Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ki hibázott nagyobbat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki hibázott nagyobbat?

Figyelt kérdés

Talán kicsit hosszú lesz a sztori, de próbálom rövidre fogni. Kíváncsi lennék kívülálló véleményére. 22/F és 17/L

Megismerkedtem egy lánnyal, akivel az elején természetesen minden szuper volt. 3 hónap után bemutattuk egymást a családjainknak is. Nyár elejétől kezdődően folyamatos kritizálni kezdett, hogy nem tetszenek a ruháim (átlagos cuccokat hordok), változtassak a hajamon, mert nem jó fodrászhoz járok és gáz, stb stb. Az indok az volt, hogy ő szeret és ezekkel a változtatásokkal csak még jobb leszek. Közben ő leszólta azt, hogy szerinte a családomban nem úgy mennek a dolgok, ahogy az normális (semmi törvénybe ütköző, de tényleg lehet kifogásolnivalót találni).

Ezután csak én jártam hozzájuk, és mindenben segítettem. Itt is leszóltak, hogy nem vagyok elég talpraesett, és nem neveltek meg a ház körüli dolgokra (fúrás, favágás stb). Folyamatosan a ház körül "dolgoztunk", és csak időnként hagytak minket kettesben, illetve sokszor egész napokra is, de akkor is segítettünk, de azok apró és tényleg természetes dolgok voltak. Szerintük ez normális, hiszen csak az életre nevelnek, és ez által fejlődök. Tehát ők képzelték magukat a jó szinten, amihez "nekem fel kellett zárkózni".

Az önbizalmam kezdett leépülni. Azt láttam, hogy ez tényleg egy talpraesett szint, és én nem voltam ezen, de közben igyekeztem és dicsérgettek is, hogy fejlődök. Közben a családom haragudott, hogy alig voltam velük. A barátnőmék támogatták, hogy alig legyek otthon, de hogy azért néha csak kell, de csak tényleg keveset, hiszen otthon nem látok ilyen hasznos dolgokat, és nem fejlődök, csak pihenek stb. Megkaptam, hogy ő nagyon jó nő és én kevésbé vagyok jó pasi, és örüljek, hogy ilyen barátnőm van.

Ősztől jött a suli. Mint mondtam, a folyamatos változtatások miatt stb., az önbizalmam kezdett eléggé leépülni. Arra vágytam, hogy önmagamért szeressenek, de úgy éreztem, hogy kevés lennék így bárkinek. Elkezdtem chatelgetni lányokkal, de csak ismeretlenül. Sokszor a szex is szóba került. Ez némi utánam való nyomozás miatt kiderült. Megkaptam, hogy ezzel megaláztam és megcsaltam. Van is benne valami.... Közben dolgozni is kezdtem, hogy tényleg igyekezzek az életben, és jó munkahelyet találtam a suli mellett. Ősszel sajnos a barátnőm és a családom háta mögött eljátszottam egy nagyobb összeget. Nyilván mindenki kiborult és megalázva érezte magát. A barátnőm nagyon tervezett ezzel az összeggel és félre akarta rakni a jövőnkre. Ezután egy-két héttel szakított velem.

De pár nap múlva írt, hogy nagyon szeret és mutassam meg, hogy megváltozok és ő csak velem akar lenni, pedig minden ujjára találna pasit.

Az elmúlt két hónapban tényleg megváltoztam, de az ő hangulata nagyon ingadozó volt. Néha bunkózott, néha nagyon kedves volt. Mondtam, hogy elvárnám, hogy eldöntse, hogy mit akar. Mondta, hogy de megaláztam és neki ezt fel kell dolgoznia és nem is biztos, hogy menni fog.

Kitartanék mellette, de az utóbbi napokban nagyon durván megaláz, hogy egy semmirekellő vagyok és mindenki csak szánalomból beszél velem és mindenki nevet rajtam stb. Ellenem próbálja fordítani minden ismerősömet is. Ő semmilyen hibát nem ismer be, és mindent rám forgat ki, hogy az én hibám.

