Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha a párom folyton bánt és nem akar elköltözni?
A nevelőapám anyám halála után rámhajtott, és olyanokat írt nekem 2 év alatt 2-szer, hogy pl "megnéznélek a zuhanyzóban" én nem tudtam hova tenni, páromnak nem szóltam, mert féltem a balhétól. 6 éves korom óta nevelt, mindent megadott nekem. Ezek után évente 2-szer találkoztam vele és beszéltem vele telefonon, ilyenkor ugyanúgy bánt velem mint régen, lányaként kezelt, támogatott.
A párom miután megtudta földön rángatott, leköpött, ordította, hogy apuci fa.szát szopod stb. Bezárt a lakásba többször. Nem bírta felfogni, hogy nem volt köztünk semmi, engem pedig sokkolt a helyzet, és inkább úgy tettem mintha sosem történt volna ilyen. Anyum halála után nem akartam a nevelőapámat is elveszíteni.
A párommal 9 év után inkább szakítottam, mert nem tudtam menteni a helyzetet. Elkezdtem félni tőle, ordít velem 2 naponta, átnézi a teljes telefonomat, és már a munkatársam se írhat rám, hogy mizu mert az van, hogy biztos ba.szok vele, és napokig ordít rángat.
Az albérletet én fizetem, 5 éve, tele van hitellel, én tartom el. Minden balhé után másnap sírva kérlel, hogy bocsássak meg.
2-szer kerültem zárt osztályra ez idő alatt. Öngyilkos akartam lenni. Egyik alkalom előtt 3 napig rángatott, ordított. Többször ordítottam a lakásban, hogy segítség, valaki hívja a rendőrséget. Erre azt kapom, hogy ő látogatott a kórházban, mert féltett, és én ezt semmibe veszem.
Nem akar elmenni az albérletemből, pedig számtalanszor elküldtem, öngyilkossággal fenyeget, és azt mondja rokkanjak bele mert undorító szar ember vagyok. Örüljek, hogy tönkretettem. Pedig eltartom 5 éve, természetesnek veszi, betegre dolgozom magam, ő meg alig jár be a munkahelyére.
"Az albérletet én fizetem, 5 éve"
Törvénytelen.
Nem lakhat ott, kulcsa sem lehetne, ha nem ő az, aki leszerződött, és nincs aláírása a közjegyzőin.
Ezen a vonalon indulnék el.
17: Elvileg ők értenek hozzá, kinek milyen mentális zavara van.
Még laikusnak is egyértelmű, hogy hazudik.
Van annyi megtakarításod, amiből ki tudnád fizetni a kauciót egy hasonló, vagy kisebb lakás albérletére?
Leírtad, hogy már szakítottál vele (nem tudom, mennyi idővel ezelőtt), másrészt te fizeted az albérletet, eltartod, miközben verbálisan és fizikaileg bántalmaz.
Eddig nem gondoltál arra, hogy a rendőrséghez kéne fordulnod, és segítséget kérned, mert jogtalanul tartózkodik akaratod ellenére a lakásban, amit te bérelsz?
Ha nem lenne agresszív, azt mondanám, hogy adj neki egy határidőt arra, hogy kiköltözzön, és ha nem teszi meg, akkor kérj egy zárcserét a főbérlőtől, aminek állod a költségét, a holmijait pakold össze boltokból összegyűjtött kartondobozokba, és írd meg neki, hogy előre egyeztetett időpontban átveheti.
Így viszont, hogy már bántalmazott többször, biztosan csak a rendőrség bevonásával bonyolítanék mindent.
Utólag nem lehet már változtatni ezen, de akkor kellett volna feljelentést tenned, amikor először bántalmazott, bezárt a lakásba, stb. Akkor kellett volna rendőri segítséggel kilakoltatni, és ha esetleg utána nem hagy békén, akkor távolságtartási végzést kérni ellene.
A részemről azt tudom javasolni, hogy hagyd ott a lakást neki és menj el. Az a baj, hogy zaklatni fog. Sajnos aki ennyire ragaszkodó és labilis az nem fogja megérteni, hogy ezt nem szeretnéd folytatni. Ha sikerül is elküldened akkor az utcán támad majd rád.
Érdemes lenne több szálon végigjárnod ezt a helyzetet. Először is a főbérlőnél. Döntsd el, hogy te mit szeretnél. A lakásban maradni tudva, hogy bármikor megtalálhat vagy keresni másik helyet. Ha megvan a válasz egyeztess vele, hogy vagy költözöl vagy maradsz de a volt pároddal kapcsolatban segítsen.
A másik szál az ő családja. Ha normálisak akkor kérj tőlük segítséget.
A harmadik egy munkatárs vagy barátnő. Biztos vannak olyanok akikkel nagyon jóban vagy. Kérd meg őket, hogy a párjukkal együtt segítsenek neked költözni vagy addig maradjanak a lakásodban még a volt párod elmegy.
A negyedik pedig a pszichiátered. A zárt osztályon mindig van orvosi konzultáció. Mindenkinek van kezelőorvosa. Neked is van, beszélj vele.
Életemben nem laktam albérletben de gondolom a beköltözésnél valakinek kellett valamit aláírnia. Ha ő írta alá akkor hiába fizetsz csak te. Ha mindketten aláírtátok akkor úgy is bonyolult. Ha csak te szerződtél úgy már más a helyzet.
Értem én, hogy de miért te költözz ha a tiéd az albérlet, de tudsz tőle szabadulni másképp? Nem. Akkor mondd fel az albérletet, keress másikat, add vissza a lakást a főbérlőnek, majd ő kiteszi a hapsit ne aggódj. Te meg költözz el olyan címre, amit neki lehetőleg ne jelents be...
Nevelőapádat felejtsd el. Ez borzasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!