Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítás után 1 evvel még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás után 1 evvel még mindig hűvös velem és nem akar beszélni a régi dolgokról, miért?

Figyelt kérdés

Másfél évig voltam együtt egy külföldi fiúval. Váratlanul kaptam tőle a telefonhívást, hogy be szeretné ezt fejezni. A vallásra hivatkozott, de homályos volt az egesz. Ez egy éve történt. Azóta volt egy komolynak tűnő kapcsolatom, ami a napokban fejeződött be. Az emlitett külföldi fiún pár hónapja tudtam túl tenni magam igazán, ezért most megkerestem újból, érzelemmentesen, hogy válaszoljon a kérdéseimre. Még mindig ugyanolyan rideg stílusban cseveg velem, mint közvetlen a szakításunk utan. Az első mondata az volt, hogy nem akar a múltról beszélni meg hogy jobb, ha nem beszélünk, mert akkor bántjuk egymást ....én hiába mondtam neki, hogy ezzel nem értek egyet és már teljesen túltettem magam ezen....ő nehezen beszélt dolgokról (kikérdeztem a szakítása okáról, hisz teljesen sosem tudtam meg mi volt a probléma. Most kiderült, hogy a vallási és a kulturális különbségek.)...olyan, mintha haragudna ram, de hiába kérdeztem rá, hogy zavarja-e valami, ő elkezdett gyerek módjára olyanokat írni, hogy ő nem érez semmit, ő csak nem akar engem megbántani és nem akar erről beszélni blablabla. Meg szándékosan sértő stílusban írta a dolgokat....teljesen úgy, mintha RAM haragudna valami miatt, holott nekem kellett volna, mivel egyik pillanatról a másikra ő döntött úgy, hogy dobja a francba a terveinket (kiköltözés, lakás, munka...minden megvolt).

A kérdésem az, hogy miért lehet ez ? Én úgy vettem észre, hogy még mindig nem közömbös irántam. Vagy más a magyarázat ? Help! Annyira nehéz megérteni a fajtankat :P

2016. nov. 11. 01:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy lett neki egy másik lány, azért lett hirtelen ilyen "vallásos".
2016. nov. 11. 01:33
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

"ő csak nem akar engem megbántani és nem akar erről beszélni blablabla."

Ez nem blablabla, hanem a véleménye és az érzései. Ha ezt kéri, tartsd tiszteletben. Azért kéri ezt, mert neki fáj még a dolog. Szépen és tisztán elmondott mindent.

2016. nov. 11. 01:53
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha én szakítok valakivel, nekem sem lenne 1 év után beszélhetni a régi dolgokról. Mi értelme lenne?

Minek nyomulsz még mindig? Ha túl lennél rajta, akkor nem ezzel foglalkoznál, hanem a jeleneddel és az új kapcsolatoddal.

Magyarázat? A srác 1 éve túl van rajtad. Ennyi. Jobb dolga is van, mint veled csevegni ezeréves dolgokról és kellemetlen témákat feszegetni. Igaza van. Nem kell már róla beszélnetek.

Másfél év meg nem olyan hatalmas nagy idő, csak egy nem túl tartós kapcsolat, nem olyan, ami egész életedre nagyobb hatással lenne.

2016. nov. 11. 02:12
 4/16 anonim ***** válasza:

"A vallásra hivatkozott..." ; " Most kiderült, hogy a vallási és a kulturális különbségek..." - nem most derult ki, o vilagosan megmondta. A kapcsolatotokrol es a konkret vallasrol nem tudunk, meg hogy o hogyan allt ehhez, valoszinuleg egyszeruen ugy erezte, hogy nem tudnal ezekbe beilleszkedni (plane, ha te koltoztel volna ki). En is vegyes vallasu, kulturaju kapcsolatban elek, es nehez, tehat ha itt valamelyikunk ezert szakitana, egyaltalan nem humbug lenne, hanem a valodi ok, ahogyan azt megjelolte neked szakitaskor is, csak termeszetesen akkor nehez volt elfogadni gondolom, ami teljesen ertheto. A srac pedig valoszinuleg erez irantad meg valamit, de tapasztalat alapjan latja, hogy nem vagy kompatibilis a vallasi, kulturalis hatterevel, es gondolom torodik veled annyira, hogy nem rangat bele valamibe, ahol szerinte nem lennel boldog.

