Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nárcisztikus párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nárcisztikus párkapcsolat utáni érzések?

Figyelt kérdés

Nem rég lett vége a párkapcsolatomnak a lány az elég valószínűleg nárcisztikus volt. Jelen volt az empátiahiány, manipuláció, önbizalomleépítés, kontrolálás, megalázás, elszigetelés mindenkitől stb. Jó nagy tanuló pénz volt, hogy ezt én nem vettem észre előbb, és hagytam magammal ezt tenni 1 évig. Azóta pszichológus is segít rendbe tenni magam.

Viszont a kérdésem az lenne hogy aki volt már ilyen párkapcsolatban, nektek meddig tartott a felépülés esetleg segítettet ha beleugortatok egy másik párkapcsolatba? Illetve mennyire általános az az érzés ilyenkor hogy kb azt sem tudja az ember megállapítani mi volt a valóság és mi nem?, döntésképtelen sok dologban, és folyamatosan azon filózik és döbben meg hogy hogy volt képes egy ennyire beteg emberrel együtt lenni. ÉS nem akarja elhinni hogy létezik ennyire beteg ember.. F/30

2023. máj. 2. 16:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

20, mar nem azert, de ez alatt a kerdes alatt szerintem latvanyosan olyan kommentek jottek amibol durvan latszik, hogy tenyleg narcisztikus aldozatok.

Amit irnak teljesen ugyanaz amit en is ateltem. Az, hogy mondod jarjon dokihoz balbla azt hiszed fel lehet ismerni? Tevedsz!

Milyen masik oldalt akarsz meghallgatni? Azt, hogy mar masnaptol, hogy jarni kezdtek szanaszet csal prostikkal es tinderes nokkel? Mikozben neked lefesti mennyire huseges pasi es elvtelen minden csalo, o nem is erti hogy barki hogyan kepes erre..o csaladot akar veled stb de kozben amikor van egy 20 perce azonnal megy megcsalni. Ezen mit kell hallgatnod? Ha meg felebred benned a gyanu ugy manipulal, hazudozik es beallit teged egy hisztis, feltekeny picsanak. Konkretan miutan kiderultek a dolgai meg akkor is azon volt fentakadva, hogy en mennyire nem buztam benne milyen feltekeny nő vagyok :D erted te ezt?? Elso perctol megcsalt, folyamatosan es meg akkoris azt hajtotta, hogy de egy feltekeny nő vagyok es nem erti miert :D

Vannak ilyen beteglelkű emberek sajnos. A mai vilagban egyre tobben vannak, hiszen a media is ezt sugarozza legyel onzo, elvtelen, semmi nem szamit! Csak a pillanatyni kielegules, hazudj nyugodtan, probalj ki mindent amit csak el tudsz kelzelni, sot annal is tobbet stb…

2023. máj. 12. 08:23
 22/30 anonim ***** válasza:
25%

21#

Én nem mások véleményére érkeztem válaszolni hanem a kèrdezőére

Csak mostmàr kicsit hajmereszto hogy mindenki kapasbol ravagja a szamukra nem tetszo emberi viselkedesre hogy “narcisztikus manipulator” stb.

Es akkor itt meg jon, bedobja es a hasonszoru lelkiserult emberek akik nem tudtak magukat lelkileg erosre faragni vagy fejleszteni itt jol egymasra talalnak es kozosen szidjak az elleneseget.

En mar az ilyet nem tudom komolyan venni bocs. Ettol fuggetlen lehet hogy igaza van is sok mindenkinek meg akar a kerdezonek is. De abbol is nekem inkabb az buzlik ki hogy csak igy probalja sajat maga szamara leegyszerusiteni a dolgokat. A sajat hibajarol persze nem irt, gondolom o meg tokeletes volt es kifogta a legfosabb part a vilagon jo nagy pechere.

2023. máj. 12. 08:56
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
22# szerinted en mit rontottam el abban, hogy ezt tette velem a srac? En tudom, egyedul azt, hogy nem dobtam ki azonnal a fenebe amikor a legaprobb jelet is lattam. Es tudod miert nem dobtam ki? Az ilyen emberek maitt mint te is vagy, hogy rogton aldozat hibaztat, hogy tuti velem van a gond bennem van a hiba. En is azt hittem mint te, hogy olyan nincs, hogy valakiben egysueruen nincs empátia, olyan nincs hogy valaki ilyen betegesen hazudozzon, hogy kitálaljon tupontos torteneteket, aki tenyleg csak hasznalja az embereket es semmi mast nem nez beloluk csak azt hogy mit szolgalnak neki eppen. A lanyok akiket kihasznalt azokat szexualisan hasznalta ki, mivel velem nem tudott minden elkepsztoen beteg dolgot végigvinni, es amikor azt mondom beteg akkor hidd el, hogy az olyan amit el sem tudsz kepzelni olyan fantaziai voltak, utólag elmondta hogy szandekosan kihasznalt lanyokat szexualisan stb stb.
2023. máj. 12. 10:30
 24/30 anonim ***** válasza:
65%

21,23

Engedd el, sosem volt kapcsolata és sosem volt ilyen áldozat.

