Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ha szakítok a fiam apjával...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha szakítok a fiam apjával akkor bíróságra kell menni a gyerekelhelyezés miatt?

Figyelt kérdés

(Bocsi ha nem jó kategóriába írtam a kérdést.)

Van egy barátom akivel van egy 3 éves gyerekünk, eléggé fontolóra vettem a szakítást bizonyos okok miatt. A kisfiu az ő nevén van. Ilyen helyzetben bíróságra kell menni hogy kinél helyezzék el a gyereket? Érdemes gyermekelhelyezési kérelmet benyújtanom? Vagy ha megtudunk egyezni hogy pl hétvégente az apjánál lehet akkor felesleges ez a procedúra?

2023. jan. 15. 21:40
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Szereti a fiát (gondolom), de soha nem segít körülötte semmit, én főzök, takarítok, ő semmit nem csinál, és volt rá példa hogy egy veszekedés során a falba ütött egyet ököllel a fiunk előtt, plusz lusta dolgozni is, nincs állandó fix munkahelye sem, szinte én tartom egybe a családot. Csak sajnos egyszer betelik a pohár, és nálam most jött el ez az idő. Én igyekeztem, tényleg mindent maximálisan csináltam a legjobb tudásom szerint, de amikor bármit szóvá tettem hogy kicsit segíthetne engem cseszett le hogy inkább legyek csendbe merthogy ő a férfi a házban. Minden le lesz papírozva, biztos ami biztos. (Mielőtt jönnétek azzal hogy miért szültem neki, hozzátenném hogy a fiunk születése előtt még nem ilyen volt, próbáltam vele beszélni de egyszerűen nem lehetett, sosem mondta el hogy mi a baja, legbelül lehet hogy nem is szerette volna ha gyerekünk születik és később mutatkozott meg rajta, a múlt már elmúlt, nem lehet rajta változtatni.)
2023. jan. 16. 14:03
 22/24 anonim ***** válasza:

16-os!

Meglehetősen nagyképű dolog foghegyről odavetni, hogy "senkinek sem kötelező ezt meg azt dolgozni".

Nade ha senki sem választaná ezeket a hivatásokat, akkor neked nem lenne SEMMID. Ezek a "szar melósok" építik fel, és tartják karban a világunkat, raknak élelmiszert az asztalunkra, stb. Te meg itt "nem kötelező"-zöl?

És ha belegondolsz szimplán gazdaságilag, hidegen végiggondolva. Te vagy egy munkáltató, pénzt akarsz keresni stabilan a cégeddel. Ki alkalmasabb vezetőnek, aki bármikor kieshet a munkából gyerekenként 2 évre, vagy az, aki amíg kölcsönösen megfelelőek a feltételek, addig hacsak bele nem csap a villám, rendelkezésre tud állni?

Rengeteg mindenben kell döntenünk életünkben, mert vannak, amik együtt egyszerűen NEM MENNEK. A gyerek és a töretlen karrier például pont ilyenek. És ez nem rossz vagy jó, nem vagy tőle több vagy kevesebb, ezek csak puszta tények.

Párválasztásnál is sokan azt hiszik, hogy nőként lesz olyan férfi, aki:

- engem nem bánt, de mást könnyedén laposra ver, ha csak egy rossz szót is szól

- munkájában kegyetlen, mindig ő jön ki minden alkuból nyertesen, de tőlem még azt is megkérdezi, hogy milyen színű alsógatyát vegyen fel.

Férfi megfelelője is van:

- szűzen jön hozzám feleségül, de nekem meg aztán mindent enged az ágyban, akkor és ott, ahol én mondom

- elég okos ahhoz, hogy ne égessen be társaságban, de nehogy bármit is jobban tudjon nálam

A sor végtelen. Ezek közül választani KELL. Mert nincs olyan ember, akiben minden tulajdonságnak csak a napos oldala van meg.

Ugyanígy ha te karrierista vagy, akkor bizony vagy későn vállalsz gyereket, vagy nem, vagy örökbe fogadsz. És még egyszer mondom, hogy ettől én egyetlen nőt sem tartok sem rosszabbnak, sem jobbnak a másiknál.

Attól viszont felforr a vérem, hogy ha valaki szerint azért, mert a nőknek ezt a döntést bizony alapos mérlegelés után meg kell hozni, a férfiak a hibásak.

2023. jan. 16. 17:02
 23/24 anonim ***** válasza:

Akkor sorban!

"Nade ha senki sem választaná ezeket a hivatásokat, akkor neked nem lenne SEMMID. Ezek a "szar melósok" építik fel, és tartják karban a világunkat, raknak élelmiszert az asztalunkra, stb. Te meg itt "nem kötelező"-zöl?

