Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az alábbiak közül melyik idézet fejezi ki a legjobban azt, amit az exed iránt érzel jelenleg?
1. idézet:
Miért teszed ezt velem, miért akarsz összetörni?
Szívem-lelkem semmivé gyötörni?
Ne hagyj el engem, én szeretlek téged!
Mindent megteszek, harcoltam érted!"
Forrás: [link]
2. idézet
"Sosem fogom megengedni az időnek, hogy elfeledtessen téged, vagy csökkentse az irántad érzett szerelmemet, de össze kell szednem minden akaraterőmet, és hagynom kell, hogy folytasd a saját életedet." (Carol Mason)
3.idézet
"A tökéletesség példaképe lettél, telve bölcsességgel és tökéletes szépséggel... s közben gonoszsággal telt meg bensőd és vétkeztél... Szépséged miatt szíved felfuvalkodott... Azok, akik ismertek a népek közül, mind megborzadtak miattad. Iszonyattá váltál és véged van mindörökre."
(Ez 28. fejezet, 12;16;17;19. versek)
Marha vicces, mert a 3. idézet Tírusz királyáról szól, csak lemaradt az idézet eleje... :D
"Az Úr szózatot intézett hozzám: Emberfia, zengj gyászéneket Tírusz királyáról, és mondd meg neki"
Tírusz egy föníciai város, és ebben az idézett részben Ezekiel próféta megjövendöli a király, illetve a város bukását. Ez a szövegrész irodalmilag nem is az uralkodóról, hanem a városról szól, az uralkodója személyében személyesíti meg a próféta a várost. A megjövendölt bukása be is következik, mert a Babiloni Birodalom később bekebelezte.
Röviden: szakításhoz, szerelemhez semmi köze nincs.
"Ha jönnél még és csókolnál
és azt hinnéd, hogy jó volnál
hát elmondom, bár nincs rá szó
hogy nem volnál jó
látod már, hogy tévedtél
és nem voltál jó"
Margaret Island
Ez a dal gyakorlatilag egészben ide jöhetne, de ez a része a legtalálóbb.
Hehe, mivel szélsőségesen egocentrikus vagyok:
"Imádom engem,
Imádom én.
Hiába kérem,
Legyek enyém.
Évek óta vágyakozva rólam álmodok,
Nélkülem már élni sem tudok.
Megtennék értem
Mindent talán,
Egy dolgot várnék
Tőlem csupán:
Higgyem el már végre azt, hogy több vagyok nekem,
Mint az első diákszerelem!"
Inkább ez:
"Miért pazaroljunk időt olyan emberekre, akik nem érik meg a fáradságot?"
"Átkozott élet, mely elém hozott téged,
Hogy attól rabolj, akinek úgysincs semmije!
Pedig tudtam mindig, hogy nem szabad hinni
Semmit, senkinek, semmikor, és most itt vagyok..
Míg a Te utadon jártam, álmaimat láttam,
S ámítottam egyre magamat.
Abban hittem, amit várok, s mindazt, amit látok
Megmutatja most az igazat."
Presser
4. idézet:
"Nem érdekelsz már, nem jársz a gondolataim között. Csak egy múló emlék vagy már, aminek az égvilágon semmi hatása nincs rám" (Tőlem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!