Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi időbe telt kiheverni egy hosszú kapcsolatot?
Amiatt kérdezem, mert a srác, akivel találkozgattam amiatt fejezte be az ismerkedést, mert még nem szedte össze magát az előző szakítása után. 6 éves kapcsolata volt, szakításuk után kb. 10 hónappal ismertük meg egymást. Először azt hittem enyhe kifogás, nem is nagyon viselt meg, mert nem volt semmi komoly, viszont elgondolkodtam, hogy vajon kinek mennyi ideig tarthat ez az időszak.
Nekem eddig csak 1 hosszabb kapcsolatom volt, de ott bántottak, menekültem, emiatt kicsit sem viselt meg a szakítás. Nálatok mennyi ideig tartott, amikor már újra nyitottak voltatok egy új kapcsolatra?
Túl sok mindentől függ, beleértve a kapcsolat hosszát, a lezárást, egyéni tulajdonságok sokaságát. Nekem olyan másfél év kellett a legutóbbi után, míg jobban éreztem magam és mindenre reflektálni tudtam amire akartam, továbblépve érzelmileg.
"Nekem eddig csak 1 hosszabb kapcsolatom volt, de ott bántottak, menekültem, emiatt kicsit sem viselt meg a szakítás"
Pl. ez általában pont hogy nem így van, hanem sokkal hosszabb idő kimászni utána, mivel nem csak a vele töltött időt kell feldolgozni, de a saját múltadat is, elindulva egy nagy önismereti úton. Kezdve azzal a kérdéssel, hogy miért maradtál benne egy ilyen kapcsolatban és miért nem léptél ki előbb, vagy hogy mi vezetett oda hogy engedted a bántalmazásokat.
Persze szakítás után nálam is megvolt minden, amit leírtál. Én úgy értettem, hogy a gyász időszak, ami egy normális kapcsolat után megvan, az nekem teljesen kimaradt. Nem gondoltam rá, nem akartam újrakezdeni, nem fájt, hogy vége lett.
És a kérdésem is főleg erre a részre vonatkozik, hogy érzelmileg mikor jutottatok túl az exeteken, és mikor engedtetek be egy új társat az életetekbe?
Remélem néhány hónapon belül tudok majd válaszolni. Nekem nem rég ért véget egy 7 éves, ráadásul az első kapcsolatom volt. Elég toxikus volt már, külön is voltunk már 1x. Akkor borzasztó volt, most viszont sokkal könnyebbnek érzem. Akkor még sírtam azért, mi lenne ha, de azóta megtapasztaltam, és hát nem volt jó. Semmi jót nem adott már sajnos. Kellett nekem ez a néhány hónap, hogy az elengedes útjára lépjek.
Egyébként előtte kb 4 hónapig voltunk külön és ha tudott volna fizikálisan fájni, amit éreztem, akkor valószínűleg megmozdulni nem tudtam volna. Ha érted..
Szóval egy ideig még biztos szenvedtem volna kínkeservesen, a miérteket keresve. Most is rossz, szokatlan, de már nem érzem ezt. Viszont érzelmileg még nem zártam le, képtelen lennék más felé nyitni. Sem energiám, sem lelki erőm nem lenne. Egy ideig még szerintem így is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!