Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szenved valaki most velem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szenved valaki most velem együtt szakítás miatt?

Figyelt kérdés

De úgy igazán...

Elsősorban az érettebb korosztály - 40+férfiak és nők megélései érdekelnének!

2022. júl. 29. 21:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért lett vége? Segít, ha beszelsz róla?
2022. júl. 29. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
Én attól szenvedek hogy 3 al is összejárok és nem tudok választani
2022. júl. 29. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
24%

Én nem is konkrétan a szakítás miatt (3 hónapja volt, azóta túltettem magam rajta), hanem amiatt, mert azóta konkrétan lóf.sznak sem kellek (max. 33 éveseknél). Illetve, a felhozatal is siralmas...

34F

2022. júl. 29. 21:50
 4/11 A kérdező kommentje:

#2 még senkinek nem beszéltem róla. Egyedül szenvedek. Még soha nem éreztem ekkora lelki fájdalmat. Lehet segítene ha beszélhetnék róla valakivel.

Igazából nem vállalja a szakítás valódi okát. Én állok bután és találgatok. Szívem szakad 💔

Kérdezgettem, de nem válaszol egyértelműen. Gyanítom hogy alakul valakivel valami. Rákérdeztem, azt mondja hogy nem...

2022. júl. 29. 21:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Mennyi ideig tartott?

Beszélj róla, akár itt. Nekem kicsit segíteni szokott, jobb, mint magadban rágódni.

40 fölött is nagyon fáj egy szakítás, sőt talán még mélyebben megéljük, mint fiatalon.

Még mindig kommunikáltok? Lehet, hogy nem kellene.

2022. júl. 30. 01:21
 6/11 anonim ***** válasza:

Megértem ha szenvedsz. Ez szerintem attól is függ, hogy ki mennyire kötődik a másikhoz. Vannak akik lazábban kötődnek, ők viszonylag hamar túlteszik magukat egy szakításon. De aki komolyabban, mélyebben kötődik a másikhoz, annak sokkal tovább tart a gyógyulási folyamat. Főleg akkor ha nem kap magyarázatot a "miértekre".

Akit megcsalnak vagy akinek folyton hazudoznak az gyorsabban "leválik" a másikról, mert egyértelmű hogy miért kell hogy vége legyen a kapcsolatnak (bár igen sokan vannak akik még a megcsalást, megalázást is elnézik).

A te esetedben az a baj, hogy úgy érzed nem kaptál megfelelő magyarázatot a "miértekre". Könnyebb lenne túl lenni rajta, ha értenéd az okokat.

Mit jelent az, hogy "nem vállalja a szakítás valódi okát"?

Van egyébként olyan is amikor elmúlik a rózsaszín köd, és úgy érzi a másik, hogy csak rabolná az idődet és ezért inkább elenged, mert érzi hogy te többet akarsz (többet vársz el a kapcsolattól), de ő már nem akar ettől többet beletenni a kettőtök életébe. Nem biztos hogy van egy új partnerjelölt, lehet hogy benne megszűntek az érzelmek.

Persze az a verzió is lehetséges, hogy már van kiszemeltje csak nem mondja el, mert nem akar téged ettől jobban megbántani.

Amíg tarod vele a kapcsolatot addig nem fogsz túl lenni ezen az egészen. Akkor lesz könnyebb ha nem látod, és nem beszélsz vele, nem követed nyomon az életének alakulását.

2022. júl. 30. 08:18
 7/11 A kérdező kommentje:

Mi meg nem éltünk együtt, csak tervezgettük.

Az utóbbi időben voltak jelek amire felfigyeltem. Szerettem volna beszélni vele erről, de a válasz az volt, hogy minden rendben van. Gondolok itt olyanra, hogy eltűntek a beszélgetéseinből az érzelmek, nem tervezgettünk közös programokat a nyárra. Ha én ajánlottam valamit, annyit mondott hogy majd visszatérünk rá. Persze nem tértünk...

