Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom egy gyáva ember lenne? Hogy lehet ezen túllépni?
A párommal múlthéten egyik este, olyan este 22 óra körül egy pesti utcában sétáltunk. Észrevettem, hogy egy lányt egy férfi az egyik kapualj melletti falhoz szorít, megragadja a torkát és fenyegeti. Először mi is arra indultunk volna, de ezt meglátva megálltunk. A lány könyörgött a pasinak,hogy engedje el és sírt is. Egy kicsit megtorpantunk, a párom pedig át akart menni az út másik oldalára, hogy egyszerűen kikerüljük őket.Én követtem, de már mikorra átértünk a másik oldalra, s a srác még mindig fojtogatta vagy inkább a nyakát szorítva fenyegette a lányt, éreztem, hogy nem jó ez így. A párom nem szólt egy szót sem, egyenesen ment tovább és hát ki akarta kerülni a jelenetet. Én valahogy érzetem, hogy ezt így nem akarom annyiban hagyni, s odakiáltottam nekik, hogy kihívtam a rendőrséget. Erre a fickó elengedte a lány torkát, ezt még láttam menet közben.
A páromat nem kértem számon a a történtekről, de nagyon bánt ez a dolog. Szerintetek csak simán lépjek túl rajta? 8 hónapja leszünk együtt, 30 éves nő vagyok, ő szintén 30 lesz. Ez a viselkedés most meglepett.Nem értem, miért viselkedett így.Ilyen gyáva lenne vagy mi?? Ti mit tennétek?? Köszönök minden választ.
Szóval gyávaság, hogy nem tett ki téged veszélynek?
Nem kéne a bátorságot a vakmerőséggel összekeverni.
Oké, most elfutott az az alak, de mi van, ha ehelyett pisztolyt ránt, és fejbe lő?
Vagy mi van, ha ezek után utánad ered, és megkésel? Abban ne legyél biztos, hogy elbántatok volna vele.
Tudod, jobb egy "gyáva", de élő ember, mint egy feleslegesen hősködő a hullaházban. Mert ki tudja, hogy milyen emberbe kötsz bele? Lehet, hogy fegyvere van. Lehet, hogy egy bekattant agresszív barom, aki nem fog elfutni, ha rendőrt kiáltasz. Most szerencsétek volt, de simán alakulhatott volna rosszul is ez a sztori.
Ilyenkor a legbölcsebb dolog, ha elosonsz mellettük, és hívod a rendőrséget.
Egyébként meg tényleg ezen a dedós szinten állsz agyilag? Ha igen, akkor szerintem mindkettőtöknek jobb, ha szétmentek. Ő gyakorlatilag téged akart megóvni a felesleges veszélytől, erre még őt hibáztatod? És mindezt a háta mögött? Egy 30 évestől érettebb gondolkodást várnék.
Nem kell ebből ügyet csinálni.
Valszeg nem ez volt az első eset, elfér a nő arcán.
"mi van akkor, ha ez valóban egy olyan jel volt, ami arra int, gondolkodjak el azon, érdemes-e vele lennem"
Igen, mondom, hagyd el, hadd találjon magának egy olyasvalakit, aki:
1. A problémáit először vele beszéli meg, és nem a háta mögött becsmérli,
2. Nem várja el tőle, hogy feleslegesen veszélybe sodorja mindkettejüket,
3. Értékeli, hogy meg akarta kímélni egy felesleges veszélyforrástól,
4. Tud józanul gondolkodni.
Te nem tudsz. Láthatóan fel sem fogod, hogy mi volt itt a helyzet. Mégis mit kellett volna tennie? Fusson oda, és mosson be két hatalmasat annak a pasasnak, hogy aztán utána meg ő mehessen a rendőrségre? (Vagy rosszabb esetben a sürgősségire vagy a hullaházba, veled együtt?) Tényleg te azt várnád el párodtól, hogy feleslegesen veszélybe sodorjon mindkettőtöket?
Férfi képét tüntette el a szemedbe.
Nem feltélenül kell oda menni de szólni lehet nékik. Pont úgy ahogy te tetted.
Neked kell döntened, hogy egy ilyen ember kell e neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!