Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Inditsak birosagi pert a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Inditsak birosagi pert a macskamert?

Figyelt kérdés

Van egy kozos macskank a mar volt parommal, kozosen talaltuk pici koraban, de gyakorlatilag en foglalkoztam vele tobbet, tobbet koltottem ra, engem szeret jobban, a paromnak kb. annyi koze van hozza, hogy neha simogatta es babusgatta ha epp olyan kedve volt.

A szakitaskor viszont kozolte, hogy viszi a macskat. Nekem eszem agaban sincs ezt hagyni, de nem tudom, mivel gyozzem meg, felek attol is, hogy esetleg elrabolja.

Lehet a gyerekelhelyezesi perek mintajara a macskamert ilyen pert inditani? Vagy tavoltartasi vegzest kerni, hogy ne johessen a lakasom kozelebe?

2017. márc. 1. 11:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy kisállatért lehet-e pert indítani, de minél hamarabb kérdezz rá hivatalos úton, mert egyik ismerősöm úgy járt, hogy a yorkiját vitte a pasi. A lányé volt a kiskutya, hozzá is ragaszkodott jobban. Mondjuk a párja nevén volt a kutyus, mert annak idején ő vette ajándékba a lánynak.

Távol tartási végzést viszont úgy tudom, hogy bármikor kérhetsz.

21/L

2017. márc. 1. 11:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet pert indítani, persze. Ha egy kakaós bögréért lehet, akkor egy macskáért is.
2017. márc. 1. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
73%

Jogilag akkor helytálló, ha bizonyítani tudod, hogy te költöttél rá többet. Az érzelmi oldalt adott esetben nem vizsgálnák, nem sok igazságügyi macskapszichológust ismerek (lényegében egyet sem).

Távoltartási végzést két esetben kérhetsz:

-Családtag esetében bírósági távoltartást, ha házasok voltatok (nyilván indokolni kell: a "nem akarom látni" az nem indok, csak a bántalmazás, fenyegetés, zaklatás számít annak).

-Ideiglenes távolságtartást bárki ellen lehet kérni, ha egyidejűleg feljelentést teszel (itt is a fenti indokok miatt).

2017. márc. 1. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!