni hagyja, ... ergo mégsem vagyok olyan fontos neki, mint ahogy hajtogatja!
Ergo kibújt a szög a zsákból és tudom hogy hányadán állunk! .. csak kicsit fel vagyok háborodva :) ... hogy én balga elhittem ezt!
De ezt úgy hívják, hogy játszma és a legrosszabb amit egy kapcsolatban tehetsz... mármint, hogy játszani kezded.
Lényegében zsarolni akartad, majd amikor nem jött be, felháborodsz. Nem lett volna jobb tisztán intézni? Vagy 30 évesen úgy gondolod, hogy ez a helyes kezelése egy kapcsolatnak? A problémáid megoldása ez lenne?
Nem lett volna jobb inkább rájönni, hogy a párodnak mi volt a problémája? Áh mindegy, hagyjuk is... nem bántás, de lehet így a legjobb mindkettőtöknek (de a párodnak biztos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!