Nekem is tökre későn esett le 2 kapcsolatban is, hogy baj van. Persze, annyira nem volt késő hogy még magam tudjam menteni. Azóta is azt gondolom, egy pszichológus nem ártana sem nekem, sem a többi áldozatnak. De ezt nem lehet felismerni. A sérelmeinket kell enyhíteni.

Mondjuk nálam más is állt a háttérben, ami miatt voltam nemrég egy kezelésen. Ha szeretnéd, tudok írni 1-2 szuper dolgot. :)

2023. máj. 12. 11:06
 25/30 anonim ***** válasza:
83%
24, szia! 21,23 vagyok, jártam en is pszichológushoz :D csak azt akartam mondani neki, hogy ettol meg nem fogja az ember 100%-ban kiszurni az ilyen beteg embereket. Nyugodtan irj, kivancsi vagyok :)
2023. máj. 12. 11:24
 26/30 anonim ***** válasza:
13%

Nagyon is jól tudom milyen. Nagyon is felálltam már a padlorol bántalmazo kapcsolat után. Valoszineg ez lesz a különbség köztünk. Én nem ujjal mutogatok meg sirdogálok, hanem jobban megvizsgálom ma már a dolgokat és erőt kovàcsolok a nehezsegekbol amik ertek engem masok vagy az elet altal.

Na ez pl lehet egy tanacs a kerdezonek is, szoval hajra

2023. máj. 12. 16:28
 27/30 anonim ***** válasza:
88%
Akkor te is nagyon jól tudod, hogy az első az,hogy magát vizsgálja meg az aki benne van egy ilyen kapcsolatban és “kapja” az îvet! Meg akar felelni, jobb akar lenni, visszavesz esetleg abból amit mégha aztán nyilván nem is kellene mert tök normális dolog de a bántalmazó ledvére akar tenni ezért visszavesz normál dolgokból is amit sérelmez a bántalmazó. Aztán nyilván rájön már azután hogy dehogy kellett volna visszavenni… idővel. Szal kedves utolsó nagyon is kellene akkor tudnod hogy a nem bántalmazó magában keresi a hibát és ismeretlen neki a helyzet!
2023. máj. 12. 17:57
 28/30 A kérdező kommentje:

20, 22 Amúgy teljesen egyetértek veled én mint a kérdező. Alapból én is így gondolom sokan vissza élnek ezzel a nárcisztikus jelzővel a mai világban. Én mielött át nem éltem egy ilyen kapcsolatot nem is voltam tisztában azzal, hogy mi is ez... hallottam róla de igazából egy olyan dolognak tartottam amivel az érzelmileg gyenge emberek dobálóznak mert nem akarják beismerni hibáikat és így könnyebb nekik.

Sőt mikor ebben a toxikus kapcsolatban voltam akkor sem ez volt az eszembe, hogy na a párom biztos nárcisztikus hanem inkább csak azt éreztem valami nem oké, de nem úgy nem okés mint eddigi kapcsolataimban az eddigi párjaimban (veszekedések, nézet eltérések stb).... hanem megfogalmazhatatlanul, valami nagyon fura. Teljesen azt éreztem, hogy mintha az agyammal játszanának hiszen én nekem volt egy valóságom amit észleltem, hogy mi és hogyan történt, de a párom erről teljesen mást állított és olyan erőteljesen, és támadóan és manipulatívan, hogy én ezt egy idő után el is hittem. És ugyanez az összes történetében, hogy egyszer így mesélt valamit egyszer meg úgy, aztán meg ha felhoztam hogy én erre máshogy emlékszem és kérdőre vontam, akkor vagy jött a támadás, hogy én miért jegyzek ennyire meg mindent és rosszul emlékszek, vagy éppenséggel kit érdekel, hogy mit hogyan mesélt el stb. Ezt csak azért mondom el, hogy ezek a konstans ferdítések, hazugságok, a valóság megmásítása ez volt az amivel nálam jelentkezett egy olyan gondolat, hogy egy idő után nem voltam már biztos saját magamban és valóság érzetemben. És ez volt annak a jele, hogy na ez valami olyan dolog ami eddig nem történt még velem soha életemben. De amúgy még rengeteg más dolog volt amit hosszú lenne felsorolni...

Azt hittem én vagyok az őrült de közben azt is éreztem, hogy nem lehetek őrült mert hát eddig nekem semmi ilyen gondom nem volt. És ekkor jött velem szemben egy cikk erről illetve podcastek videók, ahol konkrét szituációkat is eljátszottak az emberek és teljesen a páromra ismertem bennük még a szavuk használata is ugyanaz volt... Ekkor kattant be a dolog nálam... Mert bármennyire is fura de már én is látom, hogy eszméletlenül egy sémán működnek...

