Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Soha nem voltam még ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Soha nem voltam még ennyire tanácstalan, csapdában vagyok. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

tl;dr -> a 4 éves kapcsolatomnak vége lett fél éve, de minden barátunk közös egészen kiskorunk óta és emiatt minden héten látom az exem, vonzódunk egymáshoz de a kapcsolat nem működött, megemészt, de nem tudok a barátaimról lemondani ahogy ő sem

Szakítottunk még év elején, 4 évet voltunk együtt, együtt is éltünk ebből kettőt. Mindketten a huszas éveink elején-közepén járunk, első nagy szerelem volt mindkettőnknek. Igazából gyerekkorunk óta ismerjük egymást és teljesen közös a baráti társaságunk. De tényleg csak példaként, neki 200 ismerőse van facebookon, ebből 120 közös ismerős. Nincs nagyon életünk ezeken a barátokon kívül.

Minden héten találkozni szoktunk a barátokkal a törzshelyünkön, megyünk ide oda programokra stb, ez így van már 10 éve. Kapcsolat alatt is mentünk, csak akkor ketten nyilván mint egy pár.

Most a szakítás óta is ugyanúgy eljárunk, mindketten nagyon szociálisak vagyunk, nem tudunk erről lemondani. Viszont ez azt eredményezi, hogy egymást is látjuk kb heti rendszerességgel és sajnos tapintani lehet a szexuális feszültséget köztünk ilyenkor.

A kapcsolat nem ment, 2x is szakítottunk és újrakezdtünk, belebuktunk. Nagyon fiatalok vagyunk, más a személyiségünk, rengeteg feszkó volt. A szex viszont elmondhatatlan volt. Én a szakítás óta (fél év alatt) lefeküdtem több emberrel is, mert a szex hiányzik, de komoly kapcsolat nem kéne most és egyik sem volt hozzá fogható.

Sajnos az utóbbi időben a volt barátommal mi is összegabalyodtunk, de teljesen titokban, nem tud róla senki. Megbeszéltük, hogy kapcsolatot egyikőnk sem akar a másiktól, de a szex elmondhatatlanul hiányzik mindkettőnknek úgyhogy amíg senkinek nem "fáj" addig összejárhatunk néha. Én egyrészt félek, hogy kialakulnak az érzelmek újra, másrészt emiatt tudom, hogy soha nem fogok túllépni és mással lenni.

Úgy érzem ez egy csapda, amiből nincs kiút, max akkor, ha az országot is elhagyom, magam mögött hagyva mindent. De a barátaim az életem legfontosabb részei, belehalnék, ha lekéne mondanom róluk.

2022. aug. 7. 13:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Rosszul látod a dolgokat. Nem igaz, hogy ez egy csapda, amiből nincs kiút. Nem csak akkor ha elhagyod az Országot. Miért kellene az országot lehagyni? Elég ha csak elköltözöl másik városba, vagy ha annyira rossz neked az exed társaságában akkor nem mész a társaságba. Lehet új barátokkal is ismerkedni. De nem igaz, hogy nincs lehetőséged máshogy csinálni, csak mindenre finnyáskodsz. Mi sem vagyunk varázslók, semmi hatalmas recept nincs erre vonatkozóan, csak az ha tényleg rossz neked egy szituáció, akkor változtatsz. Ha majd pár év múlva komoly kapcsolatod lesz, a párodnak se lesz szívderítő, hogy az exeddel, és csaak a vele közös barátokkal találkozol majd - ha totál elzárkózól attól, hogy másokkal barátkozz... szóval elöbb utóbb gondolom lazulnia kell ezeknek a nagyon szoros, nagyon bezáró baráti köröknek.
2022. aug. 7. 14:05
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a helyzet ami gátol, hanem a fejed. Én a helyedbe nem hagynám ott az egész társaságot csak emiatt, mert fontos a szociális lét és a barátok. És az exszel való szexet se gondolom feltétlen rossz dolgonak, csak nőjj fel egy kicsit. Fogd fel ezt egy felnőttségi próbatételnek, hogy szét tudod-e választani a dolgokat.
2022. aug. 7. 14:08
 3/14 A kérdező kommentje:
#2, pontosan hogy érted a szétválasztást, mire gondolsz ezalatt? Nem gondolom hülyeségnek abszolút amit írtál, én is azt gondolom, hogy meglehet ebben maradni sérülésmentesen is, csak egyenlőre még nem tudom hogyan.
2022. aug. 7. 14:14
 4/14 anonim ***** válasza:

Egyébként szeretitek egymást? Képesek lennétek egymás nélkül továbblépni?

