Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el neki, hogy vége?
5 éve van párom. Rengeteg megpróbáltatás van mögöttünk, rengetegszer voltak konfliktusok. Az utóbbi fél évben nagyon úgy érzem, hogy nekünk nincs tovább együtt. Ő egy nagyon érzelmes, közben érzelmileg labilis ember. Pánikbeteg és depressziós. Nagyon megváltoztam mellette, rossz irányba. Nagyon nehezen viselem az ő lelki gondjait. Évekig kiálltam mellette, de már én magam is kezdek lecsúszni.
Sokat beszéltünk erről már, hogy nekem ez sok, tegyünk pontot a kapcsolatra. De mindig teljesen kibukik, sír, remeg, könyörög, van mikor idegbeteg és üti a falat, csapkod. Volt mikor mondta, hogy nincs értelme élni nélkülem. Inkább bele rohan egy kamionba... Ezeket hallani borzasztó. 400 km-el laknak a szülei és sokat jár oda. Most 1-2 hét múlva megint menne, de előtte nem merem neki mondani, hogy vége, mert félek hülyeséget csinál. Ha otthon van szüleinél szeretném vele közölni, mikor "biztonságban" van. De mennyire nem egyenes dolog ez tőlem :( nagyon nagy dilemmába vagyok, mert féltem is, viszont nem tudok vele együtt élni tovább.
Vagy írjak neki egy őszinte, hosszú levelet és majd "otthon" elolvassa? Mindenképp meg akarom várni, hogy oda érjen...
Szerintetek? 50 éves férfiról beszélek :/
Megértelek, nagyon sajnálom a helyzetedet.
Egyébként ez érzelmi zsarolás, hogy öngyilkossággal fenyeget.
A körülményeket tekintve én támogatom, hogy akkor szakíts vele, amikor a szüleinél van, de szerintem inkább hívd fel, amikor egyedül van, az talán jobb, mint üzenetet írni. Írhatsz neki mellette egy hosszú levelet is, amit elküldesz neki utána. Akár azt is mondhatod, hogy személyesen is hajlandó vagy beszélni, ha azt kívánja, és nem fog érzelmileg zsarolni, de közöld előre, hogy a döntésed végleges és nem tud meggyőzni másról.
Ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljanak, mert mindig ki fogják használni. Nem kötelességed életed végéig együtt lenni vele, csak mert akkor kárt tesz magában.
Szépen üljetek le, beszéljétek meg és határozottan szakíts. Hogy ő ezt követően mit csinál nem a te felelősséged!
Érzelmileg zsarol, ő valószínűleg úgy érzi hogy nem találna olyan partnert helyetted mint amit te képviselsz a szemében. Nincs önbizalma ezért próbálja menteni a kapcsolatot szinte minden lehetséges módon. A betegsége miatt még inkább vigyázni kell vele, amíg csak magában tesz kárt addig szerencsés, de ha azt érzi hogy menthetetlen a kapcsolat akkor rád is veszélyes lehet.
Ha szakítasz, akkor minél messzebb legyél tőle és lehetőleg ne egyedül, ezt javasolnám.
Volt ilyen kapcsolatom, évekig nem tudtam elhagyni, mert folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőzött. Mai fejemmel azt mondom, ki kellett volna lépni belőle akárhogyan, a felelősséget meg ő viseli azért, hogy mihez kezd ezzel, nem én.
A helyedben telefonon szakítanék vele, amikor a szüleinél van; ez nem vmiféle becstelen dolog, hanem indokolt óvintézkedés. Aztán az, hogy ő hogyan reagál, már az ő dolga, neked ezért nem szabad felelősséget vállalnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!