Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Az egyik legjobb barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az egyik legjobb barátom kapcsán kérdezek. Nem boldog. Segíteni szeretnék neki, hogy végre rátalálhasson az a bizonyos boldogság. Leírom lenn, mi van vele. Mit tanácsoljak neki? Hogy hassak rá? Értelmes tippeket várok!

Figyelt kérdés

2018(!) őszének végén szakított vele a barátnője. Körülbelül 3 évet voltak együtt, vagyis lassacskán annyi idő telt el a szakításuk óta, mint amennyit együtt voltak. És mégis, valahogy nem tud túllépni rajta, pedig a volt barátnője már réges-rég továbblépett, évek óta van valakije. Neki azonban senkije sincs. Egyetlen egy randija volt a szakításuk óta, az is rosszul sikerült.

Próbáltam már beszélni vele, de mindig azt mondja, már túllépett az exén, csak még nem talált megfelelő lányt. De az a baj, hogy nem is igazán próbál találni... És ennek az az oka, amit egyszer egy őszinte pillanatában mondott: nem tud úgy senki újba beleszeretni, hogy még a volt barátnőjét szereti.

Elég jól és elég régóta ismerem őt, és látom, hogy nem boldog. Rossz nézni ezt immár évek(!) óta. Senki se ér annyit, hogy közel 3 évvel a szakítás után még boldogtalan legyél, amiért elhagyott, nincs igazam? Szerintem egy új szerelem rendbe hozná őt, de nem tudom, hogy tereljem a jó irányba. Pszichológushoz nem megy, pedig depizik is a szakítás óta...

Még azt elmondom, hogy több szakasza volt. Az első egy nagy depizés volt, közvetlenül a szakítás után. Utána volt egy időszak, amikor azt hangoztatta, már jobban van, és egy csomó halogatott tervét végrehajtotta, belevetette magát az életbe. Az volt a legjobb szakasza. De aztán elkezdte kísérteni a múlt, elkezdte felemlegetni az exét. Ez már egy újabb szakasza volt. Bár arról beszélt, mi nem működött, miért nem illettek össze, meg miért jó, hogy szakítás lett a vége, de már akkor se értettem, miért emlegeti folyton, mikor rég vége. Aztán kezdődött az a szakasz, ami azóta is tart. Már nem emlegeti, eltemeti magában, de szereti még mindig, és láthatóan depis egy kicsit.

30 éves, nemsokára 31, és szerintem nem kellene pont most éveket pazarolni egy elmúlt szerelem fölötti siránkozásra. Szeretném, ha újra a régi lenne.

Olyan furcsa az élet amúgy, mert van egy lány barátunk, aki arról szokott panaszkodni, hogy a férfiak nem akarnak tőle komoly kapcsolatot. Barátom exe közben meg évekre taccsra vágott egy férfit azzal, hogy szakított vele. Pedig szerintem senki se olyan tökéletes, hogy évekig kelljen romokban lenni a szakítás után.

2021. jún. 17. 23:50
 1/2 anonim ***** válasza:
94%

Ha valaki nem akarja, hogy segítsek rajta, azon nem tudok segíteni, mert az előrelépéshez legfőképppen az ő közreműködésére van szükség.

A rossz hangulaton például a mozgás segíthet, de ez csak tünet nála. Neki alapvetően arra van szüksége, hogy elgyászolja a kapcsolatot, ami 3 év után már valamilyen terápiát igényel.

2021. jún. 18. 01:31
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki máshogy hever ki egy kapcsolatot, neki ez ilyen. Ha ő ki akar lépni ebből és egyedül nem megy neki, majd kér segítséget. Új dologba meg nem ugrunk, amíg a másikon jár az agyunk, az mindenkinek szívás.
2021. jún. 18. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!