Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én vagyok "bántalmazó" de mégis ő a rosszabb? A legtöbb 35 alatti nő hasonló?
Rengeteg gyerekkori traumám van, ami még kiegészült azzal, hogy fiatal felnőttként a nők a külsőm és a "menőség" és pénz hiánya miatt vagy ignoráltak vagy pedig megaláztak, kihasználtak.
Végre lett egy barátnőm aki ráadásul gyönyörű, elfogadott engem. Csak épp az a baj, hogy nagyon rossz volt az időzítés. Életem legrosszabb szakaszában jöttünk össze. Egyszerre 3 helyről is kaptam a stresszt. Egyrészt a munkahelyemről, másrészt édesapám súlyos beteg lett, anyám alkoholista szóval apám ápolása és a vállalkozásunk menedzselése is rám maradt teljesen (munka mellett), valamint az egyik exem is szétszívatott.
Az idegrendszerem csúcsra volt járatva végig szóval a legrosszabb formámat hoztam sajnos. Ez pedig a barátnőmön is csattant. Sokszor voltam vele türelmetlen, néha kiabáltam, de a tisztább pillanataimban bocsánatot kértem és elmondtam mennyire kivagyok és könyörögtem hogy legyen velem kicsit toleránsabb. Nem lett toleránsabb, sőt, egyre kevésbé lett az. Végül már esküszöm ő generált veszekedéseket, miközben vigyorgott és amikor kértem hogy tartsa szem előtt hogy mennyire rosszul vagyok és milyen élethelyzetem van akkor kibukott belőle, hogy "nem érdekel"... Gyorsan hozzátette hogy úgy érti hogy nem érdekli hogy nem jogosít fel engem csúnya viselkedésre de már mindegy volt, kimondta. Erre sajnos én is hirtelen felindulásból megpofoztam. Azóta mindenhol és mindenki előtt lejárat, kiteregette az életem, a nőknél való sikertelenségem, szerencsétlenkedésem, óva int mindenkit tőlem és mindenkitől akinek enyémekhez hasonló lelki problémái vannak. Kisvárosban élünk és nagyon sok a közös ismerős szóval ki tud hatni az életemre teljesen.
Igazságtalannak érzem ugyanis nem vagyok nárcisztikus, nem vagyok kontrolláló és nem vagyok bántalmazó. Nem érzem úgy hogy felette álltam volna és nem tartom rendben lévőnek a viselkedésem ahogy sok szintén kiabálós verekedős helyes pasi teszi, aki azért viselkedik így mert tudja hogy bármikor jut másik barátnő.
Nekem csak egy kis kitartás és régi hagyományos "jóban-rosszban" hozzáállás kellett volna. Amint helyreállt volna kicsit az életem, örökre megháláltam volna hogy kitartott mellettem. De úgy veszem észre, hogy a fiatal nők már képtelenek ilyesfajta állandóságra, nagyon maximum az ha lemennek kutyába olyannak akinek a külsejére felizgulnak de az sem a valódi kitartás és állandóság, nincs benne sok lelki érték. A szakítás óta 2 másik emberrel le is feküdt. Én pedig sírok, gyomoridegem van, szenvedek. Mégis az az általános igazság hogy én vagyok beteg, agresszív, bántalmazó, kapcsolatra alkalmatlan.
Más férfiakat is ismerek akik hasonlókon mentek át. Vagy például olyanon hogy egyetlen egyszeri botlásként, részegen félrelépett, és onnantól ő a rossz de közben a felesége szétszakította a családot, ellene neveli a gyerekét, anyagilag kisemmizte és mások előtt úgy beszél vele mint ahogy egy utolsó büdös szolgával sem szokás.
Ezek után fenntartásaim vannak bármilyen olyan történettel ahol elvileg a férfi a szemét. Pláne ha egy visszafogott, átlagos férfiról van szó.
Jól látom valamelyest a dolgokat?
A dolgok jól látásától a lehető legmesszebb vagy.
Te komolyan próbálod magad beállítani a sajnálnivaló áldozatnak, miközben rendszeresen a nődön vezetted le a feszkót, kiabáltál vele és kezet emeltél rá, csak mert neked épp sok szarral kellett megküzdeni?!
Minek jöttél össze szerencsétlennel, ha tudtad jól, hogy az életed azon szakaszában nem vagy alkalmas párkapcsolatra? Ha meg már összejöttél vele, akkor a minimum, hogy nem rajta vezeted ezt le és főleg, hogy nem pofozkodsz! Az én szememben az nem férfi, aki egy nőre kezet emel.
Összeségében iszonyat nagy red flag, hogy képes vagy magadat áldozatként feltüntetni és elbagatellizálni azt, hogy felpofoztad.
Megértem a barátnőd reakcióját és az itt bemutatott nézeteid alapján maximálisan megérdemled, hogy óva int tőled mindenkit. Az már más kérdés, hogy ettől független nem kell kiteregetni a másik minden szennyesét, de hogy nem tartja magában, hogy olyan pasi vagy, aki gond nélkül kezet emel a nőre meg kiabáltál vele, az jogos.
Szóval ő alapból nem volt ilyen csak melletted vált ilyenné, te pedig azt hiszed hogy megértőnek lenni azt jelenti hogy a másik elfogadja, hogy te nem is próbálsz megjavulni, hanem gond nélkül használod őt stresszlevezetésre. Max egy kicsit később bocsánatot kérsz.
Lehet nem kéne neked társ, amíg nem lesz egy kicsit nyugodtabb az életed, nem?
Ha igaz lenne a sztori akkor nem nárcisztikus vagy hanem indulatkezelési gondjaid vannak és stresszes életed, valamint tapasztalatlan vagy és kiszámíthatatlan.
De mivel valószínű nem igaz a sztori hanem te találtad ki a nők további ekézésére, ezért mégiscsak gyanús az a nárcizmus.
Ne ragaszkodj egy illuziohoz.
Ha a megfelelő nő lett volna melletted akkor stresszben ő lett volna neked egy "kis sziget", akivel megnyugszol vagy aki még hozzá is tud tenni es segit neked es veled evez egyhajoban.
Amikor valamit erzunk vagy dühösek vagyunk, nem kell ugy tenni mintha a másiknak köze nem lenne hozzá, mimtha ő semmirol nem tehetne, es nem ő váltotta ki.
Tudod ez olyan hogy egyik nő mellett a stresszes életed csak pokol, de másik nő mellett meg valahogy talpraállsz a legnagyobb gödörből is.
Bajban mutatkozik meg leginkább ki valo hozzád, ki nem, kivel könnyebb, es ki az aki csak fokoz a stresszen.
Szóval attól lesz valaki "megfelelő" társ, ha hagyja, hogy a másik nyugodtan élje ki és vezesse le rajta a tőle totálisan független, gyerekkori traumákból és egyéb családi problémákból fakadó stresszt és feszkót?? Tűrje, hogy kiabálnak vele meg pofázzák?! Érző emberről beszélünk, nem holmi boxzsákról! A megfelelő társ pedig véletlenül sem ezt jelenti.
De ha már itt tartunk, akkor ebben a helyzetben éppen a kérdező nem volt megfelelő társ. Alap lett volna, hogy mielőtt kapcsolatba bonyolódik, előtte elmegy pszichológushoz, aki segít feldolgozni traumáit, nem pedig az állítólag szeretett nőn vezeti le a sérelmeit és főleg nem viselkedik agresszív barom módjára, aki pofozkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!