Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Jártál már borderline-os...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jártál már borderline-os lánnyal/fiúval?

Figyelt kérdés
Én igen, és egészen elképesztő, hogy valakinek ennyire nincs gerince. Az ilyen embereknek valamilyen megkülönböztető jelzést kéne viselniük, mert komoly lelki sérülést tudnak okozni a többségi, normális társadalom tagjainak. :/

2015. dec. 11. 19:10
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Persze lehet, hogy rossz a diagnózisom, nem vagyok pszichológus. Mindenesetre az biztos, hogy valamilyen nagyon durva személyiségzavara van, ép lelkű embert nem képes ilyenre.
2015. dec. 11. 20:13
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Figyelj , ennél durvább dolgot is tud egy ép lelkű ember csinálni , hidd el ez nem olyan nagy dolog ahogy te érzed . Rossz , hogy meg csaltak meg ilyennek , de hidd el másis nehezen látja be hogy hibázott más ember is hisztis nem biztos hogy személyiség zavaros . AKkor én is mondhatnám az exemre , hogy az meert a legjobb barátnőmmel csalt és szemembe bírt nézni és hazudott még akkor is tagadta amikor kiderült ennyi miatt nem bolond az a csaj akit írsz mert meg csalt meg hogy nagy volt az igazságérzete sose hagyta egy vitánnál se hogy neked legyen igazad. SZóval gondolkodj el
2015. dec. 11. 20:27
 13/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem az a mentális betegség amire tippelsz. Sőt, szerintem csak szimplán egoista és hülye leírás alapján.
2015. dec. 11. 21:41
 14/27 anonim ***** válasza:
Leírod a korotokat!? Mert lehet tényleg itt lehet a bibi!
2015. dec. 11. 22:53
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy gyerekes lány átvert és megcsalt. Ennek köze nincs a borderline szindrómához, mert az a családjának és barátainak is rég feltűnt volna. Jó voltál neki pár dologra, megkapta, amit akart és ennyi. Szeret pasizni, továbblépett.
2015. dec. 12. 02:42
 16/27 A kérdező kommentje:

A lány 18 éves, de nem gondolnám, hogy ez számítana, mert voltak fiatalabb barátnőim is, és mindegyikkel korrekt módon lett véve.

Nézzük a borderline tüneteit.

Érzelmek: nagyon erős érzelmek; a személy gyakran nagyon lelkes, vidám, szerető. Gyakran viszont nagyon erős negatív érzelmek hatják át, rendkívül labilis érzelmileg. Különösen érzékenyek a vélt vagy valós elutasításra, kritikára és kudarcra.

Viselkedés: excesszív alkohol- és droghasználat, nem biztonságos szex, valamint szex sok különböző partnerrel, a pénz meggondolatlan költése, és általában impulzív viselkedés. Ez magában foglalja azt, hogy elmenekülnek a kapcsolatból, hiszen a legkisebb negatívumot is nagyon erős elutasításnak, izolációnak vagy támadásnak veszik. Rövid távon pedig az impulzív viselkedés okoz nekik örömet; hosszabb távon eluralkodik rajtuk a szégyen, a szomorúság, ami újabb meggondolatlan cselekményekhez vezet.

Párkapcsolat: rendkívül intenzíven reagálnak arra, ahogy más kezeli őket. Boldogok és nagyon hálásak, ha valaki kedves velük. Azonban ha úgy gondolják, hogy kritizálják vagy bántják őket, rendkívül intenzív negatív érzelmeket (szomorúság, harag) képesek átélni. A más iránt táplált érzelmeik hihetetlenül gyorsan átfordulnak szeretetből és csodálatból utálattá és csalódássá, valamint félelemmé, hogy elhagyják őket, vagy leértékelődnek annak a szemében, akit értékelnek. Ez a "fekete-fehér" gondolkodásmód oda vezet, hogy valakit, akit szeretnek, nagyon gyorsan "leértékelnek" magukban. Ilyenkor teljesen rendben van a saját kis belső világuk szerint, ha elhagyják, megcsalják — mert "megérdemli". Nagyon igénylik az intimitást.

Önkép: nincs tiszta önképük: gyakran nem tudják megmondani, hogy mi érdekli őket, mit szeretnek, mint tartanak fontosnak. Általában nincsenek hosszú távú terveik.

Érzékelés: nagyon nehezen tudnak koncentrálni egy dologra. Gyakran "disszociálnak"; ha valami fájdalmas történik velük, az elméjük automatikusan eltereli a figyelmüket erről, és ez átmeneti könnyebbséget okoz nekik.

Az összes stimmel. Egyedül az öngyilkosságra való hajlamról nem tudok, de az csak a 3-10%-ukra jellemző.

2015. dec. 12. 11:41
 17/27 anonim ***** válasza:

Ne kezdj el diagnosztizálni,mert nem biztos,hogy bejön. Én is csináltam ezt, és nem jött be, ám végül kiderült,hogy más mentális problémája tényleg van. :D

Szóval,csak félig jött be a tipp.

2015. dec. 12. 18:06
 18/27 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló volt az exem!
2015. dec. 12. 18:44
 19/27 anonim ***** válasza:

már bocs, de hatalmasat általánosítottál!

ez a viselkedés egy 18éves tinilányra vall.

ő még nem felnőtt, te pedig elkönyvelted betegnek, mert megsértődtél..

elég gáz, hogy kiírtál ilyesmiket valakiről, mert épp nem illik hozzád. tudtad, hogy ilyen beállítottságú, mégis vele voltál..most meg pattogsz?

na én jártam beteg férfival,aki pszichiátrián végezte.

ha gondolod leírom privátban, hogy valójában mi ez a betegség.

de ez közel sem az!!!!

2015. dec. 12. 22:09
 20/27 A kérdező kommentje:
Ez nem betegség, hanem személyiségzavar. És nem, nem tudtam. intuíció volt, egy megérzés. Ennyi.
2015. dec. 12. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!