Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy hete szakítottam, azt mondja öngyilkos lesz, nélkülem nincs értelme az életnek. Mit tegyek?
Egyébként onnan tudjuk, hogy üres fenyegetőzés, hogy éltük együtt ilyen emberrel. Láttuk már stresszesnek, láttuk már, hogy mire képes, tudjuk, hogy milyen módszerei vannak másokkal szemben. Amiket - ha épp miattunk lesz letörve - ugyanúgy ellenünk is be fog vetni, hogy manipuláljon.
Mindazonáltal nem élhet senki egy mentális beteg árnyékában. Ha tényleg öngyilkos akar lenni, akkor sem az a megoldás, hogy eköré építi fel az életét az, akiben bűntudatot kelt. Felfogjátok, hogy milyen lelki teher ez? Egy időzített bombának ugrálva élni?
Másrészt minden kommunikációnak van célja. Ha én magamat temetem, annak nem az a célja, hogy megmentsenek, hanem az, hogy rám figyeljenek és nekem esdekeljenek.
Ha a kérdező teljesen megszakítaná ezzel az emberrel a kapcsolatot és az semmit nem tudna neki mondani, akkor mi lenne? Akkor már egyből nem az ő felelőssége, csak akkor, ha utoléri a manipulátor a bűntudatkeltésével?
Nézd, 6 évig dolgoztam ilyen emberekkel, le kell nyomni őket a földre, kihisztizik magukat és az élet megy tovább. Ha a kérdező megkérdezi a következő fenyegetésnél fapofával, hogy mit akar, mit csináljon ezzel az infóval, mit gondolsz, mit fog mondani? Nem, nem azt, hogy segítségre van szüksége, hanem hogy menjen vissza hozzá.
A kérdező is áldozat. Pont. Nem szakember, hogy egy öngyilkossal dealeljen. Ha valaki tényleg öngyilkos akar lenni, akkor sem állunk le nyalogatni meg imádkozni érte, mert ezzel ugyanúgy az életét kockáztatjuk. Remélem érthető vagyok. Szakszerű segítség az egyetlen megoldás. Szólni a hozzátartozóknak, hogy tartsák rajta a szemüket, ajánlani segélyvonalakat és képzett szakembereket és megszakítani vele a kapcsolatot annak, akit érzelmi fogságban tart a fenyegetésével. Valószínűleg életre szóló lecke lenne ráhívni a mentőket, ugyanakkor jó nagy kib*szás azzal, akinek tényleg szüksége lenne rá.
Nem, a kérdezőnek nincs ezzel teendője, már csak azért is, mert erősen involvált. Alapvető, hogy egy mentális betegen nem tud olyan személy segíteni, aki erősen involvált.
Ki mondta, hogy éljen az ember árnyékában? Csak azt, hogy a tiltás, törlés, ne foglalkozz vele kommentek nem a jó irányt mutatják, mert az írójuk erkölcsileg 0. Én is azt javasoltam, hogy a hozzátartozóknak szóljon és pont, a többi, amit írsz, megint csak magyarázás.
Mondjuk én meg tudok olyanról, aki beváltotta az ígéretét, szóval akkor most mi van?
Az adott szitut kell kezelni, nem azokat, amiket te láttál. Te is érdekesen gondolkodsz magadról, ha azt hiszed, hogy fixre tudhatod, hogy mi van a másik ember fejében.
32-es, tűnj már innen, de komolyan. Éltél te együtt ilyen emberrel?
Tudod, milyen, amikor mindenre!, ami az ő akarata ellen van, máris ezzel fenyegetőzik?
Bocs, hogy szakítás után egyetlen másodpercig sem akarom többé eltűrni.
Ha öngyilkos lesz, az ő döntése, de én épp eleget féltem már a kapcsolatban, hogy megteszi, mert zsarolt.
Ha meg továbbra is csak játszmázik, ne higgye, hogy visszakaphat, mert előbb záratom elmegyógyintézetbe.
Semmit. Lehet hamis az érv. Masrészt aki a szerelem miatt ongyilkos lesz, mashol sem tudja majd megallni a helyét, vagyis gyenge.
Te nem kérted legyen ongyilkos, még nem is céloztal ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!