Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elhagynátok felnőtt párotokat ha nem lenne bennne semmi ambíció, törekvés a folyamatos tanulásra és magasabb jövedelemre?
#19: Tovabbra sem alazza senki a ferfiakat. Egy millios fizetesu lehet, hogy hasonloan irna rolad.
Nem ugyanazt keresi a 2 fel, de nehogyma' azert szurjunk le embereket, mert nem anyagiasak.
De itt azon van a hangsúly, hogy a másik sokkal többet tesz le az asztalra. Az alkoholista segédmunkás is dolgozik ennyi erővel, az is munka. Hiába erőltetik egyesek és játsszák a hülyét, nem minden munka ér ugyanannyit, hiába el kell ezeket a munkákat is végezni másnak. Csakhogy ezekhez semmi tudás nem kell, és könnyen pótolhatóak is.
És de, 250 ezer ft-os fizetés rohadt kevés a mostani árak mellett. Ha nem örökölt/kapott lakást, akkor alig tud ebből megélni még vidéken is. Családot alapítani hatványozottan felejtős.
"Szerinted minden bolti eladó egy alávaló féreg, aki magányosan fog elpusztulni?"
Ilyet sem mondott senki. Csak keressen inkább olyan társat, akivel életstílusban és intellektusban is passzolnak, a kérdés leírásából pedig világos, hogy az ő esetükben ez nincs így.
Se veled se vele nincs gond sztm, csak nem illetek össze.
Neki így jó és kész. Neked nem, tehát nem ő az embered.
Nekem se lenne jó, de nem is ilyen párt kerestem sose.
"Tovabbra sem alazza senki a ferfiakat. Egy millios fizetesu lehet, hogy hasonloan irna rolad."
Engem meg marhára nem érdekel.
"de nehogyma' azert szurjunk le embereket, mert nem anyagiasak."
Álszent vagy, és senki sem azért szúr le valakit, mert "nem anyagias", hanem mert igénytelen.
Amúgy ez a "nem anyagias" dolog is nevetséges. Azt felfogjátok, hogy pénzből él mindenki? Az az anyagias, aki folyamatosan hajtja a többet, semmivel nem éri be, és minden mást annak rendel alá - pl. nem önazonos dolgokat csinál, vén phaszokkal kavar csak a pénzért, stb. Vagy amikor felfoghatatlan mértékű jelentősséget tulajdonít értelmetlen anyagi javaknak, vagy amikor vakon hiszi, hogy mindig mindenből a drágább automatikusan jobb.
Nő vagyok és igen, elhagynám. A külföld nem zavarna. Nem a fizetése miatt. Akkor is elhagynám, ha fixen egy milliót keresne, de nem akarna fejlődni és nem hagynám el, ha munkanélküli lenne, de fejlődne és lennének céljai (a párom is ilyen volt, mikor megismerkedtünk az egyetemen)
Persze árnyalhatja a kérdést, ha vannak más ambíciói. Pl egy hobbija, amiben folyamatosan fejlődik, de nem akarja azzal keresni a pénzt. Pl nagyon jól zenél vagy kiemelkedő egy sportból stb.
A cél nélküli emberek annyira taszínatak, hogy sem párnak, sem barátnak, de még havernak is nehezen viselem őket.
Én ambíciózus vagyok nagyon, sok területen és nem tudom megérteni, ha valaki nem az. Ha más jellegű ambíciói vannak, az nem gond.
#22 Hiába kevés 250 ezres fizetés, vidéken még a villamosmérnöknek is nettó 320 000 ezres fizetést kínálnak, az sem ér ám sz*rt sem a mai árak mellett.Pont nem rég futottam bele egy ilyen álláshirdetésbe.
Eredetileg te, vagy az a hozzászóló akinek én írtam NEM ezt írta, amit most te, hogy mindenki a "saját szintjén" keressen.
Alapvetően ezzel egyet is értenék, azt nem értem, hogy az miért jó, hogy összejön valaki egy olyan emberrel akit lenéz/nem tud elviselni, utána meg okoskodik, hogy miért olyan, amilyen.Érted, mintha eddig nem tudta volna, hogy mivel foglalkozik.
Másrészt hivatalosan a bolti eladó is egy szakma, a segédmunkához meg 8 osztály sem kell, azért ezt a kettőt nem kell egy lapon emlegetni.
De egyébként fodrász is lehetsz 8 osztállyal, műkörmös is, meg ki tudja még mi.
A bolti eladó érettségihez kötött.Tehát még nem is a leggázabb munkák közé sorolnám, szükség is van rá.Sok helyen 250-et sem fizetnek egy bolti eladónak amúgy, csak garantált bérminimumot.
Úgy egyébként tévedésben élsz, nem olyan egyszerű ám normális eladókat találni, aki hajlandó is dolgozni.Multikhoz sem véletlen keresnek állandóan.Itt a környékben is van olyan bolt, ahova havonta embert keresnek, mert akkor akkora a fluktuáció, állandóan emberhiány van.
#22 Ja, amúgy én olyan csajt is ismerek, aki pszichológus diplomával a H&M-ben eladó.
Ez is árulkodik pár dologról.
Felsorolom mik azok:
-nagyobb az eladóra a kereslet, mint a pszichológusra
-még ebből a munkából is jobban meg tud élni(igaz, van párja, aki szakács...)
Itt akkor meg is bukott az az elméleted, hogy minden bolti eladó egy tanulatlan paraszt.
Kérdező szerintem nem szereted. Ha szeretnéd, akkor nem akarnád megváltoztatni.
Ha valamit nem akar, akkor nem akar, te választottál ezek szerint alul.
Ő boldog így akkor boldog, ha nem akar tanulni, akkor nem akar.
Ha meg te külföldre tervezed az életed, akkor ez már a következő másfele nézés. Inkább ezen kéne elgondolkoznod, mert amiket írtál két másfelé néző ember kapcsolatáról írtál.
Egyébként diploma nélkül is talál állást külföldön is, több ember is bizonyította már ezt. Ha külföldre akarna menni, akkor nyilván tanulna nyelvet.
Ja és én direkt nem írtam arra a kérdésedre választ, hogy mit tennék én ha. Mindenki a saját életében van otthon, attól nem fogsz választ kapni, hogy más leírná, hogy mit tenne.
A te életed neked kell tudni, hogy vesztegeted-e az idődet és a párodét, más nem tudja helyetted a problémáidra a választ. Ez csak neked probléma, a párodnak nem, de nem szép dolog erőltetni valamit amit nem akar a másik,mert az azt jelenti, hogy nem szereted és kontrollálni akarod segítség címszóval. Ez annak a jele, hogy alul választottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!