Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Mi az oka annak, ha az egyik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az oka annak, ha az egyik könnyebben túllép a szakításon mint a másik?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő: a lány és a fiú több mint két éve együtt voltak, mikor is a lány szakított a fiúval. A fiú még mindig szerelmes volt a barátnőjébe, és mindent megtett azért hogy visszahódítsa (ajándékok, sokszor írt neki), de a lány rá se hederített, sőt undok volt vele. Már azt is tanácsolták a fiúnak, legyen a lánnyal közömbös, ez se vált be.....

A srác maga alatt van, szomorú össze van törve. A lány viszont éli a világát, cseppet se szomorú, látszik ő már rég lezárta magában.

A szakításuk után két hónappal ki is derült, hogy a csajnak lett másvalakije, és boldognak tűnik vele.

A sztorihoz hozzátartozik, a fiú úgy adta elő sokaknak, hogy a barátnője egyszer csak szakított vele de hogy ő mindent megtett érte.

Viszont a lány is mesélt dolgokat, ráadásul olyanokat, melyekből világosan látszott, hogy volt rá oka hogy elhagyja. (Ezeket inkább nem írnám le).

Szóval azért nem csakúgy elhagyta azt a fiút, nem volt valami jó a kapcsolatuk az utolsó hónapokban. Csak a fiú ezt nem hajlandó beismerni, hogy valamiben ő is hibázott (nyilván mindketten hibásak), gondolom az egója miatt.

Sokan mondják amúgy, hogy a szerelem elmúlik egy idő után, a legnagyobb is, arra saccolnak hogy ez nagyjából 2 év, mire minden érzelem kihűl vagy mérséklődik.

De én azt szeretném tudni, mi az oka annak (akár ebben az esetben), hogy az egyik sokkal könnyebben túllép a szakításon és kiegyensúlyozott, a másik szenved és depressziós? Hogy lehet az, hogy amelyik fél szenved, annál nem múlt el teljesen a szerelem?

A lánynál teljesen elmúlt, már nem volt szerelmes (2 év után és a problémák miatt), a fiú még mindig és vissza akarta kapni (ha rajta múlna most is együtt lennének).

Általában nemcsak annak rossz, akivel szakítanak, hanem gyakran annak is, aki szakít (nálam legalábbis).

Habár megértettem a lány szempontjait (és valaha ő is szerette a volt barátját), amiért ott hagyta ezt a fiút, azért mégis sajnáltam a srácot amiért szenved.

Mert én abba kevésbé tudom beleélni magam lány létemre, hogy ilyen jól viseljek egy szakítást és ilyen gyorsan túltegyem magam rajta. Általában azért megviseltek engem, abba sokkal inkább bele tudom élni magam, milyen az, ha szomorúságot okoz a szakítás (akár velem szakítottak, akár én szakítottam).

Volt olyan is, hogy amikor egyik alkalommal velem szakított egy srác, engem sokkal jobban megviselt, és arra vágytam bárcsak visszakaphatnám (de nem tehettem semmit el kellett fogadnom), erre azt láttam sokkal hamarabb tovább lép, vidáman és jókedvűen posztol, csajokkal pózol és egy idő után be is csajozott. :-(

Kösz előre is annak aki válaszol. (Bocs a hosszúságért).

Amúgy: 22/L és 26/F

2016. ápr. 5. 17:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sikerült véletlenül entert nyomnom, bocsánat.

Szóval, előző gondolatot folytatva:

Általában azért igaz ez a gondolat, bár sarkított. Nyilván függ attól, hogy ki érzelmesebb, stb.

De ha egy férfi szakít (vagy hagyja meghalni a kapcsolatot, míg ki nem dobják), általában ő azért teszi, mert úgy gondolja, mert az a legjobb, mint megoldás, aztán utólag esetleg rájön, hogy hülye volt, és bánkódik, mint a srác a példádban. Esetleg hónapokig, évekig szenved, hogy mit lehetett volna másképp, vagy ki volt a hibás.

A nők viszont gondolatban nagyon sokszor kombinálnak, mi lesz, ha szakít, mi lesz, ha megbocsát, lehet-e még, mi a jobb... Tehát, mire ténylegesen a szakításig jutnak (vagy sejtik, hogy jön a "vég"), tulajdonképpen már fel is dolgozták a dolgot. Emiatt tűnik úgy, hogy nem bánkódnak, és sokkal gyorsabban jutnak túl az exen.

Persze vannak mindig kivételek, de általánosságban igaz a dolog. :)

2016. ápr. 6. 13:42
 12/14 A kérdező kommentje:

Kedves 6-os, tudom mit érzel. :(

Pedig én lány vagyok, mégis annyira tudom min mehettél keresztül.

