Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nárcisztikus párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nárcisztikus párkapcsolat utáni érzések?

Figyelt kérdés

Nem rég lett vége a párkapcsolatomnak a lány az elég valószínűleg nárcisztikus volt. Jelen volt az empátiahiány, manipuláció, önbizalomleépítés, kontrolálás, megalázás, elszigetelés mindenkitől stb. Jó nagy tanuló pénz volt, hogy ezt én nem vettem észre előbb, és hagytam magammal ezt tenni 1 évig. Azóta pszichológus is segít rendbe tenni magam.

Viszont a kérdésem az lenne hogy aki volt már ilyen párkapcsolatban, nektek meddig tartott a felépülés esetleg segítettet ha beleugortatok egy másik párkapcsolatba? Illetve mennyire általános az az érzés ilyenkor hogy kb azt sem tudja az ember megállapítani mi volt a valóság és mi nem?, döntésképtelen sok dologban, és folyamatosan azon filózik és döbben meg hogy hogy volt képes egy ennyire beteg emberrel együtt lenni. ÉS nem akarja elhinni hogy létezik ennyire beteg ember.. F/30

2023. máj. 2. 16:13
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Amiben most vagy elfog tartani még egy ideig, amiket érzel az teljesen normális. Fel kell építened újra önmagad, önismeret, önismeret és önismeret segíteni fog! :) Én 5 éve léptem ki a bántalmazó kapcsolatból, nem volt normális lezárás, sőt szakítás után még 4 évig próbált visszaszipkázni. 1 éve zártam ki teljesen az életemből. Volt, hogy azt hittem megőrültem, állandóan manipulált, saját ítélőképességemben már egyáltalán nem hittem, leépült az önbizalmam a saját magamba vetett hitem. Most se akarom elhinni, hogy létezik ilyen ember, de sajnos létezik, ezt mindennap el kell mondjam magamnak. Ez az illető nagyon megnyerő, kedves, karizmatikus és úgy tett tönkre, hogy közben mosolygott, sose kiabált, sose volt agresszív, de érvénytelenítette az érzéseim, folyton hazudott, kontrollált, elérte, hogy mindenért magamat hibáztassam. Ha megismered önmagad újra, akkor már látni fogod, hogy aki beteg az ő és nem te. :) Ne kezdj új kapcsolatba, amíg ezen nem vagy túl, mert ilyenkor nagyon sérülékeny az ember lelkileg. Épülj fel és új, jobb ember leszel. Sok sikert kívánok és ami tényleg segít, az az önismeret. Szép napot neked.
2023. máj. 3. 10:24
 12/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Talán a legnehezebb ebben az egészben az, hogy folyamatosan azt éreztette velem, hogy én nem vagyok elég. Én pedig azt éreztem csak adok adok és adok de vissza nem kapok semmit. És ilyenkor jöttek azok a kifogások, hogy azért nem kapom meg én is azt ami nekem fontos vagy amit szeretnék, mert én ilyen meg olyan ember vagyok vagy mert így meg úgy kommunnikálok, vagy mert ez meg az az életkörülményem. Tehát igazából én voltam aki nem kap meg semmit és ráadásul a saját hibáim miatt. Ez borzasztó mikor azt érzi az ember, hogy már így is rengeteget ad de nem kap semmit vissza és akkor még kiderül azért nem kap semmit vissza mert ő a hibás. Mert ilyenkor az ember csak saját magát tudja hibáztatni belülről hogy hát ő biztos keveset ad vagy biztos ő a nagyon rossz aki nem érdemli meg ezt meg azt. Erre volt nehéz ráeszmélni, hogy igazából nem én vagyok a rossz aki nem érdemel semmit , nem velem van a gond hanem ez csak az ő játéka hogy igazából neki ne keljen adnia semmit, ne keljen kompromisszumokat keresnie. Csak hiába tudja ezt az ember, még mindig azért bennem van az hogyha esetleg tényleg nem akadok ki egyes dolgokon, vagy máshogy kommunnikálok, vagy máshogy teszem ezt meg azt akkor lehet tényleg jobb lett volna minden.. És ezt nehéz leküzdeni és elfogadni hogy elhigyjem nem én velem volt ennyi hiba hanem csak ő manipulált annak érdekében hogy ő megkapjon mindent...

