Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogy kezdtetek új életet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy kezdtetek új életet?

Figyelt kérdés
3 év utan szakitottunk a barátommal, ebből kettőt együtt is éltünk, illetve már a kapcsolat előtt évek óta barátok voltunk. Eléggé kore epult az eletem, en koltoztem az o varosaba is, ahonnan most 200 km-re hazacuccoltam videkre a szuleimhez. Szeretem a csaladom es az otthonom, megis mérhetetlenül hianyzik a város, ahol együtt éltünk, a kirandulasok helyszinei, a bicikliutak, a helyek ahova koncertekre jartunk, a kedvenc kisbolt, zoldseges, kavezo stbstb. Nagyon jol megszoktam az eletem ott, es most olyan erzes mintha nem csak a kapcsolatot de az otthon lehetoseget is elvesztettem volna, mert igy mar nem szeretnék oda visszakoltozni, de más varosban meg nem tudom, hogy megtalalnam-e ennyire a helyem. Voltatok már hasonló helyzetben? Illetve más szakitas feldolgozó tippeket is szivesen fogadnek, az sem megy túl jól. Teljesen elveszve erzem magam, nem tudom hogy kezdhetnek új életet.
2020. ápr. 18. 23:37
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Neked kell megtapasztalni, de bármit elérhetsz ha teszel ért, egyébként pedig oda mész , ott élsz ahol neked jól esik.
2020. ápr. 19. 00:34
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Ez durván nehéz lehet. Igazán szomorú. Nem tudok okosat mondani, talán nem is szükséges. Valahogy próbáld meg először elfogadni ezt a szakítást és azt is, hogy megváltozott az élethelyzeted. Nem vigasztal, de sok embernek változik most az élete, ami komoly veszteségekkel jár ld. munkahelyek elvesztése, kapcsolatok széthullása, fizikai, érzelmi, mentális akadályok fellépése. Ha egy picit megpróbálnád ráhúzni erre, lehet, hogy könnyebb lenne az elmédnek. Levonni a konklúziót, új terveket megálmodni, kidolgozni, hogy mire vége a járványnak, konkrét lépéseket tudj tenni. Most csomó mindent át kell értékelni az életben, lebegjen a szemed előtt mindenféle értelemben az, hogy "ez így nem mehet tovább", majd kezdj el terveket szövögetni, kidolgozni, ahogy írtam. Jó ideig még a kapcsolatodat fogod gyászolni, de ez rendben van. Viszont nem hagyhatod, hogy ez határozza meg a mindennapjaidat, mert az mérgezne. Most minden zavaros az életben, de az is igaz, hogy vihar után jó idő jön. Szóval jusson eszedbe, hogy másoknak is hiányzik a társulás, találkozás emberekkel. Tehát, ha vége lesz ennek a cirkusznak, gyanús, hogy ismerkedési lázban fog élni csomó szingli, ahogy eddig is lehetett, épp csak nem volt olyan hatás, -ami most van, mint korlátozás, -mely a mindennapi életet átalakította, felforgatta és nem éreztek akkora motivációt az ismerkedésre, mert bármikor kéznél volt a lehetőség. Most, hogy elvágták azt, sokkal motiváltabb lehet a vírus után mindenki. Írhatnám azt is, hogy szörfös vagy és meg kell várni a legnagyobb hullámot, már ha érted. Hajrá!
2020. ápr. 19. 01:08
 3/6 anonim ***** válasza:
24%
Mennyi idő vagy?
2020. ápr. 19. 02:04
 4/6 anonim ***** válasza:
26%
vissza kéne költöznöd abba a városba és ott folytatni nélküle
2020. ápr. 19. 07:33
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Miért szakítottatok?
2020. ápr. 19. 08:01
 6/6 anonim ***** válasza:
26%

Szia Kérdező!

(38éves nő vagyok)

Félelmetes a hasonlóság ezért megírom.