Én az összes volt barátomat töröltem eddig, akár én szakítottam, akár velem szakítottak.

Ha én vetettem véget a dolognak, azért hogy hiába ne reménykedjen és ne írjon.

Ha pedig velem szakítottak, azt azért, mert pont hogy nem akartam látni, hogy az exem más lányokkal pózol fényképeken, hogy más lányok képeihez írogat, vagy neki írogatnak és visszaír kétértelmű stílusban....Azt se akartam látni ha esetleg lett más valakije és ne kelljen a szerelmes posztjaikat olvasgatnom....Egyszerűen nem akartam elképzelni más lányokkal olyasvalakit, akit valaha szerettem vagy aki engem szeretett.

Az az exem, akit nagyon szerettem volna hogy visszajöjjön, nem töröltem azonnal. Reménykedtem abban, hogy esetleg meggondolja magát és ez az állapot csak ideiglenes (nem könyörögtem és nem irkáltam neki)

De nem sokkal azután, hogy szétmentünk, akkor láttam hogy más lányok képeit lájkolja, hozzá szól, vagy azoknak a csajoknak reagál akik hozzászólnak a fényképeihez, flörtölt velük nyíltan. :-(

Annyira de annyira rosszul esett az, hogy képes ilyen hamar túltenni ezen magát, vidáman jókedvűen tenni a szépet más csajoknak úgy hogy előtte velem volt, mintha mi se történt volna?? Ha meg én írtam neki egy-két sort (ilyeneket mi a helyzet mizujs) akkor vagy nem válaszolt vagy semlegesen.

Szóval mikor láttam ezeket, nem szórakoztam tovább töröltem és nem írtam neki többet. Pár hónappal később felnéztem kíváncsiságból, akkor láttam lett is valakije és hűű de boldogok. Azóta nem néztem.

Onnantól kezdve ha véget ért egy kapcsolatom, egyből töröltem. Nem hiányzik ez nekem még egyszer.

Lehet neked is jobban kellene tenned, ha törölnéd és nem néznél többet az adatlapjára. Könnyebb lenne.

A múlton nem tudsz változtatni, akármennyire szeretnél, még ha téged fel is zaklat ha látod, valószínűleg neki semmit nem jelentene ha látna. Ha szeretett volna akár egy kicsit is nem hagy el hanem megpróbálja rendbe hozni kapcsolatot.

Lehet mikor még együtt voltál vele, már nem szeretett és megfordult a fejében elhagy, aztán ez idő alatt is kinézett magának más valakiket. A végső elhatározás pedig akkor született meg benne, mikor biztosabb jelöltre akadt....

Tudom mert ebben az esetben amit írtam kérdésemben így volt. A srác tett dolgokat amik miatt a lány kiszeretett belőle, másfele kezdett kacsintgatni, majd mikor valaki biztosnak tűnt (nem állítom megcsalta szerintem csak megismert valakit) dobta a barátját.

Az haladás mert te legalább belátod a hibáidat, a srác akiről meséltem a mai napig nem, azt hiszi mindent jól csinált hogy mindent megtett....És amiket tett a lány ellen (mikor páran kérdeztük tőle miután a csaj is kitálalt róla) azok szerinte nem nagy dolgok. :-o

Legalább nem követed majd el őket újra ha megtalálod ismét az igazit.

2016. ápr. 7. 20:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Be akartam másolni egy másik kérdésre adott válaszomat, de most nem találom melyikhez írtam.

Szóval az előző kapcsolatomnak ugyanígy lett vége. Folyamatosan jeleztem a problémát, ami mindig le lett söpörve az asztalról, én belül meghaltam, rájöttem hogy ez így nem működik, elkezdtem elengedni. Amikor már nem kötődtem hozzá érzelmileg akkor szakítottam. Szemét dolog, de szerintem nem jobban mint nem figyelni a másikra akit (állítólag) szeretsz.

Aztán amikor szakításkor megkérdeztem hogy nem tűnt-e fel neki az elmúlt időszak "furcsasága", akkor azt mondta hogy de! De azt hitte majd elmúlik :D hát elmúlt.

Szóval lehet hogy nem volt semmi hirtelen abban a szakításban, lehet a lány már kb túl volt az egészen érzelmileg amikor megtette.

Én spec a szakítás kimondása után egyszer sem sírtam. A kapcsolatunk alatt annál többször.

Ennyire egyszerű.

Akkor 25/N 26/F

2016. ápr. 8. 12:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Bocsi lemaradt, hogy én vagyok a nő.
2016. ápr. 8. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!