Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szerintetek, ez normália...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek, ez normália dolog hogy nem sokkal a szakítás után, rögtön új kapcsolatot keress a másik? vagy ebben a rohanó világba, már ez a normális? hogy rögtön új? vagy nem tudok egyszerűen mire gondolni

Figyelt kérdés
aug. 20. 13:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
itt egyszerűen bírják elfogadni, megérteni azt aki tényleg őszinte normális választ ad! nem csak ennél a kérdésnél! semelyik kérdésnél! jó én is tudom hogy nehéz meg rossz amikor az őszinte válasz rosszul esik meg néha fáj is az embernek! ez így van a való életben is, nem csak itt!
aug. 20. 15:57
 22/29 anonim ***** válasza:
73%

Azért volt nagyobb a tolerancia, mert az egyik nem boldogult a másik nélkül, vagy csak nagyon nehezen.

A férj dolgozott, egyedül nem tudta volna menedzselni a munkát a földeken, állatok körül például, és ellátni otthon a gyerekeket, főleg, ha azok még kicsik. A feleség pedig sosem talált volna olyan munkát, ami annyit fizet, hogy eltartson belőle egy családot + még foglalkozzon is velük. A férjnek kellett otthon a feleség, hogy rend és étel várja, a feleségnek pedig kellett a férj, aki hazavitte a pénzt.

Ma már nincs ilyen, egy egyedülálló apuka bármikor felvesz egy bébiszittert, elmegy home officeba dolgozni stb. A nők keresete is kezd a férfiakéhoz igazodni, nekik is egyre ritkábban kell már megalkudni.

Valamint, régen nem úgy álltak a párkereséshez, hogy "bármikor találhatsz jobbat", hanem úgy, hogy "örüljünk, hogy nem rosszabb". Ismerkedtek falun/városon belül, ha volt valami közösségi alkalom, de ennyi. Nem volt társkereső app a zsebedben, ahol akár a világ másik végéről is beszélgethettél bárkivel és 2 hét múlva már a repülőn ültél, útban hozzá. Nem tudtál beülni hetente 2-3 alkalommal koktélozni, iszogatni valahová egyetemi csoporttársakkal, vagy barátokkal, barátnőkkel, ahol összefuthattál bárkivel, aki megtetszik.

aug. 20. 15:59
 23/29 A kérdező kommentje:

Én elfogadtam mindenki válaszát, aki válaszolt.

Nem vagyunk egyformák, és ez így van rendjén. Én nem tudok új kapcsolatba , beleszaladni, mert akkor úgy érezném pótlékot keressek, és ezt nem teszem meg a másikkal.

De ebben is van igazság, amit az utolsó kommentált írt, most már bárhol ismerkedhetni lehet, kimozdulás nélkül is.

aug. 20. 16:06
 24/29 anonim ***** válasza:

"De én úgy gondolom, hogy abban az időszakban nagyobb volt a megértés, a tolerancia, és az hogy megbecsülöm a másikat, és nem minden apró dologgal kidobom, mint mostanság tapasztalja az ember."

Kedves kérdező,

Leírnád, hogy mi az az apró dolog?

Mert tudod lehet neked apró dolognak tűnik, de ha belehelyezkednél a másik helyzetébe, megértenéd nem is olyan "apró" az a dolog.

Én azt tapasztalom, hogy pont azok hangoztatják ezt, ahol nem apró dolog volt a gond, hanem nagyon is számottevő, ami szakításhoz vezetett.

Akinek nem inge....

aug. 20. 16:07
 25/29 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, nem, mert társfüggőségre vall.

Ha valami nem működik, lezárom, hagyok magamnak bizonyos időt arra, hogy meggyászoljam a dolgot, és csak utána kezdek bele egy új kapcsolatba.

aug. 20. 16:11
 26/29 A kérdező kommentje:

24 /Bele tudok gondolni a másik helyzetébe is, a kérdésem arra irányult hogy másik mit gondolnak erről, hogy hátha tanulok belőle valamit, a saját gondolataim mellett, nem bagetizálom el a másiknak a gondját se.

25 / Igen, ezzel én is így vagyok, ha ténylegesen nem működik már a kapcsolat.

aug. 20. 16:18
 27/29 anonim ***** válasza:

Az nem szakítás pillanatában jutott el oda , hogy azzal az emberrel már nem akar együtt lenni...csak eljött végre az ideje.

A legtöbben húzzák halasszák a dolgot...

aug. 20. 17:13
 28/29 anonim ***** válasza:
Régen is sajna ez volt, holott ez nem jó, mert úm. meg kell gyászolni az előzőt, hogy a következő már jobb legyen.
aug. 20. 20:07
 29/29 anonim ***** válasza:
77%

Sok kapcsolatban már úgy mennek szét a felek, hogy valójában érzelmileg már eltávolodtak, nincs kötődés, csak együtt éltek... így nyilván könnyen.bele lehezlt kezdeni egy új kapcsolatba akár.

De sok eset meg valóban olyan, hogy az ember egyszerűen retteg az egyedüllléttől, így azonnal kell neki vaalali-bárki maga mellé. Kapcsolatfüggő.

aug. 20. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!