Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok szakítani a párommal?
9 éve vagyunk együtt. Ő 30, én 28 vagyok. Nekem ő az első komoly kapcsolatom, mindent vele tapasztaltam meg először (csók, szex, kapcsolat). Eleve tüzes, szenvedélyes kapcsolatunk volt, voltak vitáink, de mindig gyorsan túl tudtunk lépni rajtuk. Az elmúlt másfél évben viszont érzem, hogy valami kicsit megváltozott. Többször is felmerült bennem a szakítás, szerintem inkább a félelem és bizonytalanság tart vissza engem ettől. Két hónapja szakítottunk, egy hétig külön voltunk, de végül leültünk beszélni, és azóta "minden rendben van". Tervezgeti a közös jövőnket, és látom, hogy próbál érzelmileg közelebb kerülni hozzám, de úgy érzem, hogy én valahogy megtörtem ebben a kapcsolatban. Ha arra gondolok, hogy szeretem-e őt, nem tudom egyértelműen megválaszolni. A szexuális életünk sem jó, sokszor elutasítom.
Van egy barátom, akivel pár hete egy mélyebb beszélgetés során kiderült, hogy egy ideje vonzódunk egymáshoz, ami szépen fokozatosan épült ki és régebben nem volt jelen, leginkább az elmúlt 3 hónapban alakult így, mióta jobban beszélünk a párkapcsolati gondjainkról. El nem tudom mondani, milyen kémia van közöttünk (mintha én ő lennék, csak a másik nemben), de tekintve, hogy ő is több éves kapcsolatban van, SOHA nem keresném a lehetőséget, hogy fizikaira forduljon a dolog és épp elég, hogy többet gondolok ő rá már, mint a páromra. (És ha szakítanék sem kezdenék ki vele, ebben is biztos vagyok)
Rettentő bűntudatom van és depressziós vagyok az egész helyzet miatt. Nem tudom mit várok tőletek, de ki kellett írnom magamból. Jöhet hideg-meleg.
Kapcsolatfüggő vagy mint a híres haver és párod (lehet a haver párja is az). Ennyi. Ebből az lesz hogyha nem szakítasz, hogy megcsalod a haverral, de nyilván megteheted szakítás után is hiába jár a szád hiszen ellenkező nemű nélkül nem tudsz létezni. Sőt az is benne van a pakliban, hogy alig szakítasz rögtön teljesen más pasival leszel párkapcsolatban mivel a társfüggők ilyen módon működnek.
Tehát össze illene magad szedni, szakítani minél előbb és a havert messziről elkerülni ( aki mégha el is hagyná a párját érted nem működne a kapcsolat hiszen ki kell heverni a volt kapcsolatot teljesen: 1-1,5 év).
Szerintem a mostani pasid se jó, de az se lenne jobb aki a nője mellett vonzodik hozzád.
Itt igazabol két pasi van a sztoriban ugy, hogy mindkettő kb kuka, csak épp nincs 3.opcio.
Nekem is volt igy nem egyszer. Egyik pasimmal a végét jártuk a másikban meg kb jövőt nem láttam.
Nem egyszer mentem egyik pasitol a másikhoz, aztán vissza. Hogy amugy egyiksejó, de ezekkel szívok csak, mivel kompetens az meg nincs.
De én ügyeltem arra hogy kvázi lekötve se legyek. Exem pl nem is ellenőezőtt ha elhagyom vagy csalnám nemigen hatotta meg semmi, a másik meg tudtq hogy pasim van és ő mellette meg nem döntöttem hogy vele járnék is de elfogadták az ilyen másodhegedűsek is mindig a helyzetet.
Igy éldegéltem sokszor mig nem volt valodi barátom.
A barátoddal nincs szó igazi vonzalomról, hamis érzésbe lovalod magad, menekülési útvonalként tekintesz rá mert mint írta az első kapcsolatfüggők vagytok mindannyian mint a pinty. De lehet, hogy a barát csak jól meg akarna ketyinteni és nem hagyná el a párját érted. Ki tudja, hogy hűséges-e hozzá ugyebár...
Ha nem akarsz gerinctelen féreg lenni akkor magad mögött hagyod az egész pereputyot és inkább magaddal törődsz. Pl. ha van rá pénzed elmész pszichológushoz a kapcsolatfüggőség miatt, hogy mi okozza, hogyan lehetne megszüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!