Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítás után 1 evvel még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás után 1 evvel még mindig hűvös velem és nem akar beszélni a régi dolgokról, miért?

Figyelt kérdés

Másfél évig voltam együtt egy külföldi fiúval. Váratlanul kaptam tőle a telefonhívást, hogy be szeretné ezt fejezni. A vallásra hivatkozott, de homályos volt az egesz. Ez egy éve történt. Azóta volt egy komolynak tűnő kapcsolatom, ami a napokban fejeződött be. Az emlitett külföldi fiún pár hónapja tudtam túl tenni magam igazán, ezért most megkerestem újból, érzelemmentesen, hogy válaszoljon a kérdéseimre. Még mindig ugyanolyan rideg stílusban cseveg velem, mint közvetlen a szakításunk utan. Az első mondata az volt, hogy nem akar a múltról beszélni meg hogy jobb, ha nem beszélünk, mert akkor bántjuk egymást ....én hiába mondtam neki, hogy ezzel nem értek egyet és már teljesen túltettem magam ezen....ő nehezen beszélt dolgokról (kikérdeztem a szakítása okáról, hisz teljesen sosem tudtam meg mi volt a probléma. Most kiderült, hogy a vallási és a kulturális különbségek.)...olyan, mintha haragudna ram, de hiába kérdeztem rá, hogy zavarja-e valami, ő elkezdett gyerek módjára olyanokat írni, hogy ő nem érez semmit, ő csak nem akar engem megbántani és nem akar erről beszélni blablabla. Meg szándékosan sértő stílusban írta a dolgokat....teljesen úgy, mintha RAM haragudna valami miatt, holott nekem kellett volna, mivel egyik pillanatról a másikra ő döntött úgy, hogy dobja a francba a terveinket (kiköltözés, lakás, munka...minden megvolt).

A kérdésem az, hogy miért lehet ez ? Én úgy vettem észre, hogy még mindig nem közömbös irántam. Vagy más a magyarázat ? Help! Annyira nehéz megérteni a fajtankat :P

2016. nov. 11. 01:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Haha, torok ferfiak... ne akard oket megerteni. De tenyleg. Ez az abszolut lehetetlen kuldetes - nekem is tapasztalat a torok paromtol :'). Viszont szerintem (attol is fugg, hogy hol el, melyik orszagreszen) nalatok inkabb az jatszik, hogy (tapasztalat szinten) Torokorszagban kulfoldi nokent borzaszto nehez elni - meg akkor is, ha folyekonyan beszelsz torokul, es valoszinuleg, neki ezzel kapcsolatban is lehettek ketsegei, hogy az ottani dolgoknak nem akart teged kitenni, igy inkabb gyorsan befejezte, mert nem akart ebbe belevagni. Ha kikoltoztel volna, egy perc nyugalma nem lett volna a ra nehezedo felelosseg miatt. Orult dolgok tudnak itt tortenni egy kulfoldi lannyal ferfi kiseret nelkul, sajnos. De ez megint csak az en talalgatasom.
2016. nov. 11. 11:18
 12/16 A kérdező kommentje:
Koszonom neked a véleményed. Igen, valószínűleg ez is közrejátszott ....főleg, hogy ismerőseitől sokszor kapott negatív kritikát rólam ...persze ismeretlenül. Volt egy srác, aki ram irt Facebookon, hogy csinos vagyok és nézzem meg az ő fotóit is, hogy mit gondolok róla. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de nem érdekel. :) ezek utan azt láttam, hogy a volt páromnak írogat, hogy en nem közülük való vagyok, k.va vagyok és sosem lesz elég nekem egy férfi, meg fogom csalni a barátomat stb. Szegény volt párom össze is veszett rengeteg emberrel, hogy megvedjen. Aztan később ugyanezzel a sraccal osszekoltozott es milyen érdekes...jött a szakítás :) sajnos (ilyen szempontból) nem mindenki olyan laza, mint én, a családom és a barátaim. :(
2016. nov. 11. 11:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem is az a normális, ha szakításkor megbeszéljük mi volt a gond. Érdekesek az ilyen beszélgetések, mert szókimondóbbak vagyunk és lezárt témák is előkerülnek. Sok minden más megvilágításba kerül, még a régi tüskék feléről is kiderül hogy csak elbeszéltünk egymás mellett.

Azt meg ne mondja nekem senki, hogy valakinek nincs egy-két órája arra az emberre, akivel másfél évig mindent megosztott.

Ha nem válaszol a kérdésesedre akkor vagy nem is tud, mert a béka segge alatt van az érzelmi intelligenciája. Vagy titkol valamit. Vagy egy kőbunkó, mert szó szerint 20 percet is sajnál rád, nehogy lemaradjon az aznapi valóságshow-ról. Bármelyik is, annak legalább örülhetsz hogy megszabadultál tőle.

2016. nov. 11. 11:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Egyébként meg nem értem egyáltalán minek terveztek egy teljesen más kultúrájú emberrel. Hosszú kapcsolat csak akkor lehet jó, ha a fontos dolgokban egy hullámhosszon vagytok!

Annak az esélye, hogy egyáltalán együtt maradjatok, is nagyon minimális. És még az a jobbik eset ha szétmentek. Mert annak az esélye,, hogy 60 évesen visszagondolva azt mondjátok, hogy jó döntés volt ezzel az emberrel együtt maradnom, gyakorlatilag nulla.

2016. nov. 11. 11:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Van egy ismerős lány, akinek többnyire csak més kultúrákból voltak pasijai. Sajnos minddel volt valami összeegyeztethetetlen ellentét. Például volt egy perzsa, vele akkor jött a szakítás, amikor tervezték hogy meglátogatják a srác szüleit. Lényegében az volt, hogy a csajnak kb. "laposkúszásban" kellett volna járnia és örülni hogy hitetlenként egyáltalán szóba áll vele a család. Ezt nem akarta elfogadni, vége is lett a kapcsolatnak
2016. nov. 12. 14:29
 16/16 A kérdező kommentje:

Utolsó: hát nem csodálom, hogy a lány nem fogadta el. Én sem fogadnám el. :/ mondjuk az arabok erőszakosabbak azert a torokoknel.

Egyébként azert ez a kultúra dolog sem kifogás, mert például van egy nagyon jofej torok barátom, aki itt él és abszolút elfogadó (nem is olyan nagyon vallásos) meg a családja is. Nem sokára fogok vele kimenni a családjához és nagy szeretettel várnak. :) szóval azert ez inkább személyiség kérdése szerintem. Sőt a legutóbbi párommal sem volt kulturális probléma, vele más problémák voltak. Olyanok amik előfordulnak egy magyar párnál is.

És visszatérve egy másik kommentálóhoz: azert terveztem vele hosszútávra, mert nekem a keleti kultúra mindig is tetszett. Náluk a család a legfontosabb, nekem ez nem adódott meg, mert a szüleimen kívül a családunk szétesett. Senki nem támogatja egymást. :( szóval nekem szimpatikus az, hogy egy torok embernél a család a legfontosabb.

2016. nov. 14. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!