Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Önzőség, ha szakítok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önzőség, ha szakítok?

Figyelt kérdés

A páromnak nagyon rossz családi előélete van. Az apjával nem is tartja a kapcsolatot, az anyja pedig egy munkanélküli alkoholista. Már 3 éve együtt vagyunk, közös albérletben. Én lassan szeretném ha újabb szintre lépne a kapcsolatunk, házassággal és gyerekkel. Viszont eddig teljes titokban tartotta, hogy az anyjának rendszeresen pénzt ad számlákra, kajára stb. Külön kasszán vagyunk, tehát az én pénzemet ez nem érintette.

Még a kapcsolatunk elején tisztáztuk, hogy nyilván én is meglátogatom az anyját, de engem megvisel ez a helyzet és ezért nem annyiszor mint ő (kb minden 3 alkalommal megyek csak vele). Ilyenkor bevásárolunk neki, mert pénzt ugye egy alkoholistának nem célszerű adni... Nem vet fel minket a pénz, de nem is nélkülözünk.

Viszont most mégis bekapcsolt a vészcsengő, hogy ezt eddig eltitkolta... Mi lenne, ha lenne gyermekünk? Továbbra is az anyjának adná a pénzt?

Próbáltam erről beszélni vele, de azzal védekezik, hogy hát a saját szülőanyjának ne adná oda az utolsót? Nekem az a véleményem, hogy nem... Egy ilyen szituációban nem kéne, mert csak támogatja a függőségében.

Úgy érzem nem szeretném megtudni, hogy a jövőben hova vezetne ez az út. De lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem támogatom, segítem ebben, hiszen nagyon rossz szituációban van. Önzőnek érzem magam amiatt, hogy szakítani akarok.

Szívesen vennék bármelyik oldalról tapasztalatot, akinél hasonló szituáció áll(t) fenn...

dec. 1. 15:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Nem. Nem. Gyerekkel sem fog ez a helyzet változni. Sőt csak rosszabb lesz
dec. 1. 15:27
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
De nyugodtan menj hozzá csak feleségül és szűlj neki több porontyot. Hátha megváltozik és koppanni fogsz és jöhetsz ide picsogni mit csinálj
dec. 1. 15:28
 3/11 anonim ***** válasza:
9%

Itt a penzrol van szo, nem a szerelemrol.. hagyd ott a fenebe szegeny pasit... minek neki ilyen no??

Mint te...

Ha szereted a pasidat kerdezo, akkor szereted a velejaro jo es rossz dolgokat is !!

dec. 1. 15:36
 4/11 A kérdező kommentje:
És szerinted az a velejáró rossz, ha 3 éve titkolja ezt a szituációt? Hogyan támogassam, ha nem őszinte?
dec. 1. 15:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Amiről eddig tudtam, mint hogy bevásárolunk neki, vagy hasonló, abban támogatom (és fizetem), de szerintem nem olvastad el rendesen a szöveget. Szerencsére az én családomban nincs alkoholista, de minden hasonlö helyzetű ember azt mondta, hogy ne adj neki pénzt, segítsd másképp... Ebben mi is megegyeztünk, egyetértettünk, erre most kiderül, hogy sosem tartotta ezt a megegyezésünket. Most pedig véletlenül derült ki.
dec. 1. 15:45
 6/11 anonim ***** válasza:
87%
Támogattad, a józan ész határáig. Ez azon túl van már. Ha nem tudtok megegyezni az anyja segítését illetően, abban hogy mennyi és milyen típusú segítséget nyújtotok neki, akkor én ezzel az emberrel nem terveznék közös gyereket. A helyedben azt is megvárnám, betartja-e a megállapodásotokat.
dec. 1. 15:55
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Addig lépj ki, amíg nem késő. Ennek az embernek egész életében az anyja lesz az első, téged és a jövendőbeli gyerekeit is bűntudat nélkül cserbenhagyná. Ne várd a csodát vagy hogy megváltozik. Plusz az ilyen sztorikban az alkoholista, túlsúlyos, bagós energiavámpír anyós minimum 90 évig él (miközben a jó emberek hamar elmennek...). Tanuljuk már meg nőként, hogy ha nem áldozzuk fel az egész életünket és álmainkat a másik miatt, attól még nem leszünk önzők. Egy férfi pislogás nélkül a saját boldogságát teszi első helyre, bármivel és bárkivel szemben.
dec. 1. 19:25
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Odaadná az utolsót is? Hát ez nagyon gáz. Ezek szerint az anyja a legfontosabb, a közös életetek meg a leendő gyerek igényei csak az után jönnek.
dec. 1. 21:13
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
74%
Nem önzőség. EZ A TE ÉLETED! Neked kell a sorsodat alakítani, elsősorban azért tartozol felelősséggel. Természetes, hogy eközben rálépsz valakinek a tyúkszemére, mint ahogy a tiédre is rálépnek mások, miközben a saját életüket rendezgetik.
dec. 2. 18:09
 10/11 anonim ***** válasza:
58%
Miért kellett ezt titkolnia 3 évig? A titkolózás róla elmond valamit. Nem egyenes. Rolad pedig azt, hogy nem lehetett őszinte.
dec. 2. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!