Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Mit csináljak, ha azt érzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha azt érzem nem bírom tovább?

Figyelt kérdés
Első szerelmemem szakított velem 4 év után. Az utolsó évben ő mentálisan nagyon lehozott engem az életről, de néha meg rettenetesen szerelmes volt. Próbáltam neki megadni mindent, de valami baja mindig lett és engem hibáztatott. A szakítás után két hetente keresett, akkor is ha megkértem, hogy ne tegye, ez novemberben abba maradt. Nagyon durva függőségem lett felé és nem tudom elengedni. Azonban egy hete láttam az új barátnőjével kézenfogva sétálni, megpörgette a levegőben és megcsókolta, sőt virág is volt nála. Ezeket velem alig csinálta és az látszik, hogy sokkal jobban szereti őt mint engem valaha. Ma lett bemutatva a családjának is. Amióta láttam ezt a jelenetet, nem tudok aludni, nem tudok enni, folyton szorongok és egyre több gondolatom van arról, hogy bántsam magam ami eddig nem volt rám jellemző. Az öngyilkosság is felmerül, de azt mindig tudom, hogy nem tudnám megtenni. Egyszerűen nem tudom mit csináljak, mert már nem érzem magam egy teljes értékű embernek sem. Pláne annak a gondolata, hogy ő már mással is szeretkezett.

febr. 15. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyedül nem tudod feldolgozni, akkor nem ciki segítséget kérni és szakemberhez fordulni.
febr. 15. 21:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Van kivel megbeszélni?

Egyedül élsz?

febr. 15. 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:

Az elsőt mindig nehéz elengedni, de kénytelen leszel keresni valami elfoglaltságot ami leköt, vagy nyitni más felé.

Elkezdtem motorozni, az nekem nagyon sokat segített, mert olyankor kikapcsolt, és nem gondoltam az exemre.

febr. 15. 21:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyedül lakom teljesen. A barátaimmal tudok erről beszélni, hálás vagyok nekik mert meghallgatnak de 8 hónapja nem tudom feldolgozni és nem merem elmondani nekik, hogy bántani szeretném magam. Tudom, hogy 8 hónap sok idő és joga van az új kapcsolathoz, de olyan irigységet érzek, annak ellenére, hogy tudom hogy bántott és nem szeretnék vele lenni amit nem tudok megérteni. Azon is gondolkoztam/mondták hogy csak feküdjek le valami random emberrel, de egyszerűen én nem vagyok ilyen. Csak vele voltam eddig és azt érzem, hogy ezt is azért csinálnám, hogy magamat bántsam mert olyan rosszul érezném magam tőle.
febr. 15. 21:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Rengetegen együttérzünk veled szerintem. Az első szerelem vége mindig traumatikus sajnos. Főleg egy érzékenyebb személyiségnek. Nagyon szarul hangzik, de az idő fog segíteni. Koncentrálj magadra, próbáld fejleszteni magad szerintem. A csalódások segítenek abban(lesz még sajnos), hogy érettebb fejjel igazán értékelni tudd azt akivel tényleg családot alapítasz majd!
febr. 15. 21:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Menj el szakemberhez, mert ez nagyon nem normális. Ez már valami mentális betegség.
febr. 15. 21:53
 7/11 anonim ***** válasza:
27%

Ez nekem trauma kötésnek tűnik. Azok alapján amiket leírtál. Egy személyiségzavarban szenvedő fél volt a párod. Valószínűleg erősen nárcisztikus. Az teljesen biztos abból amiket írtál róla. Ez komoly veszélyekkel jár az áldozat (Te) számára.

Amiket írtál a tipikus tünetei annak amikor egy nárci karmaiból kiszabadulsz. Folyamatosan hívogat, nem tudsz a gondolattól szabadulni és rá vágysz.

Fordulj szakemberhez!

Én is foglalkozom ilyen terápiával egyébként. Annó nekem egy kinezilógus segített kijönni ebből. Ma már bele sem mennék ilyen kapcsolatba.

febr. 15. 22:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Most magadra miert nem szamithatsz? Miert nem szereted magad.

En ilyenkor inkabb megölelném magam meg csinálnék magamnak egy forró teát vagy akármi.

Nem elég ha más megbánt..?

A másik meg, nekem is nem egy olyan szerelmem van, akinek olyan fura hogy en nem jelentettem semmit(a sok év, a sok élmény, a sok megható pillanat, vagy mikor együtt kezdtuk nullárol es hova eljutottunk az évek alatt, vagx aki gyerekkorbol lett párom is később felnőve, meg stb) es amig nekem ők örökké felejthetetlenek, azoknak teljesen más noname vki (akinek köze se volt az életéhez)a felejthetetlen, én meg a felejthető szürke pont.

Akkora az ellentmondás hogy még logikát se látok benne. Érthetetlen.

Szinte

febr. 15. 22:19
 9/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam az egyetem által biztosított 7 alkalmas pszichológust de nagyon nem segített. Az a másik baj, hogy az egyetemem előtt is láttam őket és most rettegek bemenni.
febr. 16. 15:30
 10/11 anonim ***** válasza:

A pszichológus csakis akkor tud segíteni ha engeded neki. Még te nem azon vagy, hogy felfogd teljesen, hogy vége, nem engeded el addig nem lehet segíteni rajtad. Szerintem mindenkinek fájdalmas az első szerelem elmúlása és a vele járó szakítás, de sajnos abnormális ahogyan te érzel. Nem rosszból írom, de tényleg.

Úgyhogy kezdeni kell magaddal minél előbb. Remélem sikerül, szorítok neked és küldök neked sok erőt hozzá! 🤍

tegnap 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!