És persze egyet értek azzal is, hogy magunkban is kell keresni hibát, csak szeritnem azért kapták fel páran a vizet a kommenteden, mert úgymond ez egy fájdalmas pont "nekünk" akik ezt a fajta abúzust átélték mert mi az egész kapcsolatunk alatt ezt csináltuk, hogy magunkban kerestük a hibát, és folyamatosan a kritikát kaptuk és az önbizalomleépítést stb. Szóval ezért nehéz ezt hideg vérrel kezelni mert "mi" ezen már túl vagyunk és pont ezért maradtunk a kapcsolatban ilyen sokáig, és ezért vagyunk utána ilyen rossz állapotban mert olykor még mindig magunkat hibáztatjuk a sok manipuláció miatt olyanért is ami aztán végképp nem a mi hibánk volt. Ezért is van hogy sokan vissza is kerülnek a bántalmazó kapcsolatba. Kicsit olyan ez mint a kábítószer...

Na de lényeg a lényeg én a kérdésemet már úgy írtam ki, hogy pszichológussal is végig zongorázva, hogy a kapcsolatomban én miben hibázhattam mert hát ilyen is volt jó pár dolog..... és azokból tanultam is és levontam magamnak a következtetéseket. Itt már csak azokra tértem ki direkt amikre nem találtam/találtunk okot és még is elszenvedtem.. Illetve ez is szerepet játszott, hogy elmentem egyáltalán egy pszichológushoz hogy megtudjam miben kell esetlegesen nekem is fejlődnöm. De szerintem a kérdésem kiírásából is látszik, hogy nem az a lényege, hogy most Nárcisztikus volt-e vagy sem a párom (tehát nem sárt dobálni szerettem volna.) Hanem direkt az érzéseimről volt szó, hogy ez a mély állapot meddig fog tartani és esetleg azonosulni tudnak-e ezzel emberek.

És abban is van igazság szerintem, hogy ezt az egészet olyan emberrel tudják megtenni aki ennyire befolyásolható vagy kevesebb önbizalma van vagy akár nem annyira tapasztalt. Ezért is fontos szerintem is tanulni, tanulni ebből az egészből és megerősödni és ha következőre belefut még egy ilyenbe az ember akkor fel ismerni időben.

Amúgy konkrétan nekem vicc ez az egész, hogy én ilyeneket írok mert én aztán a pszichológiát baromságnak tartottam és egy nagyon tudatos embernek tartottam magam. Ráadásul úgy gondoltam pszichológushoz csak a gyenge emberek járnak akik nem tudják megoldani maguknak a problémájukat és nekem soha nem kell majd. Aztán hát úgy néz ki át kellett élnem egy ilyet, hogy kicsit jobban átérezzem.

Mostmár egyébként én határozottan jobban vagyok és ezt kívánom itt mindenkinek. Le kell vonni belőle a tanulságokat és megerősödni és megtalálni a nekünk való párt mert valahol ott van a világban és valahogyan "örülni" annak, hogy ez megtörtént velünk mert csak megerősített. És igen egyet értek, nem itt (csúnya szó) "siránkózni" hanem mi magunk vagyunk a jövőnk kovácsai szóval hajrá hajrá csak keményen. A múlt az múlt!! De a jövő még elöttünk van! És ne hagyjuk hogy egy beteg ember elrontsa a jövőnket is ha már a múltunkat tönkre tette! Ne legyen hiába való, hogy mindezen mi átmentünk!

2023. máj. 12. 18:02
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem minden szavadat! Tűpontos! Számomra mèg mindig hihetetlen, hogy ennyire egy sémán működnek. Ezer kérdès van a fejemben arról, hogy vajon ezt ők tudják? Valahol a mélyen átérezhetik 1-1 durvább bántást?

Nekem volt olyan, hogy irkált mellőlem valakivel aztán szakítottunk és rögtön hozzá rohant, 3 hét múlva meg sírt hogy visszajönne mert szeret… aztán nemet mondtam persze és azt vágta a fejemhez hogy a másikkal úgyis jobb volt dugnia… Hónapokig próbálkozott majd visszafogadtam, de letagadta az egészet. Ő nem mondott ilyet. Azóta nem vagyunk már együtt.

2023. máj. 12. 22:26
 30/30 anonim ***** válasza:
33%

Hát ez fura egy hozzáállás:

"azt azért tegyük hozzá hogy manapság már mindenki kb nárcisztikus vagy manipulátor. itt most nem tudjuk az ő oldalát Pl. lehet valojában te akarod nagyon igy látni mert igy könnyebb neked. honnan veszed Pl azt hogy nárcisztikus?

meg amugy ha tényleg az akkor jót fog tenni a pszichologus hogy megtanuld felismerni magadtol is legközelebb"

Ha mondjuk neked annyian mondják, lehet tényleg az vagy nem?

Akkor meg jobb ha te mész pszichológushoz, mert pl 1 nárci csinál 20 leépült embert pár év alatt, sokkal egyszerűbb annak az egynek menni a pszichológushoz mint annak a 20-nak. Persze ha pszichológusoknak gyűjtesz ügyfeleket a bizniszhez, akkor biztos hatékony így.

2023. jún. 3. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!