Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítás ok nélkül lehetséges?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás ok nélkül lehetséges?

Figyelt kérdés

Megmagyarázom. Az elmúlt hónapban tényleg sok kérdést feltettem itt a témával kapcsolatban, de maradt még egy kérdés bennem amire keresem az okot/választ.

Három és fél év után lett vége élettársi viszonyomnak (én 33, ő 29). A szakítás tényét már elfogadtam, nem küzdök érte, nem akarnám már visszaszerezni, csak megélni a szorongó, depressziós oldalát (persze itt hazudok picit, de tényleg nem keresem vele a kontaktust).

Szóval szétmentünk, majd két hét múlva adtunk két hónapot még neki amiből öt nap lett. Ahányszor szóba került, hogy miért szakítunk folyamatosan más volt az oka. Igazából a mai napig nem tudom miért mentünk szét.. Pár hónapja egyre depresszív lett, a szakítás előtt már szinte patológiai állapotban volt. Oka között biztos ott voltam én is mert nehezebben viseltem, hogy passzívvá vált de a valódi okot inkább a családi dolgaiban látom. Illetve abban, hogy 'nem akar felnőni'.

Nem akart gyerekről, házasságról beszélni, sőt sokszor visszatámadt ha témába került (annyira azért nem toltam ezt a dolgot, de ő nőként rosszabb volt ilyenkor mint egy faszi). Szerepelt ez is a szakítás okai között.

Ahogy az is, hogy hisztizek (ebben van némi igazság de azért hadd ba**hassam fel magam, ha ökörséget csinál.. amúgy kulturált próbáltam maradni ekkor is)

Vagy, hogy nem boldog mellettem (ez az egyik legmegfoghatatlanabb dolog számomra, mert én is láttam rajta ezt és próbáltam boldoggá tenni. Pl. elvittem nyaralni, elvittem születésnapján olyan programra amit már régóta szeretett volna, mindig megleptem valami aprósággal, figyeltem rá...)

Tényleg sok-sok mindent próbáltam. Kezemet nyújtottam, hogy segítek mivel voltam már depresszív szakaszban én is. Sőt, fiatalon dobtam ki ezért én is szerelmet. Élettársaként megígértem neki, hogy mellette leszek, segítek neki, ha kell akkor picit passzívabb leszek, hogy ne 'fulladozzon'. Amit akar. Csak kérnie kell.

Első szakítás után, amikor békülni próbált elmondta, hogy senkire nem számíthat, senkije nincs rajtam kívül, szeret, de valami nem oké magában. Összeomlott. Segítséget kért tőlem, vagyis tanácsot. Megígérte, hogy változni fog... stb. Aztán öt nap múlva, mivel elég passzív 5 napunk volt, gondoltam rákérdezek, hogy én, így két-három hétnyi tömény szorongás után mire is számítsak (amikor visszajött nem kért elnézést, szerintem fel sem fogta, hogy mit tett velem. Milyen volt nekem megélni a szakítás első heteit... ). Szerintem ez a kérdés azért bele kell, hogy férjen de ő kiborult, ordibált velem majd közölte, hogy akkor költözik.

Amúgy az elmúlt egy hónapban semmit sem tett azért, hogy javuljon bármi is. Orvosról hallani sem akart, de mindenért én voltam a hibás. Tényleg megalázó szintre mentem már le, ahol még a nekemtámadáson is mosolyogtam inkább. Persze, tudom mindenkinek az jut most eszébe, hogy szép tagadásban élek, de őszinte leszek, és ezt ő is megerősítette, rajtam kívül senki nem tett ebbe a kapcsolatba semmit. A szülei is leszarták, hogy szétmentünk, ahogy a barátai is (gondolom). Persze, az is lehet, hogy van valakije amit még hajlandó is lennék elfogadni de akkor miért kellett ez az egy hónapnyi színjáték és miért nem mondta meg, hogy van valakije. Részéről letudva, én meg túllépek ezen. De még a legdühösebb állapotában sem tudtam ezt kiszedni belőle, szóval szerintem nem másik ember van ebben.

Ja és a szakítást nem előzte meg klasszikus értelemben semmi. Ami történt az annyi, hogy ő soha nem kért tőlem kb semmiért sem bocsánatot, az őt érintő kényes témákat hisztivel és visszatámadással reagálta le. Semmit nem tudtam vele megbeszélni de én mindig kikompenzáltam a hibáit. Férfiként 'elengedtem' az ilyen hisztiket. Türelmes voltam. Kb nekem kellett volna elhagynom őt a kompromisszum hiánya miatt de még is ő hagy el... így ok nélkül. Volt sok szakításom, tudom hogy mi a menete ennek, de ezzel nem tudok mit kezdeni, hogy szeret, mindennél jobban, én vagyok a mindene, a jövője, az akinek a legfontosabb majd szakít (ezek az ő szavai az elmúlt hetekből)

Vélemény?

