Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért akar jóban maradni?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akar jóban maradni? (depressziós)

Figyelt kérdés

3 hónapig jártam egy férfival, akit trauma és nehézségek értek ez idő alatt. Ő az a típus, aki mindent egyedül akar megoldani. Hát ez most nem ment egyelőre neki, nagyon mélyre csúszott, depressziós (amúgy is hajlamos rá nagyon). Most kb. élni sincs kedve, utál mindent, legfőképp saját magát. Én próbáltam kitartani mellette a rossz időkben is, de érezte hogy ezzel engem is lehúz. Eljött az a pont, amikor úgy érezte, szakítania kell, mert nem szeretne engem is lerántani magával. Én mondtam neki, hogy kitartok mellette ebben az időszakban, de ragaszkodott hozzá. Mondta többször, hogy iszonyatosan sajnálja, meg hogy nagyon hiányzom neki, de nem akar nekem rosszat. Nem tudhatom, mit érez, de tényleg nagyon mély ponton van...nem ítélkezem. A lényeg, hogy míg egy darabig próbáltam meggyőzni, hogy maradjunk együtt a depije ellenére, nemet mondott, ezt követően megmondtam neki, hogy akkor ne beszéljünk, mert nem tudok csak a barátja lenni...de ő ezt nem fogadta el, győzködött, hogy maradjunk jóban. Azóta beszélünk néhány naponta, hasonlóan mint mikor együtt voltunk, olyan dolgokat is mond, mint aki velem tervez párkapcsolatügyileg, mintha még együtt lennénk...de továbbra is azon az állásponton van, hogy egyedül kell kijönnie a mélygödörből. Egyébként barátai nincsenek, csak velem beszél arról, milyen szarul van lelkileg. Szerintetek csak barátként van szüksége rám, vagy most azt várja, hogy jobban legyen, és utána újra velem akar lenni? Vagy miért nem "engedte" a kapcsolatmegszakítást? (Örülnék olyanok válaszának, akik tisztában vannak a depresszióval, mint betegséggel, mivel egy depressziós teljesen másképp látja a világot és saját magát (pl. nulla önbizalom).)

31/N

2023. máj. 6. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Sose lenne képem egy ilyen magyarázattal előállni, meg még kérni, hogy maradjunk barátok, ha szakítani akarok. Az lehet, hogy nincs kedve a párját szórakoztatni, ha éppen gondjai vannak, de emiatt szakítást generálni...gyerekes viselkedés, vagy van valami, amit nem mond el.
2023. máj. 6. 11:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Azért szeretne jóban maradni veled mert az jót tesz neki ha valakivel beszél. De ilyenkor személyes közelséget (főleg ami több) nehezen fogad egy depressziós, pláne aki saját maga akar kikerülni a gödörből. Ha fontos neked akkor legyél türelmes vele, lehet előbb kijön belőle ha van aki a háttérből támogatja, de ne nyomaszd még kapcsolati ideákkal. De ha ez neked nem jó akkor hagyd.
2023. máj. 6. 14:29
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kérdező, nagyon nehéz helyzetben vagy. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy ne legyen köztetek kapcsolat, akkor azt érzed, hogy elárulod, cserben hagyod, ha meg rábólintasz a baráti kapcsolatra, akkor nem azt kapod, amit te szeretnél és most senki nem tudja megmondani, hogy lehetne-e ebből még kapcsolat újra vagy sem.

Szerintem a teljesen korrekt megoldás az lenne részedről, ha megírnád neki, hogy a) te vállaltad volna őt így depisen is b) ő ebből nem kért c) most mégis azt kéri, hogy legyetek kapcsolatban, ami neked nehéz, hiszen még fontos neked, sőt, az írásaidból úgy tűnik nekem, hogy még abszolút reménykedsz a folytatásban d) menjen el pszichológushoz és pszichiáterhez és próbálja meg rendbe tenni az életét (egyedül, hiszen ezt akarta) e) mindezek következményeként nem akarsz vele a továbbiakban beszélgetni, hiszen ez volt az ő kiindulópontja, hogy nem akar tőled semmit.

Én depressziósként mondom ezt neked.

Húzd meg a határokat és ne engedj a csábításnak meg a megmentő szerepnek.

Ha aztán MAJD egyszer ő felbukkan az életedben, jól lesz, mert elment szakemberekhez, mindenre felnőtt magyarázattal szolgál és megkérdi, hogy újra kezdhetitek-e, akkor majd meglátod, hogy mit fogsz gondolni, érezni és persze hogy egyáltalán független leszel-e még. De MOST engedd őt el.

2023. máj. 6. 16:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Volt depressziós párom - önző szar azzal együtt. Amikor épp minden összejött boldog, vidám, libidóm az egekben, programozzunk, stb.

Amikor meg padlóra került, ellökött magától a másikat, max barátnak gyere, ne szexeljünk, hagyj békén, inkább szakítani ként stb.

NE akarj semmit egy depressziós vagy bipoláris embertől, mert csak tönkretesz.

2023. máj. 8. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Vagy miért nem "engedte" a kapcsolatmegszakítást - öhm, TE miért nem hagyod ott és tiltod le a .csába?

Nem ő nem engedte, hanem te hagyod, hogy manipuláljon.

2023. máj. 8. 19:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Vigyázz, manipulálhat. Nekem is volt hasonló, másra hajtott de ezzel tartott ha az nem jött össze neki legyen kivel lennie. Építsd le, nem hiányzik az ilyen...
2023. máj. 12. 14:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!