Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez ok lehet egy hosszú kapcsolat megszakítására?
Szóval adott egy 3 éves kapcsolat. Másfél éve együtt élünk. Nyaltuk faltuk egymást állandóan és ez mái napig kitart. Nagyon szeretjük egymást. Ám!
Van pár probléma ami miatt mostanában igencsak elgondolkozok a szakításon.
Egyik az, hogy én szeretnék gyerekeket, ő viszont retteg a gyerekneveléstől és fél a szüléstől. Mindig csak tereli a témát, hogy egyszer majd lehet. De legbelül tudom, hogy nem.
Másik, hogy bipoláris zavara van. Bizonyos időközönként pánikrohamai és hisztijei gyakran indokolatlanul. Pl. odaégett az étel és ez miatt széttöri a fakanalakat meg bömbölve üvölt úgy, hogy a szomszéd lakásban is hallják. Itt pécsen az utcánkban már sokan erről tudják kik vagyunk... Volt, hogy engem is megdobált. Ilyenkor mindig üvölt velem, hogy hagyjam el, meg azért kiabál, hogy miért nem mondok semmit.
Nem egyszer már a borotvapengét kellett kivennem a kezéből. Láttam már nyomát is annak, hogy vagdosta magát mikor nem voltam otthon.
Pszichológushoz is jár, de más segítséget nem fogad el..
Ez engem felőröl... Nagyon szeretem őt. De tényleg. Viszont ez így hosszú távon nem fog működni. Két évig higgadtan tudtam ezekre a dolgokra reagálni, de mára már van, hogy kiabálok vele. Amire persze nem vagyok büszke..
Ezek mellett még rendkívül feledékeny is. Mióta együtt vagyok vele, kétszer hagyta el a pénztárcáját és az összes iratát. És ilyenkor se arra összpontosít, hogy utánajárjon, hanem csak tör és zúz.
Plusz már a szex se olyan. Annyira stresszes szegény, hogy minden egyes alkalom fáj neki. Mindig sírással fejezzük be. Hiába mondom neki, hogy ez így nekem se élvezet, de erőlteti, mert szexelni KELL!
3 éve leszünk együtt. Már közös vállalkozást tervezgetünk és már gyűjtsük a pénzt ingatlanra. Ti mit tennétek? Vannak tapasztalataitok?
NE akarj egy mentálisan beteg embertől gyereket, szerencsétlen kölyök nem érdemli meg azt az "életet", ami vár rá.
Tudom, volt benne tapasztalatom, nem írom le, órákig sorolhatnám. :(
Még annyit, kedves Kérdező!
Mielőtt megválaszolnád korábban feltett kérdéseim.
A szeretetről, dióhéjban.
Azt írtad: "Nagyon szeretjük egymást."
Tudnod érdemes, hogy ha a Másik feled (a párod) szeret téged, azt ő igazából nem tudhatja. Nem az erre a bizonyíték, hogy szavakba foglalja: - Szeretlek téged! - Ezek csak szavak.
Szeretni csak tettekben lehet!
A lány szeretetét csak Te tudhatod bizonyítani. És ha neked mellette könnyebb az életed, jobb a közérzeted, minden jobban sikerül, felszabadultabb vagy, a hangulatod is jobb vele, mint nélküle... akkor szeret téged.
És ez persze vice-versa igaz.
Ha pedig nem... akkor ő nem szeret. Ami nem jelenti azt, hogy Te viszont ne szeretnéd őt. Sőt, nekem úgy tűnik, hogy csak Te szereted őt. Ez viszont egyoldalú kapcsolatnak tűnik.
Amikor már úgy érzed, hogy csak TŰRSZ mellette, hogy csak eltűröd ideig-óráig a kissé, hogy úgy mondjam felzaklató dilijeit, mert hogy bipolárisként viselkedik... ez már nem egészséges és nem egyenrangú szeretet. Talàn inkább szánalom és részvétnyilvánítás a részedről.
Ez pedig hosszú távon nem túl jó ómen.
Legalábbis én ezt gondolom.
Meg azt is, hogy egy kislány melletted. És Te apja helyett is apáskodsz mellette.
Szerintem tedd föl a kérdést magadnak:
- Mi ez, ami most van? - és
- Miért is ragaszkodok hozzá? - és
- Miért is szeretem Őt? -
(Mert pl. Ő az első nagy szerelmem?)
Vagy tán attól félsz, hogy nélküled totál tönkremegy és nullára leépül, esetleg öngyilkos lesz?
Súlyos kérdések ezek... de egyet momdhatok: Senki életét nem mentheted meg, ha ő azt nem akarja. Ha Te mindent megtettèl, de hiàba... akkor ennél több felelősséggel NEM TARTOZOL érte. Mert hogy NEM VAGY az APJA. És ő sem kisgyerek. Elvileg felnőtt.
Te ... csakis saját magadért vállalhatsz teljes felelősséget. No meg persze a gyermekeidért, ha lennènek. Ám úgy tűnik, hogy Tőle nem lesznek. De ne is legyenek. S nem is kényszerítheted erre. Pláne, ha bipolárisnak hiszi magát. (Vagy az orvos állítja ezt róla)
Erre gondolj, s a saját jövődre. Ha ez fontos kicsit is számodra. (És ez nem önzés!)
Az ERŐ legyen Veletek!
Yoda M
Lepontoztak téged, de mégis te segítettél idáig a legtöbbet.
Annyit tudok a gyerekkoráról (ami befolyásolhatta a mostani állapotát), hogy az iskolában folyamatosan bántalmazták. De többet nem mond erről. A szüleivel nagyon jó a kapcsolata. Mindent megkapott amire szüksége volt (szeretetre gondolok elsősorban, nem tárgyi dolgokra).
A bipoláris dolgot nem orvos mutatta ki nála, hanem ő vallja magáról, így abban nem lehetek 100 százalékig biztos.
Előttem volt pár félresikerült kapcsolata és most azt mondja mellettem jól érzi magát. Keretet adok az életének, mert én figyelek rá. Ezt szokta mondani.
Nagyon elgondolkodtató amit írtál. Köszönöm neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!