Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás után miért olyan gyakori, hogy az egyik fél "vissza akarja szerezni" a volt partnert?
Velem is szakítottak már életem során, nyilván én is voltam emiatt szomorú, sírtam és depresszióztam sokat, reménykedtem, hogy idővel mégis meggondolja magát, kívántam azt millió éjszakán keresztül, hogy bárcsak ne történt volna ez így, ahogy, de a tettek mezejére sosem léptem, soha nem mondogattam a volt párnak, hogy azért próbáljuk meg megint, ígérem megváltozom, nem kopogtattam az ajtaján minden másnap, hogy de na, légyszi, sajnáljon már meg.
Itt gyakorin meg olyan sok kérdést-választ látok, ami arról szól, hogy x hosszúságú kapcsolatban az egyik félnél betelt a pohár/kiszeretett a másikból/akármi okból szakítottak, és a másik meg kéri a tippeket, hogy de mégis, hogy csinálhatná vissza. Minek? Miért? Ha mondjuk együtt voltak 6 évig, és véget ért, akkor mit tud csinálni szakítás után 2 héttel, amitől az elmúlt 6 év összes rossz tapasztalata semmissé válik a szakító félben? Ha már úgy döntött, hogy ebből nem kér, akkor miért erőltetné rá magát a másik?
Nyilván vannak olyan esetek, ahol mindketten nyitottak az újrakezdésre, de az észrevételeim szerint nem azzal kezdődik, hogy "szakított a párom, mert már nem szerelmes, hogyan szerezhetném vissza".
Mégis, miért ez az első gondolata az emberek igen nagy százalékának, hogy ahelyett, hogy méltósággal elfogadná az állítólag szeretett ember döntését, ráerőszakolja a saját önző ragaszkodását, és csak még mélyebbre ássa magát a másik szemében, megölve az esetlegesen fennmaradó kis szikrácskát, ami nyitva tarthatná az ajtót az újrakezdéshez. Mégis, miért? Annyira nem értem, magyarázza el nekem valaki, légyszi.
Köszönöm!
Én úgy gondolom ,hogy ha egy hosszabb távú kapcsolat véget ér ,(én hosszabb távú kapcsolat alatt több éves együttélést értek )akkor annak mindig komoly ,nyomós oka van és ahogy te is irtad ezek nem olyan okok normál esetben , amik 2hét vagy bármennyi idő elteltével semmisé válnak.
Szerintem azok az emberek akarják visszaszerezni a másikat,akik hiába telik az idő nem találnak maguknak újra párt és emiatt nagyon magányosnak érzik magukat és úgy gondolják ,hogy a magánynál még az ex is jobb.Véleményem szerintem különben konkrétan nem az illető hiányzik nekik ,hanem az érzés amit hozzá társítanak,hogy akkor minden milyen szép és jó volt ,mert nem voltam egyedül,közben pedig elfelejtkeznek arról ami miatt végül is vége lett.
Röviden az idő megszépít mindent és ők a múlt után vágynak ahelyett ,hogy tovább lépnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!