Nekem is volt egy jó barátom akivel már 3 éve barátok voltunk, majd összejöttünk. 150 km-re lakunk egymástól. Először 10 hónapig voltunk együtt, majd fél év múlva még 2,5 hónapot. 2 hete menekültem ismét haza. Ez sajnos egy bántalmazó, mérgező kapcsolat volt, nagyon sokat bántott lelkileg, persze mindent megadott, hogy ezt leplezze, és sarokba szorítson vele. Pedig hidd el van miböl megéljek nem kellett rászorulnom.

A lényeg a 10 hónap az Ő házában volt, minden az Ő szabályai szerint, de mivel egy egyháznak és egy missziónak is mind a ketten tagjai vagyunk, ezért maradtam. Meg sokat szolgálhattam.

De el kellett menekülnöm, mert sokat bántott, ekkor jöttem el először ez a 10hónap utáni.

De addig agyaltam, szépítgettem magamnak a dolgokat, Ő meg hol ostromolt hol , hol bújkált tipikus taktika, manipuláció volt, most már látom. Mennyit lehet ott majd szolgálni, mennyi új barátom lett, igaz a férfi gáz, de már lefoglaltam az albérletet, hogy miként fogok ott jobb munkát is találni a segítésben amiből meg is lehet élni. Ezer és egy okot találtam, hogy miért kell ott élnem.

Hát úgy adta az Úr, hogy kiugrott a térdem, mentő meg minden, nem tudtam magamat ellátni, így vissza költöztem hozzá, és, hogy majd milyen jó lesz, mert összeházasodunk, meg szolgálhatok kifulladásig ha rendbe jött a lábam.

Hát NEM! Ugyan azok a dolgok nem voltak már olyanok, sőt minden rosszabb lett, ráadásul olyan megalázó helyzetbe kerültem elmondani nem lehet. Még itt név nélkül se mesélném el senkinek, csak az Úr, és a pszichológusom akihez most is járok tud róla.

A Neked észrevehető tanulság, hogy ez nem a helyről a szép dolgokról, a kisközértről, a kedves emberekről szól, hanem, hogy még a szívedben nem zártad le ezt a kapcsolatot. Amint sikerül, és meglátod milyen értékes vagy, meglátod a körülmények nem számítanak, ha kiegyensúlyozott és boldog vagy, az NEM egy hely, az egy állapot, a lekibéke nem hely függő . Én az Úrban bízom és az Ő hatalmas erejében.

Itt egy vers is ami engem úgy megszólít, és úgy megvidámít, bízom benne Neked is jót tesz, és annak is akik még olvassák.

Nézz a Golgotára! (Ismeretlen szerző)

Fáradtan, roskadva hordozod terhedet,

Sóhajok közt teszed minden lépésedet,

Állsz a keresztútnál, hol annyian járnak,

Csonka-bonka lelkek segítőre vágynak.

Segítőre várnak és minden hiába:

Mert elfelejtettek nézni a Golgotára!

Hallgasd őket, mint jajdulnak panaszaik,

Egyik kesereg, a másik átkozódik.

Dicsekednek, kérkednek, hivalkodnak…

S egyszer csak vége van a vándorútnak.

Vétkeik miatt oly tövises a pálya:

Kedvesség, nyájasság csak szív nélküli szín,

Bár közös a sorsuk és közös a kín.

Saját bajuk tornya az ülőfészek,

Ott teremnek másokról költött beszédek.

Balzsamot nem nyújt a lélek háborgása:

Számos betegség a vétek gyümölcse,

Bűnös életutak következménye,

Tanácstalanul vitatjuk a nehéz helyzetet,

S nem tudjuk mit kellene tennünk éretted,

Erőtlenségnek ítélet a tanácsa,

Elfelejtettünk nézni a Golgotára!

Sújtanak az élet ostor-csapásai.

Sebeznek megszólás, ítélet nyilai.

Botránkozás kővel dobálnak engemet.

Megvetéssel hallgatják keservemet,

Jogos felháborodásom csak igazolja:

Elfelejtettem nézni a Golgotára!

Hittel emeljük szemünk Jézusra,

Ki által lefizettetett váltságunk ára.

Az Ő vére rablelkünk szabaddá tette,

Kínhalála lett üdvösségünk szerzője.

Minden bajunkban Ő az ki megsegít!

Testvérem, kérlek: a Golgotára tekints!

2020. ápr. 19. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!