Most ne nevessetek ki: elmaradtak a napközbeni üzenetek, nem jelentkezett. Én írtam neki, olyankor láttam hogy elérhető Viberen, vagy hogy pár percekre hagyta csak abba valakivel a beszélgetést. Ez ment éjjel egykor is. Nyilván éjjel már csak olyan valakivel írogatunk, aki közel áll hozzánk.

Erről nem szóltam neki, hogy napokon keresztül láttam.

Rettenetesen éreztem magam!

Úgy éreztem, hogy szépen lassan épül lefelé a kapcsolat, és én egyedül nem fogom tudni visszahozni.

Igazatok lehet abban hogy nem akar engem megbántani, de még mindig jobb lenne, mint ez a sunyiság.

Most van egy nagy üresség, fájdalom, nem megy az elengedés.

Minden napom értéktelen és szomorúan, magányosan telik.

Ebben a korban normális ez? Hogy ennyire megborul az ember?

2022. júl. 30. 09:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Mióta voltatok együtt?

Mert egy több éve tartó kapcsolatot olyan egyszerűen nem dob ki az ember, ha nincs rá nyomós oka.

Van olyan hogy eltelik egy bizonyos idő és a kapcsolat egy következő szakaszába kellene hogy érjen (az nem jó ha stagnál), de az egyik fél hátráltatja ezt a folyamatot.

Pl: ha már össze lehetne költözni (elvileg nincs akadálya) de az egyik nem akarja. Vagy az egyik már eljegyzést/házasságot szeretne (célozgat rá vagy nyíltan meg is mondja) de a másik nem akarja. Ezért inkább kihátrál a kapcsolatból csak ne kelljen elköteleződnie. Van aki jól elvan egy párkapcsolatban mert vannak közös programok, nem unatkozik egyedül, meg van szex, de ettől többre, komolyabbra nincs igénye. A másikon meg látja, hogy neki rosszul esik ha nem az elvártak szerint alakul egy kapcsolat.

Ha két ember kapcsolattal összefüggő igénye nem találkozik, akkor az egyik általában kihátrál.

És az is lehet hogy inkább keres egy másik partnert akivel elölről kezd mindent (randizgatás, ismerkedés, programok stb) mert ott még az elején tart a folyamat, ott még nem kell komolyabban elköteleződni.

Az meg hogy hány éves vagy, teljesen mindegy. A szakítás ugyanolyan sz*r minden életkorban.

2022. júl. 30. 09:36
 9/11 A kérdező kommentje:

#8 igazad van 😔

Egy ponton szintet kellett volna lépni. Abban is igazad van hogy egy másik kapcsolatban elölről kezd mindent elköteleződés nélkül.

Még erre is azt mondom hogy rendben van, megértem és elfogadom, de miért nem lehet ezt nyíltan megmondani? Inkább ellapositotta ezt a kapcsolatot, és a piszkos munkát rám bízta...bízta volna. Mármint hogy én mondjam ki, hogy nekem ez így nem megy stb stb

2022. júl. 30. 09:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Nagyobb köztetek a korkülönbség?

Esetleg ő elvált ember?

Ebben esetben láttam már ilyet.

Az illető mindenkivel csak azt a szakaszát szereti megélni a kapcsolódásnak amikor randik vannak (amikor ő ráér), szex van, programok együtt, de ettől jobban sosem akar elköteleződni. De, annyira hitelesen adja elő magát, hogy képtelenség elhagyni. Csak akkor lesz szakítás ha ő mondja azt, hogy itt ennek legyen vége.

Vagy azért mert már nem tudja tovább húzni az időt és nem tud kibújni az összeköltözés/eljegyzés/házasság alól, vagy azért mert tényleg talált valaki mást akivel megint csak az ismerkedési fázist (az újdonság varázsát) szeretné átélni. Az ilyen típusú emberek kötődési mintáikban sérültek (ez gyermekkorra vezethető vissza).

Csak nagyon nem mindegy hogy hány évet vesz el a te életedből úgy, hogy pontosan tudja, hogy sosem fog jobban elköteleződni (senkivel). Viszont szüksége van folyamatosan valakire, mert egyedül sem tud létezni.

2022. júl. 30. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!