Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Jó döntés volt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó döntés volt?

Figyelt kérdés
Szakítottunk! Lassan befejezzük tanulmányainkat, én diplomát szerzek , ő szakmát tanult. Nagyon más írányba indultunk. A szerelem elmúlik és ha nem lesz közös témánk akkor ez teszi majd tönkre a kapcsolatunkat. Így még fiatalon 26, 25 könnyű. Szeretnék külföldre menni, ő viszont még angolul sem tanult meg. Első szerelem volt és 7 évig tartott, most nehéz, de később majd rájövök hogy most döntöttünk.
2015. jún. 7. 01:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem kényelmes támaszod volt, nem szerelmed.

A tűzön-vízen-át és a jóban-rosszban valahogy nem érződik magyarázatodon.

2015. jún. 7. 09:13
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Érdekes, ha egy ilyen téma jön fel, akkor rögtön mindenki fröcsög, hogy nahát milyen felszínes, számító nőszemély. Az senkiben nem fogalmazódik meg, hogy - minekután a szakítás közös döntés volt - esetleg a kedves férfit is zavarta, hogy nincsen olyan végzettsége, mint a párjának (mert hogy ilyen is van ám, hacsak nem ebből van több, mint a "számító nőkből"). Én úgy érzem - de persze tévedhetek - a kérdezőnek nem azzal volt a baja, hogy a párja nem beszél angolul, tehát egy műveletlen tuskó, hanem azzal, hogy mivel nem beszél és nem is tanul angolul, ezért az ő álma, hogy külföldre mehessen, ugrik. Nekem is vannak céljaim az életben és az semmiképpen sem jó párkapcsolat, ha az embernek a legnagyobb vágyait a másik miatt fel kell adnia úgy, hogy valójában a másiknak annyira mindegy lenne. Lehet, hogy a kérdező részéről már nem volt szerelem, mikor ezekkel az indokokkal szakított, de a férfi sem szerette igazán, ha ilyen könnyen elengedte és amúgy sem támogatta a céljaiban.
2015. jún. 7. 09:25
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Ha úgy érzed, be kell fejezni, akkor be kell fejezni. Akkor is, ha nem tudsz konkrét okot mondani, csak az "érzés" van. Nem házasok voltatok, csak együtt jártatok. Az pedig azt jelenti, hogy keresitek az igazit, nincs kölcsönös elköteleződés, gyerek, stb.

Ha valamit hibáztál, akkor azt, hogy nem hoztad meg ezt a döntést már hamarabb, és így mindketten éveket vesztegettetek el olyan valaki mellett, akiről tudni lehetett, hogy nem ő lesz a párotok. Viszont ez nem csak a te hibád, ha a leányzó kinyitja a szemét, láthatta volna ő is, hogy innen lépnie kell.

2015. jún. 7. 09:28
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

A kérdező nem írta, hogy ő férfi-e vagy nő. Érdekes, hogy a többség nőre asszociál, aki most kirúgja a szegény, "már nem elég jó" pasiját. Tévednek.

Miért kellene tűzön-vízen át kitartani egymás mellett? Az még a katolikus egyházban is csak a házaspárok esetében elvárás. 18-19 évesen egymásba szerettek, aztán vége lett. Ez nem nagy csoda, és nem is jellemhiba. Kevesen maradnak örökre együtt az első szerelmükkel, és ők is az együttjárás egy bizonyos pontján döntenek erről. Remélhetőleg döntenek, nem pedig csak "úgy alakul", mert az utóbbi esetben az "örökre" még a szokásosnál is kétségesebb kimenetelű.

2015. jún. 7. 09:42
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
Mennyi gyökér van itt. Már rég kiderült, hogy férfi a kérdező. Amúgy nem értem a kérdést, ha az a vágyad (mint írtad), hogy eltartsd a feleséged és a gyerekeid. Akkor pont jó irányban haladtatok... Külföldön pedig fél év alatt megtanulna angolul olyan szinten, mint Te 5-8 év alatt itthon. Úgyhogy kifogás, nyafogás... Nem szeretted te már ezt a lányt!
2015. jún. 7. 09:53
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha közös megegyezés alapján döntöttetek, akkor nem értem a kérdést. Már megtörtént, nem?

Az, hogy van-e közös témátok, nem ezután fog kiderülni - elvégre 7 éve vagytok együtt-, és még csak nem is diplomafüggő. Ha mondjuk mérnökként összejössz egy bölcsésszel, akkor sincs közös felület:-) A műveltség, az érdeklődési kör nincs egyetemi végzettséghez kötve.

Az angoltudás pótolható, pláne a ti korotokban, én felnőtt fejjel tanultam (más nyelvből volt nyelvvizsgám, már gimiben.)

Sokkal inkább az lehet a háttérben, hogy te karrierista vagy, ő pedig nem, ő valszeg családot szeretne, békés életet itthon, a famíliája közelében, a te hazai kötődésed viszont sokkal gyengébb. (Azzal ne áltasd magad, hogy a majdani családodért akarsz karriert, ez senkire sem igaz:-)) Ez az, ami nem összeegyeztethető kettőtök között, és ezért volt jó döntés. Kicsit meglepő, hogy csak most derült ki, a lánynak talán jobb lett volna, ha nem kötöd le évekig úgy, hogy tisztában vagy a hosszútávú kapcsolat lehetetlenségével. Neked 26 évesen könnyű, neki, ha valóban olyan beállítottságú, mint feltételezem, 25 évesen már az esküvőt lenne jó tervezni, olyannal, aki úgy fogadja el és szereti őt, amilyen, nem a nagy nehezen megszerzett diploma átvétele előtt jön rá, hogy "kevés" hozzá.

2015. jún. 7. 10:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, feloldozást vársz tőlünk, mert furdal a lelkiismeret?
2015. jún. 7. 10:23
 18/20 A kérdező kommentje:
Én még szeretem, és azt mondta ő is. De ugy láttuk, jobb külön. Félek, hogy meg bánom és többet nem fogok senkit ugy szeretni mint őt. Szeret ezért azt mondta velem jönne, de most hogy itt az indulás ideje és azt kérte próbáljuk meg itthon. Nem akar jönni es en nem akarok maradni.
2015. jún. 7. 13:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha 100%-osan biztos vagy benne, hogy ez a te utad (külföld, karrier), akkor jól döntöttetek. Ha itthon maradsz a kedvéért, folyamatosan motoszkálna benned, hogy hol tarthatnál már, ha az eredeti elképzelésnél maradsz, és óhatatlanul haragudnál rá, mert visszatartott. Az első hullámvölgynél (ami minden kapcsolatban van) robbanna a bomba.

Ha tényleg egymásnak teremtettetek, jó eséllyel megoldódik az ügy, így vagy úgy. Bár ha ennyire különbözők az álmaitok, a jövőbeni elképzeléseitek, nem nagyon működhet ez a kapcsolat, egyikőtöktől sem lehet elvárni, hogy adja fel a másik kedvéért.

2015. jún. 7. 15:42
 20/20 anonim ***** válasza:
A 10.válaszolónak:Na jó,most férjed van meg két szép gyereked,de a következő 7.évben velük is szakítassz?
2015. jún. 7. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!