Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő normális?
Szerintem erre nem lehet fix időt kijelenteni, mert mindenki más és más.
Nekem az exem után két héttel jött a mostani párom és már 9 éve együtt vagyunk, tehát működött. Én sosem hittem abban, hogy hónapokig kell nyalogatni a sebeinket, kivéve ha tényleg nagyon hosszú ideig tartott a kapcsolat és fájt, hogy vége lett. A 12 éves kapcsolatom után egy évig nem volt komoly kapcsolatom.
Ezt nehéz így megmondani, több tényezőtől is függhet:
- mennyire voltak erősek az érzelmek
- mennyire érzékeny valaki
- milyen minőségű volt a ex-kapcsolat
- mennyire fiatal valaki (nagyobb százalékkal fiatalon könnyebb továbblépni és ismerkedni mint idősebbeknek, például mert még nincs gyerekük, több közegben mozognak)
- mikor kezdődött a kapcsolat romlása (mert vannak olyanok, akik érzelmileg már rég lezártak a kapcsolat alatt is)
4
Olyan is van, amikor még szereted a másikat, de vigasztalásként belemész egy másik kapcsolatba. Sok ember így rendezi a dolgokat.
Ha valaki még az exébe szerelmes és úgy ugrik bele egy új kapcsolatba, az nettó szemétség az új párjával szemben. De sajnos sok ilyen van, azt hiszik, hogy könnyebben megy a felejtés, ha rögtön beleugranak egy másik kapcsolatba.
Nekem volt olyan randim, ahol a randipartner másról sem tudott beszélni, csak az exéről. Másfél óra múlva meguntam és hazamentem.
Az önző és undorító emberek szokása ez. Vagy még nem gyászolta el a párját, ezért az összes ebből adódó probléma az új partneren fog lecsapódni. Vagy az előző párját verte át, már a kapcsolat végén tudta szakítani akar csak várt a megfelelő személyre, akihez majd átugorhat. És akkor azért az exét verte át, mert a kapcsolatban ő már nem is volt jelen érzelmileg, hanem kapcsolaton belül gyászolta el a kapcsolatot. Sunyin lapítva, akár hazudozva hogy minden rendben sőt szereti őt. Majd benyőgi a semmiből hogy legyen vége, és átugrik a következőhöz.
Meg persze vannak szimplán lelki szegény nyomorultak, akiknek az egész élete tömény nyomor, soha egy percet se foglalkozott azzal hogy helyretegye a problémákat, ő inkább csak generálni szereti. Ott meg az ex is kiég hogy ennyire nem volt fontos neki, meg az új partner is, mert az egyre halmozódó érzelmi nyomort is rátolja.
Nagyon fontos kiszűrni az ilyen embereket! Eszméletlen milyen pofátlan, érzelmi sivár világban élünk. Ezek az érzelmi hullák nemhogy háborítatlanul köztünk járnak, hanem napról napra egyre többen lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!