Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Adjak kölcsön pénzt az exemnek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adjak kölcsön pénzt az exemnek?

Figyelt kérdés
Lehet rossz a kategória, mert inkább pénzügyi a kérdés. 4hónapja szakítottúnk, és 2évig éltünk együtt. Kulturált körülmények között váltunk el, bár őt eléggé megviselte. Én döntöttem úgy, hogy nem akarom ezt tovább folytatni. (nincs harmadik fél a képben) Az utolsó hónapban már külön kasszán voltunk. Mikor eljöttem, kifizettem neki az utolsó hónap rezsi felét+egy fél hónapnyi lakbért előre. Ezenkívűl otthagytam minden holmit amit közösen vásároltunk, köztük egy 1éves mosógépet, ami 230ezer volt, és 20ezer forint készpénzt, ha esetleg mégis több lenne a rezsi. Két hónapja beszélgettünk, és panaszkodott, hogy nagyon kevés a fizetése, és egyik napról a másikra él. Akkor segítettem neki 40ezerrel, azt ajándékba adtam, nem kölcsön. Most ismét írt, hogy nagy bajban van, mert nem maradt pénze lakbérre, és 20ezer forintot kért kölcsön, amit jövőhónap 10edikén fizetne vissza. Egyelőre nem ígértem neki semmit, csak azt mondtam, hogy meglátom mit tehetek. Van megtakarításom, és tudnék adni neki, de ahogy ismerem kevés rá az esély, hogy ezt valóban visszafizeti az ígért időre, én pedig szégyelném kérni tőle. Igazából én is tehetek arról, hogy kevés a jövedelme, mert tavaly én motiváltam, hogy váltson munkahelyet, mert az előzőnél alig volt szabadideje, és sok volt a stressz. Itt most 50ezerrel kevesebbet keres, de amíg együtt voltunk ez nem okozott gondot.

2020. jún. 18. 19:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Adjál neki, de azért akassz be nei egyet.
2020. jún. 18. 19:55
 2/11 anonim ***** válasza:
98%
Adnék, ha nem jelent gondot, de soha többet, ha nem adja vissza a megbeszélt időben.
2020. jún. 18. 19:57
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Ha neked nem gond, hogy nem kapod vissza a pénzt, akkor adnék neki. Ha visszaadja, akkor nyert ügy, ha nem, tulajdonképpen akkor is, hiszen amikor legközelebb kéregetne, mondhatod neki, hogy az előző kölcsönt sem fizette vissza a megbeszéltek szerint.
2020. jún. 18. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem ő most először kér.

Eddig te adtál, mert jófej vagy.

Adnék.

De ha nem fizeti vissza, akkor többször semmit.

2020. jún. 18. 22:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Talán , nagyon talán adnék...

De csak most az egyszer.

Ez az ő élete , neki kell megoldani az anyagi gondjait. Nem pénzelhetem az összes exemet....

2020. jún. 19. 01:35
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem adnék, ezelőtt sem kellett volna
2020. jún. 19. 02:20
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
"Persze, hogy adok, de meg kell érte dolgozz!" :D
2020. jún. 19. 09:32
 8/11 dizelesgozgep ***** válasza:
100%

Még most én is adnék. De azért sokat segítettél neki. Úgy érzem van ebben egy kis bűntudat. Oké hogy te szakítottál de ez nem tarthat örökké. Adj neki de mond hogy más megoldást kell találnia. Ismered vele laktál próbálj neki segíteni hogy gondolja újra a pénzügyeit... Örökké nem adhatsz.

Ha meg tudod hogy alig van esély hogy visszaadja akkor tényleg úgy kell ahogy mondják. Annyit adj amennyi nem érint mélyen ha nem kerül vissza.

Aztán tényleg ha egyszer kétszer nem adnak vissza kölcsönt akkor utána nem szabad adni. Ez nem rossz indulat.

2020. jún. 19. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Talán, nagyon talán. Ha ez egyszeri megszorulás lenne, akkor gondolkodás nèlkül adnèk. Csak sajnos úgy látom, hogy ez nála egy folyamatos dolog. Így meg nem látom èrtelmèt. Már most sem jön ki a pènzèből, akkor jövő hónapban mi lesz vele, ha mèg vissza is adja a tartozását? Akkor annyival mèg kevesebb marad neki arra a hónapra. Az meg teljesen elfogadhatatlan, hogy te pènzeld minden hónapban, mert ő nem jön ki anyagilag. Ezt neki kell megoldania, meg kell tanulnia bánni a pènzèvel. Keresnie kell olcsóbb albèrletet, vagy menjen társbèrlőnek valahova, stb. Arra kell megoldást találnia, hogy kijöjjön a pènzèből, ès nem arra, hogy a hiányzó összegeket kikunyerálja innen-onnan.
2020. jún. 19. 15:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Adnék neki, de most az egyszer. Lehet elhinteném neki, hogy akkor itt az ideje, hogy új albit keressen, amit megengedhet magának. Nem tudod örökké pátyolgatni.
2020. jún. 23. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!