Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Élettársi viszony megszűnése esetén milyen követelések lehetnek?
6 éve élek élettársi kapcsolatban (nem bejegyzett) ebből 2 év Magyarország s 4 év Németország. Németországban megyünk külön és a volt párom követel tőlem 4.000 eurót, mondván, hogy az autó az övé is. Pedig az autó teljes mértékben az én tulajdonom, ő az autóra 1 centet sem költött.
Jogosan kétheti? Amúgy holnapra meg fogom tudni a választ egy itt kint élő kollégámtól. Azért írtam ki a kérdést hátha tud valaki előbb érdemi infóval szolgálni.
Nem! Igy nem is vagytok elettarsak! Ő a pasid (volt) tulajdonképpen. Akivel szakitottal.
Nehogy egy forintot is adj neki!!!!
Nem! Ugyanis nem bejegyzett élettarsak voltak! Te mit szolnal hozza, ha a te veszel egy lakast (épp van csajod) aztán, odacuccol a baratnod, majd szakitotok, es utána kozli, hogy hát igenyt tart a felere.
#3 A nem bejegyzetteknél is így van. Mellesleg miből gondolod, hogy csak pasi vesz lakást?
Ha lakást veszel és utána cuccol oda a pasi vagy nő, akkor az már a tied volt, soha nem lesz közös, ha házasok lesztek, akkor sem. Bár bonyolítja a helyzetet, ha hitel van rajta és azt fizetitek.
Igen, nem kell meggondolatlanul mindenkivel összeköltözni vagy szerződést kell írni. Ez van. Előtte kell gondolkodni nem utólag anyázni.
1-es!
Honnan tudod, hogy nem a kérdező a pasi?
Értem s az időtartam nem számít? Hallottam olyat,hogy 5 év minimum kell, hogy bármi követelés is szóba jöhet.
Igaz mi 6 éve vagyunk/voltunk együtt, de ebből "csak" 4 (ha pontos akarok lenni inkább 3,5 év) itt Németországban. Gondolom a Magyar évek nem számítanak. Magyarban sem voltunk be jegyezve.
De kérdező! Belegondoltál ebbe? Most akkor ezen az alapon, 10 évig egyitt vagy valakivel, akkor igenyt tarthat bármire? Izgi lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!