Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nek tek hogy esne, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nek tek hogy esne, ha az exetek csak a szakítás után változtatna az életén jobb irányba?

Figyelt kérdés

Tehát ha sok vitátok volt azzal kapcsolatban, hogy hogy éli az életét, de ő mindig azt mondta, hogy neki ez így jó, majd ti szakítottatok ezek miatt (is) és mondaná, hogy azóta ezt meg azt megcsinálta.

Én esetem: 21 évesen eléggé anyuci pici fia, anyuci mindent megcsinál helyette, házimunka, étel (akár csak egy gyümölcs pucolás, vagy mirelit kaja sütés, vagy szendvics, tehát nem csak főzés), ha fáj a feje, azt előbb mondja, minthogy bevegyen egy fájdalomcsillapítót, mert akkor anyuci a kezébe adja. Még óvszert is vett neki egyszer😅 Az apja tervez neki lakást venni, de amúgy is azért van elég pénzük, úgyhogy fizetnék, ha albérletbe menne, amit felvetettem neki az önállósodás érdekében (én még nem dolgozom és a szüleimnek nem fér bele egy albi). De ő nem akar, csak ha már lediplomázott és ha velem tudna költözni, mert neki kényelmes otthon lenni, kiszolgálják, pénzelik, ő meg lusta. Tehát nála a lehetőség adott, de inkább nem él vele. Pedig akkor nem nyitottak volna ránk szex közben... Hozzám pl át se jött, amikor elutaztak a szüleim, mert én nem szolgálom ki.

Másik pl, hogy szeret kockulni. Amit már kiskamasz kora óta csinál folyamatosan. Amikor összejöttünk, akkor kicsit kevesebbet tolta, kb 1 év után meg már akkor is, amikor én nála voltam. Szerintem ez már függőség. Nem tudtam a tudtára adni, hogy ez nem okés, hogy ha átmegyek hozzá nincs olyan egy óra se, amikor velem foglalkozna.

Ő nagyon nem szeret bulizni, én szeretek alkalmanként, olyan havi egyszer. Ő ezt utálta bennem, sokat bántott miatta, egyszer a kapcsolatunk elején eljött velem és mondta, hogy ez borzalmas és soha többet nem jön ilyen helyre. Úgyhogy nélküle kezdtem járni, ami persze baj volt, mert félt, hogy történik velem valami/megcsalom/részeg leszek, bármi, vagy csak túl jól érzem magam nélküle. Engem nem zavart, hogy ő nem jön, őt zavarta, hogy én megyek.

Szakítottunk és kb 2 hét múlva írt nekem, hogy az anyjával leült beszélgetni és megmondta, hogy mennyire zavaró, hogy ennyire ráakaszkodik és mindent megcsinál neki, meg túlságosan aggódik, meg nem igazán tud kopogni. Ezelőtt én kértem, hogy beszéljen vele, de nem akart, most meg egyből. Mondta, hogy szólt a szüleinek, hogy elköltözne, még lakása nincs, úgyhogy a haverjait kezdte győzködni, hogy vegyenek ki 3-an egy lakást, ez a két haverja együtt lakik. Azt is mondta, hogy eddig is csak megszokásból kockult, de már rájött, hogy utálja, idegesíti és már egyáltalán nem is játszik. Azóta már háromszor volt bulizni és szervezi folyamatosan az ivásokat meg a bulikat, a haverjai viszik csajozni.

Nem fogom ezektől visszafogadni, szimplán csak zavaró, hogy amíg én kértem őt, veszekedtem vele, zavartak dolgok, addig én voltam a szemét, de most, hogy már nem vagyok az élete része, egyből lerendezi ezeket a dolgokat. Biztos tovább tartott volna a kapcsolatunk, ha ezeket előbb megteszi.

2022. febr. 24. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az exek attól exek, hogy a múltunkhoz tartoznak. Nyilván nem felejtjük el őket, hiszen egykor az életünk részei voltak, de egy szakítás okkal történik, így sosem nézelődtem visszafelé, hogy szakítás után mit csinált az exem, mert az már nem rám tartozott, inkább a saját dolgaimra koncentráltam.

