Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szakítsak, hogy ne bántsa magát?
Nem felelsz érte, maximum ha ismered valamelyik barátját, vagy hozzátartozóját szólsz nekik, hogy mi van.
Bár vannak olyan esetek, hogy zsarol valaki, de úgysem teszi meg. Úgyhogy te döntésed, én semmifélekeppen nem hagynám magam zsarolni.
Ne hagyd magadat zsarolni!
Azért mondja ezt, mert látja, hogy működik. Üres fenyegetésekkel próbál magához láncolni és neked ezt nem szabad hagynod! Ha engedsz neki, a saját életedet teszed tönkre, magadat fosztod meg egy nyugodt élettől és egy boldog párkapcsolattól. Egy életed van, ne pazarold el másra, pláne olyanra, aki nem érdemli meg.
Nem vagy felelős érte, ahogyan a tetteiért se. Ha aggódsz érte, szólj egy rokonának és/vagy barátjának, aztán mondd meg neki, hogy végleg vége és engedd el a dolgot. Tiltsd le mindenhonnan és többet ne foglalkozz vele. Komolyan, nem vagy felelős érte pláne nem a saját boldogságod és lelki egészséged árán.
Ha tudod a szülei telefonszámát vagy más elérhetőségét, akkor jelezd nekik hogy mivel zsarol a srác.
Te egyébként csak saját magadért vagy felelős, egy internetes ismerős irányában semmiféle felelősséged nincs. Ezzel az erővel milliók zsarolhatnának mindenkit, ha nem állnak velük szóba akkor öngyilkosok lesznek. Ilyen nincs, ez nem normális.
Ha esetleg írásos bizonyíték van róla hogy öngyilkossággal fenyeget, zsarol, akkor mond meg neki, hogy feljelented a rendőrségen ha továbbra is olyasmivel zsarol ami nem a te felelősséged. Utána szépen le kell tiltani.
Köszönöm a válaszaitokat!
Szerintem neki ez ilyen első “szerelem” dolog lenne, és nap mint nap jön a lelki gondjaival, amikhez nekem se kedvem, sem energiám nincsen, mellette abszolút nem vagyok belé szerelmes, sorolhatnám. Csak a lelki gondjai miatt nem mertem ott hagyni, mert egyrészt az öngyilkos gondolatai miatt, másrészt ahogy mesélte nekem, hogy bántják. Konkrétan ilyen lelki elsősegély vagyok neki, mert másnak nem tudja ezeket elmondani, és folyamatosan tudatosítani akarja bennem, hogy csak én vagyok neki, és miattam éri meg felkelni stb.. aranyosnak tűnhetnek ezek a mondatok, de nekem nem az, mert mindegyik ilyen mondattal még bűnösebbnek érzem magamat, ha letiltom. Nem veszi észre a jeleket, hogy 2 óránként válaszolok, 2 szavakat. De a hatásotokra lefogom tiltani, én sem hiszem, hogy csinálna magával valamit. Csak az előző óta folyamatosan ismételgeti, hogy mennyit sírt miattam, meg azt hitte hogy ő ezt nem bírja tovább és véget vet, stb.. nárcisztikus, ezzel a szóval illetném én is
Te nem vagy egy elsősegély vonal, egy ember vagy, akinek nem kell eltűrnie, hogy számára kéretlen emberek ráakaszkodjanak és megrontsák az életét.
Nem vagy se felelős, se bűnös, csak mert szeretnél békében élni. Tiltsd le, most rögtön és többet felé se nézz, hiszen nem több egy piócánál.
Szerelem nem alakul ki neten..
Mond meg ezt így neki amit ide leírtál csak kicsit szebben megfogalmazva.
Nem tartozol felelősséggel senki felé! Én is féltem ettől régen, hogyha kidobom akkor majd mit csinál magával, de a végén már rámondtam, hogy akkor tedd meg csak engem hagyj békén. Lám még mindig él.. aki mondja nem csinálja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!