Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Mennyire kell megmagyarázni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire kell megmagyarázni a szakítást?

Figyelt kérdés

Az volt az okom a szakításra, hogy nem tudtam elképzelni a párommal a jövőmet. Számomra is megmagyarázhatatlan volt, mert nagyon szerettem és szeretem a mai napig, és nagyon fáj, hogy elhagytam. De szeretnék családot, és valami miatt azt éreztem, hogy a jövőképünk nem illik össze és hogy nem vele akarok. Kerestem az okokat, de nem találtam, és ez szép lassan megmérgezte azt, amit iránta érzek.

Ennyi volt az okom, és nem fogadta el, kérlelt, hogy mondjam el mi az igazi ok, vagy miért gondolom így, mert akkor megpróbál változni. Nagyon rossz volt az egész szakítás.

Mostmár mindegy, de a kérdésem az, hogy tényleg ennyire specifikusnak "kell" lennie az embernek, ha szakítani akar? Nem érezheti egyszerűen csak azt, hogy nem akar már vele lenni, nem kielégítő a kapcsolat számára?

2023. szept. 23. 14:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Annyit mondasz, amennyit akarsz. TÖbb éves kapcsolat esetén illik azért magyarázoatot adni, de hogy a másik "elfogadja-e", az már az ú dolga.

A párod egyszerűen csak nem akarta elfogadni a szakítást. Bármit is mondtál volna indoknak, mindenbe belekötött volna.

2023. szept. 23. 14:53
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Azért ez elég fura. Mi az, hogy nem tudod elkepzelni vele a jövőjét, de nem tudod megmagyarázhatatlan magadnak sem, hogy miért? Azért ne mondd már, hogy ezt nem tudod.
2023. szept. 23. 14:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azt csinálsz amit akarsz, nincs törvénybe vésve.... De ha etikus akarsz lenni, amikor valakivel hónapokat adtok egymásnak az életetekből, feltételezem megéltetek mélységeket, akkor segíthetnél annyiban a másiknak a saját lezárásához, mutathatnál neki annyi tiszteletet, hogy összefoglalod az okokat. Elvileg egyszer szeretted őt, akkor nem muszáj rögtön nagy erőkkel leráznod magadról amikor hirtelen már nem kell.... A szeretetbe az is beletartozna, hogy segítesz neki az elengedéshez, nem csak addig vagy jó vele, amíg a partnered...
2023. szept. 23. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen,ha valamikor is szeretted, akkor nem szurod ki a szemét egy ilyen nem tudom válasszal. Legalább magadnak ne hazudj már.
2023. szept. 23. 15:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Valóban érdekes, hogy nem tudsz neki mondani semmit konkrétabbat. Én is voltam ugyanilyen helyzetben, de ott megtaláltam az okot, más volt az értékrendünk. Jól kijöttünk együtt, de az előttünk álló dolgokról nem gondolkodtunk egyformán és hiába volt meg az összhang, a jövőben ez konfliktusokhoz vezetett volna, amit jobbnak láttam elkerülni. Pedig tényleg szerettem a lányt és sajnáltam az egészet, de (mivel sokáig gondolkodtam a dolgon) már láttam apró jeleit a későbbi repedéseknek.
2023. szept. 23. 15:20
 6/12 A kérdező kommentje:

Pedig tényleg nehéz megmagyaráznom magamnak is. Sok apróságból tevődhet össze, amik külön külön nem okoznának nagy gondot, de együtt igen. És nem tudok hinni abban, hogy ennyire gyökeresen meg lehet változtatni valakit.

Nem érzem, hogy meghallgatna, hogy empatikus lenne. Nem házias, inkább hanyag és rumlis, ami nagyon zavar. A jövőről is beszélgettünk, és máshogy képzeljük el (lakás vs ház, főváros vs vidék és társai kérdések). A pénzkultúránk is teljesen más. A fontos kérdésekben teljesen máshogy vélekedünk, és mint mondtam, egyesével ezek nem gondok, de együtt már igen. De ami a legfontosabb, hogy abszolút nem éreztem gondoskodónak, megértőnek. És nem tudnám megmondani, hogy min kellett volna változtatnia ezen, egyszerűen csak éreztem, hogy valami nem oké, és ez idővel egyre erősödött.

De eleinte ezzel nem foglalkoztam, megszerettem, ehhez hozzájött a megszokás is. Nagyon jól éreztem magam a jelenlétében, de ha a jövőre gondoltam, akkor megrémültem, mert tudtam, hogy ezek a dolog sokkal rosszabbak lesznek idővel.

Külön-külön mindet jeleztem már neki, talán 1 napig tartott a változás, utána minden vissza a régi kerékvágásba.

2023. szept. 23. 15:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez mind olyan dolog, amit egy kapcsolatban vissza kellene jelezni a másiknak,hogy legyen esélye változtatni. De ha már a aszakitasig jutottál, akkor ezeket simán el lehet mondani. Mindenképpen jobb, mint a nem tudom. Ennél azért többet érdemel
2023. szept. 23. 15:25
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd ezt tudod elmondani neki. Mibe telik azt az 5 mondatot elmondani, vagy leírni? Aztán megmondod neki, hogy sajnos téged már nem érdekel, hogy ezen változtasson, nem szereted, nem hiszel már ebben. Fogadja el a döntésed.
2023. szept. 23. 15:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy értelmes, felnőtt embertől általában elvárják, hogy egy adott kérdésre képes legyen értelmes, felnőtt ember módjára válaszolnia. Neked ez nem sikerült, szóval nem meglepő, hogy nem érti az okot.
2023. szept. 23. 15:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha tényleg szeretted, mond el neki az igazságot. Ha a volt párod nem ismeri, feltételezésekkel fogja kitölteni az űrt, ami pedig rossz következtetések levonásához vezethet, ez pedig hatással lehet akár a következő kapcsolataira is negatív irányban.
2023. szept. 23. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!