Ki hibázott komolyabbat ebben a kapcsolatban? Mennyire változtasson magán az ember egy párkapcsolat kedvéért?

Amíg tényleg együtt voltunk, gyakran bolhából elefántot csinált, apró dolgokon megsértődött, meg állandóan túlgondolt mindent.

Persze nagyon sok vidám és boldog időszakunk is volt.

Ha ő tökéletesnek gondolja magát és semmin sem változtat és közben engem még meg is aláz, akkor nagyon fájdalmas, de nincs tovább. Én hiába változtattam.

Ki a hibás? Ki érezheti úgy, hogy megalázták?

2021. jan. 10. 02:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Tökmindegy, ki hibázott nagyobbat. Egyszerűen éretlenek vagytok ehhez, nem illetek össze, hagyjátok a francba.
2021. jan. 10. 02:29
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Kinek a pénzét játszottad el?
2021. jan. 10. 07:00
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Barátocskám! Kiherél a csaj! Ez kell neked? Érzelmi terrorista a kislány. Ha nem építő a kapcsolat kár beletenni energiát!
2021. jan. 10. 08:41
 4/14 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem úgy jársz a legjobban, ha azonnal dobod a csajt. Csak kihasznál. Egy kapcsolat nem arról szól hogy meg kell változni a másik kedvéért, hanem arról hogy elfogadjuk úgy ahogy van. Lapátra vele.
2021. jan. 10. 08:54
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

Lesz olyan, aki magadért szeret. A csaj épp kiherél, kell az ilyen a fenének.

32N

2021. jan. 10. 09:11
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Uhh. A csaj már azelőtt rombolta az önbizalmad, mielőtt tetted amit tettél.

Neki nincs önbizalma, csak a te kicsinyítéseddel, kritizálásoddal akarja jobbnak láttatni magát.. Volt ilyen sráccal dolgom, egy töketlen alak volt, és úgy próbált erősnek látszani, hogy engem gyengének titulált egy rakat szituációban. Blehh...

Aztán a csaj most azért mérges, mert olyanná váltál, amilyennek eddig ő beállított, eszi amit főzött.

Te meg azért csináltál ilyeneket, mert szabotálni akarod a kapcsolatot, nincs merszed döntést hozni magadban, és kiállni érte.

Kimondom, gyáván kezeled. De a te pártodon állok inkább. Az a csaj meg a családja... Szerinted mennyire vall egészséges pszichére, hogy egy család leszólja a másik családot?

Uff.. Nem vagy te kevés. Te--> Te vagy. Ha a csajnak kevés vagy, attól te még önmagadban nem válasz kevéssé. Hidd el, skillek nélkül is lesz olyan, akinek szuper vagy.

Ez a csaj birtoklás miatt igyekezett lekicsinyíteni. Pfujj.

Ez az ő nyomora. Te kösd fel a nadrágod. Nem árt az önkritika, de mellé ne feledd azokat a dolgaidat, amiket értékesnek tartasz saját magadban, mert azok ugyanannyira számítanak, és nem egoizmus tisztában lenni a jó tulajdonságaiddal.

Szóval, ha tisztába teszed a fejedben, hogy ki vagy te, mik a hibáid, és miket szeretsz magadban, állj a lány elé, és mondd csak el neki;

"Vannak hibáim, de értékes vagyok! Kedves vagyok, jószívű, és belátó. Tudom hol hibáztam, és nem voltam egyenes. De most felvállalom amit érzek."

Ez a csaj kva mérgező. Sokkal többet ér bárki annál, mint hogy így megalázzák, és lealacsonyítsák. Csak akkor képes erre, ha hagyod.

Szóval hagyod?

2021. jan. 10. 09:13
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

Ne változzon az ember a kapcsolat kedvéért. Alkalmazkodjon, de ne változzon meg. Hisz elvileg önmagáért szeretjük meg a másikat, nem csak egy alapot látunk benne amit saját ízlésünkre tudunk formálni.

Változz, ha úgy érzed, ha te is felismered, hogy arra a változásra szükséged van, hogy az csak ad hozzád. De ne mások hatására.

