Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire kell megmagyarázni a szakítást?
Az volt az okom a szakításra, hogy nem tudtam elképzelni a párommal a jövőmet. Számomra is megmagyarázhatatlan volt, mert nagyon szerettem és szeretem a mai napig, és nagyon fáj, hogy elhagytam. De szeretnék családot, és valami miatt azt éreztem, hogy a jövőképünk nem illik össze és hogy nem vele akarok. Kerestem az okokat, de nem találtam, és ez szép lassan megmérgezte azt, amit iránta érzek.
Ennyi volt az okom, és nem fogadta el, kérlelt, hogy mondjam el mi az igazi ok, vagy miért gondolom így, mert akkor megpróbál változni. Nagyon rossz volt az egész szakítás.
Mostmár mindegy, de a kérdésem az, hogy tényleg ennyire specifikusnak "kell" lennie az embernek, ha szakítani akar? Nem érezheti egyszerűen csak azt, hogy nem akar már vele lenni, nem kielégítő a kapcsolat számára?
Annyit mondasz, amennyit akarsz. TÖbb éves kapcsolat esetén illik azért magyarázoatot adni, de hogy a másik "elfogadja-e", az már az ú dolga.
A párod egyszerűen csak nem akarta elfogadni a szakítást. Bármit is mondtál volna indoknak, mindenbe belekötött volna.
Pedig tényleg nehéz megmagyaráznom magamnak is. Sok apróságból tevődhet össze, amik külön külön nem okoznának nagy gondot, de együtt igen. És nem tudok hinni abban, hogy ennyire gyökeresen meg lehet változtatni valakit.
Nem érzem, hogy meghallgatna, hogy empatikus lenne. Nem házias, inkább hanyag és rumlis, ami nagyon zavar. A jövőről is beszélgettünk, és máshogy képzeljük el (lakás vs ház, főváros vs vidék és társai kérdések). A pénzkultúránk is teljesen más. A fontos kérdésekben teljesen máshogy vélekedünk, és mint mondtam, egyesével ezek nem gondok, de együtt már igen. De ami a legfontosabb, hogy abszolút nem éreztem gondoskodónak, megértőnek. És nem tudnám megmondani, hogy min kellett volna változtatnia ezen, egyszerűen csak éreztem, hogy valami nem oké, és ez idővel egyre erősödött.
De eleinte ezzel nem foglalkoztam, megszerettem, ehhez hozzájött a megszokás is. Nagyon jól éreztem magam a jelenlétében, de ha a jövőre gondoltam, akkor megrémültem, mert tudtam, hogy ezek a dolog sokkal rosszabbak lesznek idővel.
Külön-külön mindet jeleztem már neki, talán 1 napig tartott a változás, utána minden vissza a régi kerékvágásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!