Teljesen feleslegesen túráztatod magad, éli a világát, csajozik, melletted valamiért nem akart változtatni, mert jó volt úgy, most változtat, éli világát. Te is tedd ezt és ne visszafelé nézelődj, hiszen bármi oka is van ennek a nagy változásnak, a te szempontodból már semmi jelentősége!

2022. febr. 24. 13:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen igazad van csak még elég friss, meg rossz volt egyenesen tőle hallani (látni) ezeket
2022. febr. 24. 13:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy valahol azért élvezi is, hogy ezekkel a dolgokkal húzza az agyadat. Tudom, hogy nehéz egy szakítás, de ne emészd magad azzal, hogy ezen rágódsz. Talán jobb lenne, ha egy ideig nem is beszélnél vele, mert csak felzaklat.
2022. febr. 24. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
Sehogy, mert úgysem látom. Nem vagyok idióta picsa, hogy megszállottan nézegessem, miután már semmi közöm hozzá. Tiltás, ignorálás, viszlát. 👋
2022. febr. 24. 13:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon fájó... én olyan párkapcsolatban voltam, ahol a kedvességért, figyelemért, empátiáért és azért könyörögtem, hogy szimplán csak hallgasson meg. (Ezzel a fejemmel már tudja ki könyörögne megint a minimumért, de akkoriban még nagyon naiv voltam ilyen téren) Amit kaptam, nem tettem ki mutatóba, az is biztos. Általában ha bajom volt, azzal csak felidegesítettem, 0 empátiával, "ok, aha, és akkor mi lesz? Aha, ja, hát én erre nem tudok mit mondani, ezzel nem tudok mit csinálni, most mit vársz, minek kell felidegesíteni, nőjél már fel (ennek még később lesz jelentősége), mert senki nem oldja meg helyetted a problémáidat, van neked anyád, apád, testvéred, a hülye kis barátnőid, minek engem traktálsz ezzel a sok hülyeséggel, nem foglak a hátamon cipelni, ne legyél életképtelen, erősödj meg magadtól, ne azzal könnyíts magadon, hogy rám zúdítod ami bánt" közben semmi mást nem akartam, csak hogy meghallgatáson, és tanácsot adjon, mert akkoriban úgy gondoltam, ő a bizalmasom. Ő persze a legapróbb munkahelyi sz*rjait elsorolta, én meg hallgattam örömmel mint a hülye, mert én hozzám tényleg bármivel fordulhatott. Na és aztán.....

Eltűnt egy napra. Se telefon, se semmire nem reagált, szükségem lett volna rá, de nagyon. Én hülye, még ideges voltam mi van vele, baj van? Máskor azért megírja, ha nem is ér rá. Egész nap vártam, mert szükségem volt rá. Aztán este felbukkant, kaptam egy üzenetet hogy a szegény legjobb barátnője érzelmi válságot él át, és hogy ápolni kell lelkileg, mert még nem akar felnőni (26évesek voltak akkoriban, én 22), de lassan muszáj, elszökött, mert nem akart lediplomázni jogászként, mert jön a nehéz élet, ő meg utána ment és vele volt, lelkiztek.....

Na akkor. Akkor úgy leesett hogy egy ostoba birka nő vagyok, hogy én könyörgöm a minimumért, és azért hogy bánjanak velem jól, míg más nem kéri tőle, és nem tesz meg érte semmit, neki ő mégis megteszi, amire én vágytam, egy kis empátia, törődés, biztatás. Kitört belőlem a zokogás, bőgtem mint az ovis, és ott meg fogadtam, hogy senkit nem akarok soha többé megváltoztatni, mert egy férfi sem változik meg attól ha kedves vagy vele, ha meghallgatod, ha megértő vagy, ha megteszed neki akármit kér, ha szereted, akkor változik meg ha magától akar és ha szerelmes. Itt irányomba egyik se volt, na azóta az én bőröm is vastagodott, és könnyedén mondok én is viszlátot, de az legalább úgy fájt mint egy késszúrás, most is megkönnyezem. Soha nem kérek semmit többé férfitól.

2022. febr. 24. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnék neki, hiszen mindegyikbe ezt akartam beleverni az elejétől fogva, hogy legyen önálló és fogalmazzon meg magának egyéni célokat az életben. Ezen felül nem érdekelne nagyon, csak hogy beérett a munkám gyümölcse.
2022. febr. 24. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!