Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem lehet valahogy felgyorsítani a szakítás utáni folyamatot?
Egy rossz kapcsolatból léptem ki. A párom egyszer szeretett, egyszer nem, egyszer velem akart lenni, aztán csak barátként tekintett rám. Sose tudta, hogy mit akar. Pszichés problémái is vannak, valószínűleg ezek hatottak ki a kapcsolatunkra is. Nagyon akaratos és erőszakos volt, ha valami nem úgy ment ahogy ő akarta, akkor zsarolt és manipulált. Ha valamiben nem értettem vele egyet ellenségként tekintett rám. Próbáltam megérteni, segíteni neki,de közben engem is felőrölt ez a kapcsolat. Úgy lett vége, hogy azt mondta megint, hogy legyünk csak barátok, de közben kétértelműen viselkedett. Azt mondta, hogy majd elmond nekem mindent de most nem tudja, viselkedjek úgy vele, ahogy nekem jó. Nem bírtam már tovább és úgy döntöttem, hogy innentől kezdve rábízom, hogy mi lesz.. Nyilván nem keresem engem. Nem fog nyitni felém. De így lezárva se lett.
3 hete nem beszélünk. Kezdem megszokni, de a hiánya meg egyre rosszabb. Egyre távolabb érzem magamtól. És egyre jobban érzem, hogy végleges ez már.
Tudom, hogy hosszútávon jobb lesz így. De most bánt, hogy nem tudtam segíteni neki, hogy elveszítettem, hogy tudom, hogy azt gondolja most, hogy én cserbenhagytam őt.
Nem az első szakításom, de nálam a korábbinal is eltartott egy évig, hogy le tudjam zárni. Van valami ami segíthet vagy törődjek bele, hogy most is hosszú idő lesz?
Nem, kb. az az 1 év az ideális idő. A probléma viszont hogy még nem döntötted el hogy véget vetsz ennek, az lenne az első lépés. Rábíztad, ő nem reagált, de majd még vissza fog jönni ha valami nem jött össze neki és kell számára tőled valami. Ezért kellene eldönteni hogy véget vetsz ennek, mert ha ez megtörténik, akkor így visszamész hozzá és ismét mehet a szokásos játék.
Ami a szakítást illeti: sajnos mivel mérgező volt a kapcsolatotok, lehet ez kicsit tovább is tarthat. Most kezdesz annál a szakasznál lenni hogy teljes ürességet érzel magadban, mintha a semmiben lebegnél.
Máshogy fogod megélni mint az eddigi kapcsolataid után, és lehetséges hogy később apró dolgok triggerelnek, mintha a lelki sebeidbe savat öntenének. Ezeket is fel kell ismerni majd és megfelelően kezelni, vagy súlyos következményei lehetnek. Egy ilyen kapcsolat után mindenképp érdemes szakemberhez menni.
Mért kellene neked màs pszichés problémájàval bajlódni? Oldja meg maga.
Zèró kapcsolat, letiltva mindenhol, új èlet, előre nèzni.
4-es vagyok komolyra fordítva a szót, inkább érezd magad szerencsésnek, hogy ki tudtál lépni egy manipulatív ember által generált necc csapdából.
Hidd el nem tudtál volna segíteni neki, ezt csak magának tudja megoldani, de ahhoz akarnia is kell, és ugye kell ehhez egy szakember is.
Manipulálni a másik embert viszont a legaljasabb dolog a világon, mert nem tiszteli a másik szabad akaratát.
Szóval ne így gondolkodj ezen dologról, hanem úgy, hogy szerencséd volt. A következő lépés az lett volna, hogy olyanná kezd formálni mint ő. Necc, nagyon necc. Időben kiléptél, ez a lényeg, és szerencsésnek tartsd magad mint hogy agonizálj ilyenen.
Keress magadnak valami hobbit, van több minden szép dolog a világban, és van bőven érdekes dolog amiket felfedezhet az ember, miért nem foglalkozol inkább ilyenekkel. Pl. olvass, vagy kezd el a házad vagy a lakásod csinosítani, kertészkedj, vagy keress ötleteket a könnyebb élethez, mire gondolok: DIY. :)
2-es akinek ilyenbe része volt nem 1 év a gyógyulási idő, lesznek szakaszok, amikor jó lesz és lesznek szakaszok amikor eszébe jutnak ezek a borzalmak amit manipulációnak neveznek, ez mindenkinél különböző és mindenkinek egyéni, és attól függ hogy az illető mikkel és hogy manipulálta, hogy mennyi időre van szüksége az mindenkinek különböző. Az egyetlen amit tehet ebben a helyzetben, hogy napi szinten elkezdi saját magát szeretni, és napi szinten ha kell a tükör előtt mondja magának hogy értékes ember vagyok, mint pl. ebben a videóban az apuka segít a lányának:
https://www.youtube.com/watch?v=pC4WTc3CT5w
Ami nem azt jelenti, hogy az illető elszáll magától, és egot fejleszt, mert vannak ilyen típusú videók is ahol apuka a hangsúlya alapján ezt érezteti a gyerekkel, de ennél a videónál érezhető, hogy valószínűleg a kislány egy iskolai bullying utáni otthoni gyógyítgatása folyik.
Szóval ha eszedbe jutnak ezek a dolgok, és a hiány, ami már akkor is jelen volt mikor vele voltál, mivel te nem erre vágytál, hogy manipuláljanak, hanem őszintén szeressenek, akkor kezdj el olyan dolgokkal foglalkozni, amik örömet adnak. Először csak apró örömöket keress, aztán mikor már ez jól megy akkor jöhet a Level 2. Mindig egyre több örömet keress a napjaidban.
Kedves Kérdező!
Tudod az a helyzet, hogy a szavadidból ítélve Te egy bántalmazó kapcsolatban voltál, személyes véleményem szerint egy nárciszitikus személlyel. Tudom miről beszélek, mert hasonló cipőben járok, szóval meg értelek Téged!
Itt van egy remek videó arról, hogy ők milyen emberek is valójában és hogy mit művelnek a szerető, jó szándékú emberekkel.
Nyugi, nem Te vagy a hibás, hogy ezt tette veled!
Soha többe ne beszélj vele, sose fog megváltozni, még szakember sem tud rajta segíteni!!!!
Szép napot! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!