Sokan különböznek egymástól. Ez még nem szakítóok. Az igazi kérdés, hogy ti egymást szeretitek-e, vagy csak biztos pont a másik, és csak ez tart össze.

Egyébként sok közös pont van köztetek. Gondolom sok volt a konfliktus, de két egymáshoz ragaszkodó ember ezeket át tudja beszélni, és nem vesz mindent támadásnak. Mások összetennék a kezüket, ha ilyen jó közös múlt lenne, és a testi harmónia is így működne köztük. A közös jövőhöz szintet kellene lépnetek, egót visszavenni a másikért, és ha ez kölcsönös, akkor jobb eséllyel tudna működni a kapcsolatotok is egy fedél alatt... mert akkor tisztelnétek is egymást jobban.

2022. aug. 7. 14:15
 5/14 anonim ***** válasza:
Ez addig rossz, amig nem lesz új párod. Addig nincs mese, kerülni kell a nagy összejöveteleket. A legfontosabb emberekkel az exed nélkül is tal@lkozhatsz. Viszont ha kavartok, akkor kb sosem leszel túl rajta.
2022. aug. 7. 14:30
 6/14 A kérdező kommentje:

Én kevés dologban vagyok biztos de abban 100%osan, hogy valami mély, kimondatlan fura kapcsolat van közöttünk, a lelkünk között, ami szerintem talán több is, mint a szeretet.

Én 10 éve ismertem őt meg, az első perctől kezdve odavoltam érte.

Nem feltétlen a különbözés volt a szakítóok, hanem mert mindketten éretlenek voltunk és szerintem vagyunk is. Én rendkívül kontrolláló, birtokló, pióca személyiség vagyok, anyám ezt nevelte belém amíg vele éltem, ő meg pont az ellenkezője, neki szüksége van én-időre, különlétre, egyedüllétre stb.

Persze neki is megvannak a saját hibái, nem tud konfliktust kezelni, ahogy a saját dühét sem és még lehetne sorolni.

Tudom, hogy ezek mind fejleszthető tulajdonságok és őszintén szólva mi még arra is látunk esélyt, hogy majd 30 felett adjunk ennek még egy utolsó esélyt, de most felesleges lenne, túl kevés idő telt el a szakítás óta, gyökeresen egyikőnk se változott meg annyira, hogy újra működhessen.

2022. aug. 7. 14:30
 7/14 anonim ***** válasza:

#3, Szétválasztani a racionális valóságot a vágyaidtól. A döntés amit hoztál az jó és bölcs, már csak bízni kell a saját ítéletedben és kitartani mellette. Sóhajtani egy nagyot miután szexeltetek, hogy basszus nagyon jó lett volna, ha ez mindig ilyen lett volna, de nem volt és most elengedem.

Minden érzelmet nem tudsz kiírtani és nem is kell erre törekedni, hiszen éppen azért élvezed ennyire vele az együtt létet, mert van benne szenvedély. Akkor élsz ha ezt a szenvedélyt megéled és természetes hogy kissé felkavar. Ahogy a keleti bölcsesség tanítja jing-jang, jó és rossz, fény és sötétség együtt jár.

Egy (jó) kapcsolathoz 3 dolog kell: szenvedély, lelki intimitás, és elköteleződés. Te az elköteleződésről lemondtál. Ezt kell észben tartanod.

2022. aug. 7. 14:46
 8/14 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz, és foglalkozz a pióca, birtokló jellemeddel!! A péntek esti sörözés helyett mehetsz csoportterápiára, hogy megtanuld kezelni az emberi kapcsolataidat egészséges módon. Ha tényleg érdekel hogy jobb legyél egy kapcsolatban foglalkozz ezzel! Ilyeneket lehet tenni, nem csak keseregni, meg elemezgetni magadban. Nem leszel magadtól számottevően jobb.
2022. aug. 7. 14:49
 9/14 anonim ***** válasza:
8 De, számottevően jobb lesz. Azzal hogy ezt tudja magáról, megfogalmazta magában, és ki is tudja mondani már többet tett mint az emberek nagyrésze.
2022. aug. 7. 14:51
 10/14 anonim ***** válasza:

Kerdezo! Nekwm sikerult legyoznk a birtoklo pioca dolgaim es nem akaszkodom a baratomra. Hagyom,h menjen a baratival. Nem problemazok miatta. Azota jo a kapcsolatunk.

Nem szakitani kell,hanem keress mas baratokat ,sportklubot ahova jarsz,munkat. Akar reszmunkaidot vagy lwgyel vki szemelyi asszisztense.

2022. aug. 7. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!