Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Mit csináljak az öngyilkosságg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak az öngyilkossággal fenyegetőző exemmel?

Figyelt kérdés
2 hónapja szakítottunk. Ennek az egyik oka a sok közül, hogy már a kapcsolatunk alatt is rendszeresen fenyegetett öngyilkossággal amikor neki valami nem tetszett. Én tisztában vagyok vele, hogy aki meg akarja magát ölni az megteszi és nem mondogatja és már rég megtehette volna ha komolyan gondolná, de ezt már nem bírom tovább. Írkál folyamatosan, egyszer azt, hogy jó embernek tart és bármikor fordulhatok hozzá, máskor meg, hogy feküdjünk le, és amikor jön az elutasítás akkor bekattan és fenyeget meg szid. Mindig ő ír, nem én. Nemrég vesztette el a szüleit, ezért nem tartom megoldásnak a letiltást, mert ha ne adj Isten tényleg segítségre van szüksége... most felnőtt emberként hívjam ra a rendőrséget, hogy megtanulja, hogy súlya van annak amivel dobálózik? Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

2020. jún. 12. 20:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%
Hány évesek vagytok? Gyerek van?
2020. jún. 12. 20:30
 12/20 LazyJones ***** válasza:
98%
Lehet, hogy ez ridegnek hat, de nem a te dolgod, nem a te életed, nem a te felelősséged. Tönkre teszed a saját életedet egy olyan ember miatt, akiért nem tartozol felelősséggel, és aki csak lehúzni akar. Én tuti lezárnám az első fenyegetőzés után azzal, hogy ok, akkor innentől mindennek vége, ő meg csináljon, amit akar.
2020. jún. 12. 20:37
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én exem is ezt csinálta. Lefotózgatta magát egy késsel a kezében, meg azt írogatta hogy ő bevett valami gyógyszereket és kezd álmos lenni, aztán azt írta: "ha már nem találkoznánk, akkor ég veled, vigyázz magadra". Én meg írtam neki erre, hogy "oké, szia".

Tudtam, hogy kamuzik, le is tiltottam a francba. És érdekes, még életben van, és nem történt vele semmi sem.

Lehet csúnyán hangzik, de még ha öngyilkos is lesz, az akkor sem a te felelősséged. Nem kérhet téged senki számon azért a döntésedért, hogy már nem akarod, hogy az életed része legyen ez az ember. Ha legközelebb ilyeneket mond, hívd rá a mentőket, vagy szólj valami rokonának. Mást nem tudsz tenni ezen kívül.

2020. jún. 12. 23:50
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Tanulmányoztad már a nárcisztikus emberek jellemzőit? Gyanús, hogy az exed bántalmazó. Ez a hol imád, hol átkoz, hol öngyilkossággal zsarol eléggé árulkodó jelek ( [link] ). Ha utánanézel ennek a két fogalomnak: nárcizmus és bántalmazás, valószínűleg kapsz szempontokat is, hogyan kezeld.
2020. jún. 13. 00:30
 15/20 anonim ***** válasza:
97%

Elmebetegek az ilyen emberek! Exem ugyanilyen sz*rházi szemétláda volt. Nem pont a célját érte el, úgy meggyűlöltem, mint soha senkit, pedig a legjobban szerettem.

Hol szidott, hol csak miattam volt erdemes élnie és öngyilkos lesz.

És megértem, ilyenkor az ember még letiltani is fél már a másikat és már nem is akarsz te a lelketlennek tűnni.

De semmi más megoldás nincs, ezek betegek, nem hagyják abba amég nincs minden elvágva velük. Sokszor még akkor sem teszem hozzá.

Csak kicsinál lelkileg.

2020. jún. 13. 03:55
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
#14 vagyok. Valaki megindokolná a lepontozók közül, miért gondolom rosszul, hogy az ex egy narcisztikus bántalmazó és ha az ember utánaolvas ennek, akkor megtalálja, hogyan kell kezelni az ilyet, vagyis hogyan tudjuk megvédeni magát ettől?
2020. jún. 13. 11:08
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normalis válaszokat. 14: van benne valami, jobban utána nézek. Neki van egy felnőtt gyereke egy előző kapcsolatából, de a korunkat az anonimság miatt nem szeretném felfedni.
2020. jún. 13. 11:34
 18/20 anonim ***** válasza:
3%
Akkor már egy öreg asszony vagy?
2020. jún. 13. 11:39
 19/20 anonim ***** válasza:
83%

Ööö, de mi köze ennek a korodhoz? Ha utánajársz, milyen egy narcisztikus személy vagy mik a jellemzői egy bántalmazó kapcsolatnak, akkor találsz millió ötletet, hogy hogyan lehet kezelni egy bántalmazót, hogyan tudod megvédeni magad a bántalmazástól. Mert az öngyilkossággal fenyegetőzés is egy tipikus, jól ismert formája a verbális bántalmazásnak. Egyébként nem biztos, hogy az exed kifejezetten narcisztikus, lehet, hogy "csak" bántalmazó, ezt utánaolvasással tudod eldönteni.

Az sok esetben egy tévhit, hogy az öngyilkosok nem beszélnek a szándékukról, mert sokan beszélnek - ez is egy módja a segítségkérésnek - ha nem tudják azt kifejezni nyíltan. Csak pont emiatt a tévhit miatt nem kapnak segítséget, erről is szólt Popper Péter egy humoros írásában: Aki meghalási szándékáról beszél, az két hatást ér el ismerősei körében: Amíg él: "Csak jártatja a száját, úgyse meri megtenni!" Amikor meghalt: "De sokáig lamentált szegény, amíg rászánta magát!"

De az esetedben nem erről van szó, az öngyilkossággal fenyegetőzés teljesen más tészta, mint hogy valaki nem mást hibáztatva, hanem a saját élete miatt fontolgatja azt.

2020. jún. 13. 11:48
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Komoly mentális problémákra vezet, amikor valaki elkezd másokat ilyen szinten érzelmileg zsarolni.

Én tiltanám és törölnem mindenhonnan.

2020. okt. 11. 23:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!