Bar, ha megmondod a vallast, es a nemzetiseget, akkor talan tobbet lehet mondani.

2016. nov. 11. 06:27
 5/16 anonim ***** válasza:
60%
Ezt soha nem értettem. Szakítás, túl tetted magad, akkor mit akarsz tőle? Vége és pont. Ezek után, az ex-el, már nem diskurálok, nem bújok vele össze, nincs mit megbeszélni. 10 év múlva is eszedbe jut valami és felkeresed, adjon magyarázatot, vagy hogy van ez?
2016. nov. 11. 07:27
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg nehéz megérteni a fajtádat. Mi a s-art akarsz töle?
2016. nov. 11. 07:50
 7/16 anonim ***** válasza:
Furcsa ez a vallási ok. Nem mondanék sztereotípiákat, de gondolom muszlim hátterű. Ha megnézed, milyen egy ilyen hátterű család, lehet rájössz, mi az amiben nem passzolsz.
2016. nov. 11. 08:16
 8/16 A kérdező kommentje:

Pontosan, egy muzulmán fiatalemberről van szó.

A "jelenlegi" kapcsolatom szintén egy muzulmán férfival volt, aki itt él, de más problémák miatt kellett különválnunk.

Azert kerestem meg, mert időszakosan mindig valamelyikunk felkeresi a másikat. Most én voltam az. Nekem ő a kapcsolatunk elott sokáig a legjobb barátom volt, illetve a kapcsolat alatt is. Nem mondtam, hogy örökre szóló szerelem lesz, viszont sokat jelentett nekem barátság szempontjából és a szerelemben is.

Egybenkent azt nem értem, hogy miért kell letamadni, mintha embert öltem volna :D vagy mintha titeket zaklatnálak ezzel ...:D nem kötelező ide beírni, én csak feltettem egy kérdést, amire választ vártam. A szakítás okát meg azert volt nehéz elfogadni, mert azelőtt a nap elott soha nem zavarta, hogy más a vallásom, főleg, hogy nem gyakorolom....

koszonom azon kevés embernek, akik normálisan válaszoltak, illetve a többieknek is (bár még mindig nem ertem miért kell így kiakadni egy kérdésen :D)

2016. nov. 11. 10:36
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem valoszinuleg o sokat toprenghetett ezen magaban, mert egy valamennyire is vallasos muszlimnak (nem muzulman - nem kotekedesbol, de ez helytelen megnevezes, meg ha sajnos elterjedt is) hosszutavon elfogadhatatlan egy nem vallasgyakorlo par, de valoszinuleg jobban szeretett teged annal, mint hogy ne adjon nektek egy eselyt, viszont gondolom hosszutavon, hazassagban pl. csak muszlima mellett tudna magat elkepzelni (mert pl. vallastalan, ateista novel sosem elhet halal kapcsolatban, azt meg hogy miatta hazudj a gondolkodasodrol, szerintem nem szeretne). De ezt igy vaktaban nehez megmondani, ezek csak az en talalgatasaim:). Egyebkent a csaladja hogyan viszonyult hozzad? Hogyan es hova terveztetek anno a kikoltozest? Az o orszagaba (mert az is lehet hogy megijedhetett a felelossegtol, hogy odakint csak o van neked, plane ha mondjuk meg a nyelvet nem beszeled vagy ilyesmi)? Hazassagrol, vallasvaltasrol beszeltetek-e?
2016. nov. 11. 10:49
 10/16 A kérdező kommentje:

Azert hívom muzulmannak egyébként őket, mert az összes iszlám vallású ismerősöm müsleman-nak nevezi magát, akiről itt szó van, ő török származású, a legutóbbi albán volt. Beszéltünk házasságról, vallásról, mindenről. Eleinte sosem zavarta a dolog. Egyébként nem vagyok ateista, hiszek a felsőbb erőkben, de inkább az ezoteria fele hajlok. Én olyan típus vagyok, aki szereti megismerni a vallásokat és a kultúrákat. Rengeteget megtanultam a vallasarol és mindig tiszteletben tartottam (őt is és a többi vallásos embert is).

A családjából az apja kivételével mindenki elfogadott, az apja nem tudott rólam. Az anyukája kifejezetten örült nekem :)

2016. nov. 11. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!