Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Akit szeretünk, azt elengedjük?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akit szeretünk, azt elengedjük?

Figyelt kérdés
Tehát ha a körülmények, vagy a két fél közti túlzott nagy különbség arra ad okot, hogy külön utakon folytassák, de hatalmas szeretet van a két félben egymás iránt, akkor ha valóban szeretjük akkor eltudjuk engedni a másikat, hogy boldog legyen majd valaki mással?
2023. márc. 6. 16:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%
Így van.
2023. márc. 6. 16:35
 2/13 anonim ***** válasza:
60%

Hát ez elég hálivúdi múvi szagú.

Ha két ember annyira szereti egymást, akkor képesek kompromisszumot kötni azért, hogy együtt lehessenek.

ha meg az egyik fél nem szereti a másikat, akkor a másik bszhatja, hiába vergődik, nem lesz belőle kapcsolat, szóval akár akarja, akár nem, az egyetlen opciója az elengedés. Vagy az emberrablás, szabadság korlátozása, nemi erőszak. Deeee maradjunk az elengedésnél szerintem.

2023. márc. 6. 16:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal nagyobb erőt kell venni magunkon ahhoz, hogy kompromisszumot kössünk, és akiknek ez nem megy, azok általában elengedik a másikat erre hivatkozva.

Kivétel ezalól egy bántalmazó kapcsolat, abban az esetben valóban nincs mit megmenteni...

Nincsenek szerintem olyan áthidalhatatlan dolgok, amelyeket ne lehetne megoldani, ha akarjuk.

2023. márc. 6. 17:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnénk egymást én harcolnék kettőnkért, mi francért engedném már el? 🙄
2023. márc. 6. 17:16
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is a harc híve vagyok, meg is valakivel akit nagyon szerettem, de felpofozott, így hát inkább elengedtem nehogy jobban elfajuljanak a dolgok.
2023. márc. 6. 17:32
 6/13 anonim ***** válasza:
"harc" - ez a szó annyira visszataszító számomra párkapcsolati kontextusban...
2023. márc. 6. 17:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ez egy nagy szar valakinek a szájából. Én hónapok óta szenvedek, mert az a férfi akit szerettem volt olyan nagylelkű és önzetlen, hogy elengedett, mert az én boldogságom így meg úgy. Miközben csak fájdalmat okozott ezzel, mert én vele akartam lenni akkor is ha nehéz. De ő gyáva volt és ez jobban hangzott. Ez az a mondat szerintem, amikor sosem a másik félről szól, hanem arról aki ezt kimondja, neki jobb vagy könnyebb így, az ő félelmei az ok, de így magának is azt mutatja, hogy ő milyen önzetlen és csak a másik boldogsága miatt. A szeretet lehet, hogy önzetlen, de az a szerelem önző. Szóval én már nem tudok hinni ebben.
2023. márc. 6. 18:01
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint én a nagy Ő-t engedtem el hat évvel ezelőtt.... Mert azóta sem jött olyan az életembe mint ő.
2023. márc. 6. 18:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Ez szeretetre jellemző csak. Az elengedés. A szerelemmel már birtoklás is jár együtt.
2023. márc. 6. 18:31
 10/13 anonim ***** válasza:
Én ezt nem akként fognám fel, hogy szeretem-e eléggé vagy nem, inkább tudatos döntésnek, hogy most szakítom meg a kapcsolatot, vagy hagyom később elmérgesedni a helyzetet, amikor mindenki még jobban fog szenvedni. Persze ettől még szeretheti az ember a másikat.
2023. márc. 6. 18:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!