Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek ha ezért elakar hagyni a párom és gyerektartást se akar fizetni?
Ha azt akarod, hogy a gyerek az apja nélkül nőjjön fel, akkor hajrá, tartsd meg. Szingli anyaként rohadt nehéz lesz ám a párkeresés!
A gyerektartást illetően pedig ha nem akar fizetni, akkor szimplán keres egy magyar céget, ahol az esetek 90%-ában minimálbérre lesz bejelentve, többi zsebbe. Ez neked kb 20 ezer ft gyerektartást jelent. Nem hogy pelenkára nem lesz elég, még turkálós gyerekruhára sem. Babakocsira pláne nem. A szülésnél ha nem magánba mész, akkor is 'illik'kb 100 ezer ft hálapénzt adni. Elég szar életed lesz.
Nőként mondom, hogy ha férfi lennék és a barátnőm az akaratom ellenére akarná megtartani a gyereket és már most a gyerektartáson sírna, akkor azonnal elmennék egy ilyen minimálbéres munkahelyre, ahol a többit zsebbe kapnám. Biztos, hogy nem fizetnék 20 ezernél többet egy olyan gyerek után, akit nem is akartam.
Szerintem jobb lenne neked és szegény gyereknek is ha nem vállalnád most. Apa nélkül felnőni nagyobb károkat okoz mint gondolnád, főleg ha szingli anyuka nevel nehézségek között, úgy hogy apád nem kíváncsi rád.
Tapasztalatból mondom, én is így születtem. 20 éves korom felett csak rosszabb lett, és pszichológushoz kell járnom azóta.
Nem játék.
Olyan pedig nincs hogy nem fizet, ezt nem ő dönti el, hanem a bíróság.
Elindítod az apaságit, fizetése alapján megítélnek neked kb 20-30 ezret és élhetsz szingli anyukaként. Csak gyerektartásra lehet kötelezni, semmi másra. Pár tízezren kívül ne számíts segítségre tőle.
Ezalapján dönts, hogy vállalod e a gyereket
Fizetnie kell, de te előrébb vagy havi 30 ezerrel?
Vetesd el.
Ha már mindenképpen meg akarod tartani, inkább az örökbeadást javaslom.
Az tény, hogy a bíróság meg fogja ítélni a gyerektartást.
Az meg a másik tény, hogy mi magyarok különösen találékonyak vagyunk... fentebb írták a minimálbéres megoldást, és ez még a jobbik eset, mert a társadalom alsóbb rétegeiben bevett szokás, hogy a pasinak semmi nincs a nevén, bejelentett munkahelye sincs - tehát max. leültetik.
A társadalom közép-felső rétegeiben pedig egyszerűen megpattannak külföldre, magyar lakcímet is megszüntetnek - és a gyerek ősz szakállú, hajlott hátú aggastyán lesz, mire a nemzetközi hercehurcában pénzt tudsz kicsikarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!