✅ True!

És nem szar melósok!

De azért ne csináljunk mar ugy, mintha ezek a "szar" melosok azért dolgoznának, mert a közérdek ezt kivanja, es felaldozták magukat! 😂Ezek az emberek, nem azért dolgoznak ebben, mert a közjót szolgálják! Nem azért dolgoznak bányaban, mert "jaj mi lesz a tarsadalommal", hanem mert a kvalitásaik erre a szintre elegek! Ha választhatna, ő is egy kényelmes irodában dolgozna, csak ugye ahhoz tanulni kéne, de az meg annyi befektetest nem ér neki! (Mert a legkondit az osszes sorimelós irigyli, de a sok év talanulást, mar valahlgy egyik sem! 😏

Te talán azert dolgoztám méhekkel, mert ha nem tetted volna, akkor a reggel nem lett volna méz a darjeeling teámba? Vagy mi a f*sz? 🤣

"És ha belegondolsz szimplán gazdaságilag, hidegen végiggondolva. Te vagy egy munkáltató, pénzt akarsz keresni stabilan a cégeddel. Ki alkalmasabb vezetőnek, aki bármikor kieshet a munkából gyerekenként 2 évre, vagy az, aki amíg kölcsönösen megfelelőek a feltételek, addig hacsak bele nem csap a villám, rendelkezésre tud állni?"

✅✅✅ TRUE!

👏👏👏👏👏👏 Erről pofáztam!

Ezt kérdezted! Ezek a férfi előjogok. Ez volt a kérdésed! "Mik a férfiak előjogai"

Neked nem.kell választanod. Neked lehet egyszerre családod, anélkül, hogy valasztanod kéne!

"Rengeteg mindenben kell döntenünk életünkben, mert vannak, amik együtt egyszerűen NEM MENNEK. A gyerek és a töretlen karrier például pont ilyenek. És ez nem rossz vagy jó, nem vagy tőle több vagy kevesebb, ezek csak puszta tények."

✅✅✅

Ok, csak megint ott vwgyunk:

- Ha van egy párod, akivel egyutt vagy, es gyereket szeretnél, NEKED nem kell feladni a karriered! Nekem viszont választanom kell.

Ez egy férfi ELŐJOGA!

"A sor végtelen. Ezek közül választani KELL. Mert nincs olyan ember, akiben minden tulajdonságnak csak a napos oldala van meg.

✅Ez oké! Csak TE KÉRDEZTED!!!, hogy mik a férfi előjogok! Hát például ez!

"ha te karrierista vagy, akkor bizony vagy későn vállalsz gyereket, vagy nem, vagy örökbe fogadsz. És még egyszer mondom, hogy ettől én egyetlen nőt sem tartok sem rosszabbnak, sem jobbnak a másiknál.

Attól viszont felforr a vérem, hogy ha valaki szerint azért, mert a nőknek ezt a döntést bizony alapos mérlegelés után meg kell hozni, a férfiak a hibásak."

🤦‍♀️❌

Senki nem írta, hogy hibás vagy avagy sem! Arrol volt szó, hogy Mik a férfi előjogok! Hát pl ez! Neked nem kell választani! Nekem kellett!

Nem lesz ettől "hibás" a férjem! De ettől még TÉNY, hogy a férfiaknak könnyebb!

Én azt irtam, hogy a gyerek, elsősorban az anyáé!!!!!!! Ez meg egy női előjog!

Neked nem kell felb*sznod a karrieredet, ha családot szeretnél! Lehet egyszerre karriered, és gyereked! Cserébe, ennek az az ára, hogy a gyerek elsősorban az anyáé..hisz te kényelmes helyzetben voltál, mikor megcsináltad, hiszen, nem kellett választanod!

2023. jan. 16. 17:41
 24/24 anonim ***** válasza:

Miért hívjuk ezeket előjogoknak?

Ezek csak szimpla tények! Szerinted előjog, mert neked ez fontos, más meg le sem sz*rja, mert nem érdekli a karrier, örül, hogy nem kell munkahelyi intrikával, előmenetellel, fizetéssel foglalkoznia.

De ha neked ez ennyire fontos, akkor miért vállaltál gyereket? Miért nem olyan férfit választottál, akinek megfelelő, ha nem születik gyereketek? Vagy ha így döntöttél, hogy parkolópályára teszed a karrieredet, akkor most miért dühöngsz, hogy neked választanod kellett? Miért nem annak örülsz, amid van - pl a gyerekeiddel töltött időnek.

2023. jan. 16. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!