2017. aug. 2. 14:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én abban hittem, hogy minden javítható! Általában próbálok jót feltételezni a másikról...
2017. aug. 3. 11:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem is kell róla rosszat feltételezni. Szeretett téged, ebben biztos vagyok. De mások a céljaitok. Szerinted az volna a jó, ha a kedvedért vállalna gyereket úgy, hogy nem akar? Ez jó volna?
2017. aug. 3. 11:47
 13/15 A kérdező kommentje:

Értelemszerűen nem, de a gyerekig való eljutás az egy folyamat része. Ő is ezt vallotta és én is. Ismerkedés, kapcsolat, szerelem, szeretet, egzisztencia és utána lehet gondolkodni felelősségteljes dolgokon is.

De most nem is kérdés ez mert alapvetően én ezt sem éreztem akkora problémának. Nem pusholtam, csak kértem, hogy néha beszélgessünk róla, de azt is inkább azért, hogy érezzem, tartunk valamerre. Nem akarnék én sem gyermeket most... vele sem akartam egyből. Sőt talán még azzal is kibékültem volna, ha sok idő múlva lett volna csak gyermekünk.

Igazából el is engedem ezt a témát mert amit én ki akartam hozni az az, hogy olvasom a különféle szakításos cikkeket ahol túlsúlyban arról beszélnek, hogy a nőknek milyen rossz (miközben túlnyomórészt a nők szakítanak) meg majd pár hónap múlva nem fog fájni és csak a jót látom meg ebben. Meg, hogy észreveszem a hibáimat stb... Miközben engem azért dobtak mert segítettem és elfogadtam, hogy szar időszakban van és a feladatom a támogatás. Értitek? Nem tudok racionális okot mondani, hogy miért dob el az akinek segítséget nyújtok. Miért agresszív, miért támad miközben arról beszél, hogy szeret és én vagyok a mindene. Mármint szakítás közben. Teljes zavar érzelmileg ez nekem...

Szakítottak már velem, ahol legtöbbször az hangzott el, hogy nem azt érzi amit kéne/nem szeret. Itt ellenben, két héttel a szakítás után megkapom, hogy szeret és én vagyok az egyetlen ember aki elfogadta az életében és szégyelli, hogy ezt akarja eldobni de nem tudja mi van a fejében. Ezzel én még is mit kezdjek? Ki****ott toleráns ember vagyok, mert mentem át ilyen szarságokon én is de azt nehéz kezelnem, hogy mindezen (szerintem pozitív) tulajdonságom ló****t nem ér egy másik ember szemében mert csak a saját érdekeit nézi és nem a kettőnkét/jövőnkét.

2017. aug. 4. 12:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem ismerlek, de irtó idegesítő, hogy hárítod a lényeget. Vissza a gyerekcsináláshoz: nem erőltetted, csak beszélgessetek róla, ráér majd...de ő NEM akar, fel tudod ezt fogni? Lehet, hogy mondogatta, hogy majd, persze, mert nem kerül semmibe. De nem akar veled családot, mert depressziós. Egy depressziós ember nem akar semmit. Túlélni akar. És nem akarja hogy tovább sérülj mellette. De nem tud feléd empátiával fordulni, mert most neki nincs. És közben utálja magát érte. Nem tud az lenni akit te elvárnál, hogy legyen, és nem is akar. És nem akarja az idődet húzni. De hiába beszélsz arról, hogy majd ha jobban leszel, majd jobb lesz, majd egyszer....ő most nem tud távlatokban gondolkodni. Idegesítő lehet ahogy te megpróbálsz segíteni mert van egy (amúgy párkapcsolati szempontból

jogos) elvárásod amit rá akarsz kényszeríteni. Tudom, hogy szeretetből, de ez akkor is kényszer. Elege van, nem akarja ezt, de te jó ember vagy és sajnálja. Mert az egészségesebb énje szeretné ezt a közös jövőt veled, de közben tudja, hogy nem képes rá. Szeret, ezért küldött el.

2017. aug. 4. 16:14
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszod. Lehet neked van igazad. Nem tudom megitelni, de koszonom hogy egy mas nezopontot is leirtal.
2017. aug. 4. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!