Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítás után miért van az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítás után miért van az hogy a férfiak össze omlanak és hónapokig romokban vannak, a nők meg 2 hét után mással randiznak, buliznak, szórakoznak?

Figyelt kérdés
Volt párom az egész nyarat "végig szórakozta" a május végi szakitásunk után, Balaton külföld koncert szabadidős programok, én pedig 3 hónapja depressziósan otthon fekszek...

aug. 22. 06:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk fordítva volt. A nő szakított velem karácsony előtt. Én mentem rá egy hétre haverokkal bulizni. Ő vissza akart jönni 3hónap után, de én már mással voltam.
aug. 22. 06:53
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
Miért? Mert könnyebben tudnak ismerkedni ha nyitottak a világra, a sok kanos pasi betalálja őket mindenhol.
aug. 22. 07:18
 3/13 anonim ***** válasza:
58%
Vótmá.
aug. 22. 07:22
 4/13 anonim ***** válasza:
72%
Szóval azért, mert te nem tudsz továbblépni, az összes pasi ilyen. A volt barátnőd továbblépett, tehát az összes nő ilyen. Értem.
aug. 22. 07:24
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem nemtől függ, hanem egyrészt személyiségtől, másrészt attól, hogy mi előzte meg a szakítást... a szakító fél általában nem egyik napról a másikra hozza meg a döntést, hanem mert jó ideje nem érzi azt, amit kellene, amikor konkrétan szakít, így nagy valószínűséggel jobban túlvan már a dolgon, mint az, akivel szakítottak.
aug. 22. 07:37
 6/13 anonim ***** válasza:
37%
Mert a férfiak képesek a szerelemre, a nők nem.
aug. 22. 07:51
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez komplexebb. Egyetértek néhány válaszolóval. Tényleg személyiségfüggő, van aki ki akarja heverni, van aki egyszerűen csak minél gyorsabban felejteni akar, ha csinos a volt barátnőd, könnyebben találhat magának valakit. Szerintem felesleges ezen rugózni, hogy ki mennyit jelentett a másiknak vagy mennyi ideig heveri ki, mert ezzel csak önmagadat bosszantod.
aug. 22. 07:54
 8/13 anonim ***** válasza:
68%

Amikor a nők kimondják, hogy szakítanak, valójában nem akkor szakítanak.

Ha megkérdezed, hogy mióta fontolgajta a szakítást, akkor rájössz, hogy hónapokkal ezelőtt megkezdődött a folyamat. A nők még a kapcsolatban elkezdik gyászolni a kapcsolatot, így amikor kimondják hogy szakítani akarnak, ők már túl vannak a dolgon. A férfi ellenben csak akkor szembesül a dologgal, így ő a gyász folyamatot a szakításkor kezdi, nem előtte.

De persze nem csak ez az egy oka van. Ott van a baráti háló is, hiszen a nőknek szorosabb és támogatóbb baráti köre van. Továbbá a férfiak nagyon keveset beszélnek az érzéseikről. Egyrészt, mert nincs kivel, másrészt mert egész végig azt verték beléjük, hogy nem férfias az, ha vannak érzéseid, főleg ha az szomorúság, bánat vagy fájdalom. Így meg szakértőt is kisebb aranyban keresnek fel. Tehát általában magukban dolgozzák fel a gyászt, ami lassú folyamat, már ha sikerül teljesen feldolgozni.

Amúgy meg nem személy függő, statisztikailag a férfiak rosszul bírják a szakításokat/válásokat, sokuk depresszióba esik, sőt még öngyilkos gondolataik is lesznek. Nőknél ezek arányaiban kisebb mértékben fordulnak elő.

aug. 22. 08:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert gondolom ő szakított veled. Neked csapás volt, neki megváltás.
aug. 22. 08:35
 10/13 anonim ***** válasza:
Van egy-két elöző akikkel egyetértek, de mégegy lehetőség, hogy a nő így dolgozza fel az esetet. Elmegy bulizni, jól érezni magát, felejteni. Azt a képet látni, hogy minden okés még ha nem is az. Vagy csak simán azzal, hogy kimegy, beszélget már jobban lesz és könnyebben feldolgozza a folyamatot.
aug. 22. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!