Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Élettársi viszony megszűnése...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kingdefender kérdése:

Élettársi viszony megszűnése esetén milyen követelések lehetnek?

Figyelt kérdés

6 éve élek élettársi kapcsolatban (nem bejegyzett) ebből 2 év Magyarország s 4 év Németország. Németországban megyünk külön és a volt párom követel tőlem 4.000 eurót, mondván, hogy az autó az övé is. Pedig az autó teljes mértékben az én tulajdonom, ő az autóra 1 centet sem költött.

Jogosan kétheti? Amúgy holnapra meg fogom tudni a választ egy itt kint élő kollégámtól. Azért írtam ki a kérdést hátha tud valaki előbb érdemi infóval szolgálni.

2022. nov. 13. 19:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem! Igy nem is vagytok elettarsak! Ő a pasid (volt) tulajdonképpen. Akivel szakitottal.

Nehogy egy forintot is adj neki!!!!

2022. nov. 13. 19:45
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
A németeknél nem tudom hogy van, de itthon az élettársak (a nem bejegyzettek is) szerzés arányában osztozkodnak a vagyonszaporulaton, amibe minden beleszámít, a háztartási munka is. Szóval jó kis pereskedésnek néztek elébe. Az ügyvédek mindneképpen jól fognak járni.
2022. nov. 13. 20:08
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Nem! Ugyanis nem bejegyzett élettarsak voltak! Te mit szolnal hozza, ha a te veszel egy lakast (épp van csajod) aztán, odacuccol a baratnod, majd szakitotok, es utána kozli, hogy hát igenyt tart a felere.

2022. nov. 13. 20:15
 4/13 anonim ***** válasza:
48%

#3 A nem bejegyzetteknél is így van. Mellesleg miből gondolod, hogy csak pasi vesz lakást?

Ha lakást veszel és utána cuccol oda a pasi vagy nő, akkor az már a tied volt, soha nem lesz közös, ha házasok lesztek, akkor sem. Bár bonyolítja a helyzetet, ha hitel van rajta és azt fizetitek.

Igen, nem kell meggondolatlanul mindenkivel összeköltözni vagy szerződést kell írni. Ez van. Előtte kell gondolkodni nem utólag anyázni.

2022. nov. 13. 20:24
 5/13 anonim ***** válasza:

1-es!

Honnan tudod, hogy nem a kérdező a pasi?

2022. nov. 13. 20:25
 6/13 anonim ***** válasza:
Azok ilyen férgek
2022. nov. 13. 20:41
 7/13 A kérdező kommentje:

Értem s az időtartam nem számít? Hallottam olyat,hogy 5 év minimum kell, hogy bármi követelés is szóba jöhet.

Igaz mi 6 éve vagyunk/voltunk együtt, de ebből "csak" 4 (ha pontos akarok lenni inkább 3,5 év) itt Németországban. Gondolom a Magyar évek nem számítanak. Magyarban sem voltunk be jegyezve.

2022. nov. 13. 20:56
 8/13 anonim ***** válasza:
33%
Nem voltatok bejegyezve hivatalos élettársaknak szóval oltári nagy baromság hogy ti ezt megbeszélitek hogy azok vagytok és utána követel. Így csak olyan mint ha simán egy pár lennétek semmire nem tarthat jogot amit te vettél és a te neveden van. Jól néznénk ki minden párkapcsolat így működne.
2022. nov. 13. 21:06
 9/13 A kérdező kommentje:
Remélem igazad van.
2022. nov. 13. 21:13
 10/13 anonim ***** válasza:
51%

De kérdező! Belegondoltál ebbe? Most akkor ezen az alapon, 10 évig egyitt vagy valakivel, akkor igenyt tarthat bármire? Izgi lenne...

2022. nov. 13. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!