Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma szakítottam a barátnőmmel. Mit tegyek?
Életem első olyan kapcsolata, ahol szerelmes voltam. Ráadásul annyira, hogy egészen elhanyagoltam a többi emberi kapcsolatomat. Most, hogy szakítottunk (nem volt "békés" szakítás, hosszú történet), óriási ürességet érzek magamban. A legrosszabb, hogy barátaim sehol, a volt ismerőseim is eléggé elidegenültek. Egy barátom van, egy nagyon kedves lány, de ő meg sokat dolgozik, nem nagyon ér rá.
Egyszerűen nem tudom, hogy mit tegyek. Már két napja éreztem, hogy ez lesz, azóta nem alszom, és szinte egy falatot nem ettem ma. Tudom, nem valami férfias, de anonim oldal, szóval azt is elmondom, hogy egész éjszaka sírtam. Szinte láttam magam előtt a mai nap eseményeit. Ijesztő.
Azt kizárhatjuk, hogy kibékülünk. Egyértelmű, hogy van egy másik fiú az életében, és mellette döntött. Hogy miért, az más lapra tartozik. Nem is akarok "miérteket" kérdezni. Mert. Csak. Így döntött, nála elmúlt a szerelem. Nálam sajnos nem.
Tudom, hogy idő kérdése, amíg nálam is elmúlik. Ami engem érdekel, az az, hogy hogy bírjam ki azt az időt? Otthon dolgozom, soha nem voltam egy túlzottan bulizós, társasági típus, ráadásul ez az időjárás sem valami szívderítő. Komolyan félek, hogy ez az állapot kihat az egészségemre: egyrészt lelkileg, hogy depressziós leszek. Másrészt az alváshiány, a rendszertelen étkezés nem tesz túl jót a jelenlegi betegségemnek (valószínűleg mononucleosis, amit tőle kaphattam el — ó, az irónia!).
Tényleg nem tudom, hogy mit csináljak. Minderől ő jut eszembe: szavakról, zenékről, illatokról, helyekről. Valakinek van valami tanácsa?
(a kérdés címsorában egyes szám első személyben fogalmaztam: bár ő éreztette, hogy szakítana, nem volt ereje (bátorsága? gerince?) megtenni, szóval "technikailag" én szakítottam)

Ma szakítottatok. Ennél frissebb nem is lehetne a sebed, ne aggódj, ez egy teljesen normális dolog. Az viszont nem normális, hogy mellette minden más emberi kapcsolatodat elhanyagoltad, érthető, hogy emiatt most egyedül vagy és magányosnak érzed magad. Remélhetőleg tanultál ebből a kapcsolatból, és legközelebb ezt a részét már picit máshogyan fogod csinálni. A szerelem nem kifogás, én is szerelmes vagyok a páromba, soha ennyire senkit nem szerettem még, mégis tudom mellette ápolni a többi emberrel való kapcsolatomat is, vannak barátaim, van hobbim, szuverén ember vagyok.
Mondják, hogy az idő mindent megold, még ha nem is hiszed el, azt azért nem árt tudnod, hogy idővel valóban enyhül és elviselhetőbb lesz a dolog - de csak akkor, ha te is teszel érte. Ha úgy telnek a következő napjaid, hogy rajta gondolkozol, folyamatosan csak szenvedsz és "sírsz" miatta, nem fogod tudni túltenni magad.
Írod, hogy otthon dolgozol és nem vagy társasági ember, de attól még érdemes lenne kimozdulnod, a saját egészséged érdekében is, függetlenül a szakítás fájdalmaitól. Járj el sportolni, válassz valami új hobbit, merülj bele, érdeklődj valami iránt! Ha van szabadidőd, érdemes lehet most belekezdeni valami komolyabb projektbe, pl. nyelvtanulás, vagy új készségek elsajátítása.
És érdemes az emberi kapcsolataidat is ápolni, próbáld meg felvenni a kapcsolatot a régi barátaiddal, szerezz újakat! De figyelj arra, hogy a társalgások ne arról szóljanak, hogy te szenvedsz és panaszkosz a szakításod miatt, mert az unalmas és egyértelműen lejön belőle, hogy csak a kétségbeesés miatt barátkozol.

Kitartás. Először is pihenj addig, amíg meg nem gyógyulsz. Próbálj meg meditálni, relaxálni és aludni akármilyen nehéz is. Mert, ha nem teszed, akkor tényleg rá fog menni az egészséged. Ha meggyógyultál, akkor elkezdhetsz sportolni, ha eddig nem sportoltál volna. Az edzés nagyon jól le tud foglalni. Az sem árt, ha eljársz társaságba, ha nincsenek barátaid, akkor valahogy próbálj meg ismerkedni. Ha gondolod pszichológushoz is elmehetsz, ártani biztos nem árt.
Egyébként teljesen normális, hogy mindenről ő jut eszedbe. Szakítás után ez van még jópár hónapig, ha valóban szerelmes voltál/vagy. Minden második gondolatod hozzá kapcsolódik, sajnos tudom milyen ez..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!