Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Komplexusai lehetnek?
Hát engem nem zavarna hogy többet keres a párom!
Legfeljebb az hogy egy ilyen szar országban élek, ahol nem lehet megélni!
Mindjárt gondoltam. Férfiak körében ez elég gyakori jelenség, nagyon sokan büszkeségből nem tudják elviselni, ha egy nő bármiben is jobban teljesít náluk. Jobban keres, okosabb, jobban megy neki egy alapvető tevékenység elvégzése, stb.
Jó dolog a büszkeség, de csak mértékkel. Ki nem állhatom ezt a fajta hozzáállást, mert olyan, mintha minden pillanatban azt éreztetnék velem, hogy nem vagyok egyenrangú partnerként kezelve, nem vagyok elég. Miközben ilyenkor nagyrészt mindig a férfiban van a hiba, és úgy gondolom, hogy érzelmileg nagyon lehúzó ez a magatartás, tehát hiába hordozod őt a tenyereden, akkor is csak a rosszat látja, nem képes a boldogságra, amíg olyan nőt nem talál, akinél minden szempontból "jobb", legalábbis az ő szemében, így azt hiszem, a legjobb, amit tehetsz, ha elfelejted, és keresel valaki olyat, aki hozzád való :)
''mert olyan, mintha minden pillanatban azt éreztetnék velem, hogy nem vagyok egyenrangú partnerként kezelve, nem vagyok elég. Miközben ilyenkor nagyrészt mindig a férfiban van a hiba...''
Ezt a gyönyörű logikát oktatni kellene. Aszondja, ha férfi kevésnek érzi magát azért mert a csaja jobban teljesít, akkor ezzel a férfi lenézi a nőt, nem kezeli egyenrangúként, ezért egy ge.i:-) :-) Az persze elo sem fordulhat, hogy mondjuk azért érzi kevésnek magát, mert a csaja érezteti is vele...áá az kizárt dolog. A férfi a sz.r, természetesen.
Utolsó, nem érted. Nem arról van szó, hogy valaki rosszul érzi magát, mert valamiben nem olyan jó, mint a párja, hanem hogy annyira belesavanyodik az önsajnálatba, hogy egyre több benne a gyűlölet, és mindenben jobb akar lenni a párjánál, nem bírja elviselni, ha valamiben rosszabb. Itt nem arról van szó, hogy a férfi programozó, a nőnek pedig köze nincs az informatikához, azonban elkezdi tanulni, és pár hét alatt elér arra a szintre, hogy jobb lesz a férfinél, mert itt még megértem. De könyörgöm, melyik épeszű embert zavarja az annyira, hogy a párja jobban keres, hogy szakító ok legyen? Azt megértem, hogy zavarja, habár nem teljesen egészséges dolog, mert egy kicsit benne van az is, hogy ha nem törekszik arra, hogy jobb munkája legyen, akkor már gyakorlatilag az olyan, mintha azt várná a másiktól, hogy rosszabbul keressen, és ebben nincs logika.
Jogosan érzi magát kevésnek az ember, ha a másiknak nem tudja megadni azt, ami elvárható lenne, akkor viszont egyáltalán nem, ha a más kárára akar ő szebb, okosabb, jobb lenni.
"Az persze elo sem fordulhat, hogy mondjuk azért érzi kevésnek magát, mert a csaja érezteti is vele..."
Na lássuk csak..
"Többször is mondta hogy ez zavarja,pedig bármit megadtam neki és sosem éreztettem hogy nekem ettől kevesebb volna ő."
Most komolyan? A kérdésre válaszoltam, a kérdező feltételeit vettem alapul, és az én megközelítésem a logikátlan, amikor teljesen egyértelmű, hogy a kérdező semmi rosszat nem tett az ellen a 'szerencsétlen' - hogy a te szemszögedből nézzük a dolgot - férfi ellen, csak szerette, és boldoggá akarta tenni..Ne haragudj, de valamiért nem tudok veled egyetérteni :)
Volt ilyen eset az ismeretségi körömben.....de ott mással is baj volt. Hozzászoktak egy életszínvonalhoz, lakáshitel,magániskolába járatták a gyereket, nyaralás, stb.
Aztán a férfi elvesztette az állását és elkezdték felélni a megtakarításokat, eladták az egyik autót és amit nélkülözni tudtak. A férfi azt mondta, hogy nem fog elhelyezkedni olyan állásban, ahol nem fizetik meg a tudását, mert a büszkesége nem engedi, és nem vállal el rangon aluli munkát. Eleinte még eljárt interjúkra, de sorozatos visszautasítások kikezdték az önbizalmát, és amikor előtérbe kerültek az anyagi gondok, jöttek a veszekedések és elváltak.
Valaki presztízs kérdést csinál abból, hogy a család fenntartója legyen, mert úgy érzi ez az Ő feladata, és mivel megbukott így nem érzi magát érdemesnek erre a pozícióra. Bár soha nem kellett hasonló szituációt átélnem, de valószínűleg engem is zavarna....
38F
Én 20+ évig éltem házasságban változékony volt az, hogy melyikünk keres többet, de feszültséget soha nem okozott, - titokban sem.
De hát 3,5 év után ez miért lett neki újdonság?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!