Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Az exem fenyeget, mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az exem fenyeget, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Engem hibaztat a családi háttere miatt es éreztetni akarja velem hogy miattam ment tönkre az élete és hogy miattam iszik majd és hogy ha esetleg meghal az is miattam lesz. Fenyegettek már így valakit? Mi lett belőle? Belátja majd hogy felesleges ezt csinálni miattam? Vagy azok valójában nem teszik meg akik ilyen nagy hangúak?

2020. jún. 22. 21:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te hibad,hogy ilyen szerencsetlenul alakult az elete.Elsosorban a szulei hibaja,hogy erzelmileg ennyire serult lett.Talan genetikailag labilis,ilyen az alaptermeszete.Felnottkent mar lehetne rahatasa a sajat eletere,megprobalhatna a leheto legjobbat,legtobbet kihozni belole.Barmit is tesz,semmi sem a te hibad lesz,hanem az o dontese.
2020. jún. 23. 12:00
 12/20 anonim ***** válasza:
19%
Az utóbbi néhány válaszolóra reagálva: ilyen helyzetben szerintem nem az a kérdés, hogy ki miben, mennyire volt felelős azért, hogy az illető férfi ide jutott, hanem az, hogy pragmatikusan mit lehet tenni az adott helyzetben. Akit már nem szeretünk, afelé is éreznünk kell némi felelősséget. Márpedig a totális elutasítás végső elkeseredésbe taszíthat egy ilyen elszigetelődött embert, mert azt éreztetheti vele, hogy egyáltalán nincs rá szükség ezen a világon. Ezért kell szakembert bevonni ilyen helyzetekben, aki jó eséllyel megértő hangként segíthet, anélkül, hogy a férfi magát a zsarolási kísérletet sikerrel véghezvinné. Ez az egyetlen épkézláb és felelős megoldás ilyen helyzetben. Évente több, mint 1500 öngyilkosság történik az országban, s a környezet odafigyelésével ezek többsége megelőzhető volna. Az biztos, hogy az ítélkező, felelősség-áthárító hozzáállás rajtuk nem segít. Nekik arra van elsősorban szükségük, hogy érezzék: nincsenek magukra hagyva a fájdalmukban, s hogy van, aki lelki támaszt nyújt nekik a gödörből való kilábalásban.
2020. jún. 23. 20:00
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
#12: patyolgassa őket a családjuk és baráti körük. Ez nem az ex feladata.
2020. jún. 23. 20:13
 14/20 anonim ***** válasza:
27%

"Gyenge a jelleme, ha egy szakítás miatt alkoholban leli örömét. Érzelmileg próbál zsarolni. Ha meghal, nem miattad lesz még akkor sem, ha öngyilkos lesz." Teljesen egyetértek.

"Egyszerűen csak rájott, mit vesztett." Ez hülyeség. Ha rájött volna nem az alkoholban vígasztalódna és fenyegetne, hanem változtatna a hozzáállásán. Menekülj ettől az embertől, ez csak rosszabb lesz!

2020. jún. 23. 20:29
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek nem nagyon változnak x évesen már..

Főleg ha valaki makacs. Vagy nem szereti a másikat.

2020. jún. 24. 05:14
 16/20 anonim ***** válasza:
13%
#13 és #14: Nekem az a meggyőződésem, hogy embertársaink felé némi felelősséggel tartozunk, s ezért egy krízisben levő magányos embert az út szélén a sorsára hagyni nem szabad, még akkor sem, ha zsarol vagy fájdalmat okoz nekünk. A "nem az én felelősségem", az "ő tehet róla, főjjön a saját levében", meg a "hulljon a férgese" etikailag nem védhető álláspontok. Nem azt mondom, hogy engedni kell a zsarolásának, hanem azt, hogy valamit tenni kell, és nem szabad egy ilyen segélykiáltást ignorálni, mert itt már nem babra megy a játék és lehet, hogy önmagától nem tud kilábalni, összeomlik és eldobja magától az életét. Sajnos túlzottan háttérbe szorult Magyarországon a szenvedőkkel való együttérzés, a karitatív szemlélet, s ehelyett az individualista elidegenedés és közöny lett domináns. Ez szerintem nagyon szomorú.
2020. jún. 24. 06:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
#16: ne varrd már a kérdező nyakába azt, amihez semmi köze nincs. Az ilyen lúzerek képesek évekig zsarolni az exet. Egyet lehet tenni, teljes mértékben igniralni.
2020. jún. 24. 07:33
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Pátyolgassa az anyukája, aki ilyen idiótának nevelte. Te pedig emeld fel a fejed és lépj tovább, különben visszahúz a saját keservébe téged is. Ez az ember soha nem fog megváltozni, ráadásul sosem leszel elég jó neki, és nem is rád figyel, csak sajnáltatja magát.
2020. jún. 24. 10:43
 19/20 dizelesgozgep ***** válasza:
100%

Az érzelmi zsarolást akkor sem tudod toleranciára hivatkozva elviseltetni. Ez nem az ex feladata! nem is képes rá. Ráadásul ha egyszer enged mindenre ez lesz a problémamegoldó mechanizmus.

A szakember bevonásával az a baj hogy akinek itt tart a személyisége hogy ezt használja fel hogy megtartsa a párját, nem hiszem hogy úgy reagálna egy mediátor pszichológusra ahogy kéne...

Azzal kapcsolatban is. rengeteg előítélet van nálunk. Simán elintézni a pali hogy ő nem bolond hagyd ezzel a szarral.

Persze megpróbálni meg lehet. De ez nem a kérdező feladata. Max megpróbálnám megértetni a családjával hogy segítség kéne neki.

Tehát ha már megértően állunk hozzá, tényleg látni kell hogy sokan éveket vergődnek ilyen zsarolásban és örlődik fel a lelkük. Velük mi a helyzet?

És tényleg sok az öngyilkos Magyarországon. De ezt a kiáltás hogy ne legyen szakítás 10x annyian hajtogatják közben sehol semmi. Mert tudják hogy ettől félnek.

És ez nem rosszindulatú felelősség áttolás feltétlen. Csak egyszerűen nem mész bele a játszmába. Egyébként pont a fenyegetőző tolja át a felelősséget arra aki feltette a kérdést. Ő képtelen felelősséget vállalni az életéért, megküzdeni vele ezért másra erőlteti. Oké ez is jelent valamit. És segíteni kell rajta. De egy ex barátnő ha akarna sem tudna. túlságosan érintett érzelmileg.

Párszor megpróbálhatja megértetni vele hogy ez így nem járja de ennyi. Utána muszáj otthagyni, a saját lelki egészsége miatt.

A környezet odafigyelését azt nem egészen így értik erre a helyzetre, a szakemberek szerintem...

2020. jún. 24. 11:12
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

#19 "Tehát ha már megértően állunk hozzá, tényleg látni kell hogy sokan éveket vergődnek ilyen zsarolásban és örlődik fel a lelkük. Velük mi a helyzet?"

"Egyébként pont a fenyegetőző tolja át a felelősséget arra aki feltette a kérdést. Ő képtelen felelősséget vállalni az életéért, megküzdeni vele ezért másra erőlteti."

Nálad a pont, megfogtad a lényegét! 100%-ig egyetértek veled!

Az érzelmi zsarolók egész életükben érzelmi zsarolók maradnak, nem fognak megváltozni. Nemcsak képtelenek rá, nem is törekszenek rá.

Ismerek jó párat, tönkreteszik a családjuk életét.

2020. jún. 24. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!