2021. jan. 10. 09:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ez volt velünk is, kb két hónap után kezdtek előjönni hasonló dolgok. Hogy én milyen éretlen vagyok, mennyire nem jó a frizurám, izmosabbnak kell lennem, alacsony vagyok, tutyi mutyi. Totál depresszióba taszított, ami utána meg zavarta, mert hogy leveszem az életről is. Mivel eleg érzelmes vagyok, elkezdtem hozza meg azelőtt erősen kötődni, hogy kijott ez az énje. Miután külön munkahelyünk lett, már nem találkoztunk naponta. Én szerettem volna vele gyakran találkozni vagy ha azt nem is, legalább beszelni. Totál kiakadt, hogy én elveszem a szabadságát, birtokolni akarom. Itt már az volt a baja, hogy kb 1 hét után már kinézett valakit a munkahelyen viszont nem volt gerince a szemembe mondani, hogy őt akarja. Igazából mivel mindent elmond magától, beszelt dolgokról, de pont úgy adta elő, hogy a faszi hajt rá, és ez milyen kellemetlen, de nem birja lerázni. Én hulye meg benyeltem. Kurvára szenvedtem az utolsó két hónapban mellette, ott nem bírtam már tovább amikor ottalvos bulit akart ezzel a csavóval és semmiképp ne keressem azon a hétvégén.

Szerintem te is hasonló sorsra jutsz, ha vele maradsz.

Nekem is durván leépítette az önbizalmamat. Azzal sikerült visszahoznom, hogy elkezdtem izmosodni amit a kornyezetem a dicsért, munkámban skerelmenyeket erek el, illetve tudom, hogy annak ellenére, hogy ő engem állított be egy kisfiúnak, igazából ő a gyerek meg fejben, hiába közelítünk mindketten a 30hoz.

2021. jan. 10. 09:55
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

Ami hülyeség volt: eljátszani a pénzét. Ezt mindenféleképpen add neki vissza valahogy.

Ami még hülyeség volt - az, hogy ha már chatelgetsz mással azt a médiumot nem szeparálod el tőle teljesen. Lebukással vigyázni kell.

Ami a legnagyobb hülyeség: EZZEL A CSAJJAL MARADNI.

Teljesen mindegy miért csinálja ... #6-osnak abszolút igaza van, hogy valószínűleg a csajnak nincs önbizalma, amit így akar megszerezni, hogy Téged tapos. Ez nem fog változni. Ez örökké így marad.

Ilyen nőt alapból ki kell dobni, aki azt mondja, hogy "csak veled akar lenni, pedig minden ujjára találna pasit". TESSÉK! Menjél! Találj!!!! Lehet, hogy találna, de nem fog neki megfelelni! Ráadásul annál is újra indul a családi sztori, és az a pasi nem biztos, hogy így reagál a dolgokra, ahogy Te.

Menekülj ebből a kapcsolatból! De úgy, hogy mindent lezársz! Először is azt, hogy nullás legyél ott - add vissza amit elköltöttél. Aztán teljes változás. Közösségi oldalon a csaj letiltása VÉGLEG. Minden jelszó megváltoztatása. Telefonszám csere! És úgy kezdeni új életet, hogy ha összejössz egy másik nővel, attól ezt az idiótát nagyon nagyon távol tartani. Jobb, ha másik kerületben/városban keresel csajt. Vagy egy ideig pihensz ... eljárhatnál pl qrvázni. Több pénzed megmaradna. Fel tudsz építeni így egy stabil anyagi bázist. Minden Face posztodra ügyelj, mert a csaj mindent és mindenkit fel fog használni ellened és azért, hogy minden lépésedről tudjon. Látod, most is gyakorlatilag hasonlót művel. Menekülj!!!!! Mentsd meg magad és mentsd meg egyúttal az önbecsülésedet és az önbizalamadat is.

2021. jan. 10. 09:57
 10/14 A kérdező kommentje:
A saját keresetemet játszottam el. Csak közös pénznek tekintette a közös jövőnkre.
2021. jan. 10. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!