2023. máj. 3. 12:33
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Jaj de nagyon egy sémán működik mind! Nekem is mindig ez volt. Mindenért én voltam a hibás. Azért nem mondja azt azért nem teszi meg ezt azért nem “kapom” meg azt mert én ilyen megy olyan vagyok és majd ha nem leszek olyan akkor majd megad dolgokat meg kimond…stb
2023. máj. 3. 12:41
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Igen és ez a legnehezebb. Tudjuk, hogy milyenek most már, de még mindig magunkban keressük a hibát! Amit ők sosem fognak megtenni!
2023. máj. 3. 12:42
 15/30 A kérdező kommentje:
Na igen... És mikor számonkérnéd tőle a dolgot, hogy "De én ezt meg azt már megtettem" akkor meg jön a bűvös mondat, hogy de hát ő nem kért tőled semmit. És valóban a "kérés" sosem hangzott el, tehát nem azt mondják "Tedd ezt meg azt meg légyszives"... de azt nem értik meg, hogy azzal hogy azt mondják az embernek, hogy akkor kap meg valamit ha ő ilyen meg olyan lesz azzal már előidézik a kiéhezett emberből hogy ő szeretne tenni valamit azért hogy végre kapjon egy kis ételt... Tehát arra késztetnek hogy megváltozz folyamatosan!
2023. máj. 3. 13:02
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Ugyan ez volt nálam is, sose voltam méltó a szeretetére. Ő mondta is, hogy most azért nem, mert így viselkedtem, most azért nem, mert neki más dolgok fontosak, most azért nem, mert nem az elvárásai szerint élek. Igazából bármit tehettem volna, ha fejen állok, ha megtanulok repülni se lettem volna elég jó. Mindent beleadtam, szerettem őt, de semmit nem kaptam vissza, egy idő után olyan kimerültnek éreztem magam, mint aki már 200 éves. Szívta az energiáimat, de cserébe nem kaptam semmit tőle. Rájöttem, hogy az ilyen embereknek saját maguk nem elég jó, ők a defektesek és saját magukat nem tudják elfogadni amit kivetítenek másokra. Szóval egy szónak is száz a vége, örüljünk, hogy megszabadultunk tőlük és kapják be! :)
2023. máj. 3. 13:59
 17/30 anonim ***** válasza:

Annyira ez van bennem is kedves utolsó, de mégis a szívemmel odavagyok érte. És amúgy emiatt hülyének is érzem magam. Mi 30 felett vagyunk jóval és én vele terveztem, ő annyira sem volt képes, hogy kimondja nekem azt 4 év! után, hogy igen te vagy az a nő, akivel tervezek. Azt mondta azért nem mondja ki mert én ilyen meg olyan vagyok… Hova várjak arra hogy megfelelek valaha??Vártam fél évet, ugyanezt a választ kaptam. Terhes lettem el kellett vetetnem mert ebbe a kapcsolatba gyerek? Na ez volt i re a pont…ha ez ilyen szar akkor mi a fenének húzzuk? Sosem lettem volna méltó a szeretetére…ezt kellett belàtnom. De ez a story caak egy gyöngyszem a jólár hasonló közül.

Nyilván én léptem ki a kapcsolatból, racionális döntés volt, nem érzelmi. Nehéz. Remélem egyszer ami hamar lesz, el tudom engedni tényleg magamban is!

2023. máj. 3. 22:45
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

7. Annyit fűznék hozzá az írásodhoz, hogy nekünk vannak ellenkező nemű barátaink, de ők kapcsolatban vannak.

Tudjuk egymás jelszavát, bármikor beléphet a Facebookomba vagy az emailembe, játék fiókjaimba.

Nekem is volt nárcisztikus kapcsolatom, aki tényleg önző volt minden téren. Mai napig nem tudom hogy az ilyen kihasználó típusoktól vagyok szex mániás, vagy tényleg a libido teszi..? Persze, nőként szar hogy volt hogy csak az kellett és ennyi, kapcsolaton belül is. Mai napig nem hiszem el hogy nem velem volt a baj hogy sosem elégített ki orálisan.

2023. máj. 3. 23:37
 19/30 anonim válasza:
100%
Hasonló helyzetben vagyok mint te , ráadasul Ő dobott a “semmből” . Beálított szarnak ,amit el is hittem , persze rá 2 hétre már mással van és az orrom előtt enyeleg vele .Mind ezt több mint 2 év után.
2023. máj. 4. 11:23
 20/30 anonim ***** válasza:
20%

azt azért tegyük hozzá hogy manapság már mindenki kb nárcisztikus vagy manipulátor. itt most nem tudjuk az ő oldalát Pl. lehet valojában te akarod nagyon igy látni mert igy könnyebb neked. honnan veszed Pl azt hogy nárcisztikus?

meg amugy ha tényleg az akkor jót fog tenni a pszichologus hogy megtanuld felismerni magadtol is legközelebb

2023. máj. 12. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!