Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » 8 év után szakítottunk. Lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

8 év után szakítottunk. Lehet ebből még valami?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Alig egy hónappal ezelőtt szakítottunk a párommal, akivel már 8 éve jártunk együtt. Tipikus diákszerelemnek indult a minék, a középiskola utolsó évében jöttünk össze, és azóta is együtt voltunk. Jelenleg 25 és 26 évesek vagyunk.

A kapcsolatunk az utóbbi időben nem volt a legharmonikusabb, mert nekem már az összeköltözés, később házasság, család témán járt az eszem, többször szóba is hoztam, de ő még hallani sem akart erről. Én tisztáztam, hogy nem azonnal kívánok családot alapítani, de jó lenne tudni, hogy mégis mire számíthatok az elkövetkezendő években, de ő saját részéről nem tudott erre választ adni. A következő pár hónapban észrevehetően bezárkózott, és szép lassan eltávolodott tőlem, végül februárban szakított velem, arra hivatkozva, hogy úgy érzi, már nem szeret. A múlt héten találkoztunk, hogy visszaadjuk egymás cuccait, beszéltünk is pár szót, azt is mondta, hogy hiányzom neki, és pár étintésből, nézésből, mondatból úgy éreztem, ő is érez még valamit.

Ezen kívül nem keresem őt, próbálom kizárni az életemből, de míg egyik pillanatban arra gondolok, hogy örülnöm kéne, hogy még most kiderült, hogy nem egyre vágyunk, hisz még fiatal vagyok, van időm, a másikban bőgök mint egy baba, hogy csak ő kell, és miért nem szeret már. Én nagyon szeretem továbbra is, és remélem, hogy benne is átbillen valami.

Szerintetek van még erre esély?

(Tudom, nem sokat számít, de az instán és a facebookon pl. még mindig a közös képünk a profilképe, nem vette le azt sem, hogy kapcsolatban van.)

Előre is köszi a válaszokat!

25/N

2020. márc. 10. 19:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem szeret meg o is, nem lehet egy nap alatt ennyi idot elfelejteni. Csak elnyomja magaban. Biztos ossze fogtok meg futni parszor, par alkalammal szexelni is fogtok. Rossz esetben meg ossze is josztok ujra, meg aztan megint szakit... De ahogy mondtad ez csak sajat magad altatasa, jobb lezarni. Ne gyaszolj hanem haragudj! Tiltsd le mindenhonnan, ne beszelj vele, szedd rendbe az eleted, csak esetleg utana jojj ossze megint vele. Biztos van baratnod, csaladod aki melled tud allni, tamogatni foleg most az elejen. Kitartast, es barmi lesz is higgy magadban :) biztos szuper csaj vagy meg minden...
2020. márc. 10. 20:31
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem amire kitalálja, hogy megállapodna, te már rég mással leszel boldog. Évekig nem fog ez neki még topjc lenni, fiatal srácról beszélünk. 30 elején se akarnak a legtöbben semmi komolyat a nyakukba, nem hogy 26 évesen.

31n

2020. márc. 10. 23:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Más értékrend, más jövőkép, a szakítás borítékolható, kérdés még meddig tudjátok húzni. Simán lehet hogy 5-6 év múlva újra egymásra kattantok, de addig találhatsz másik férfit akivel nem csak az időt húzzátok. Az első nagy szerelem nem múlik el nyomtalanul, ez lesz az etalon, ha nem találsz olyan partnert, akit annyira tudsz szeretni mint az exedet, akkor nehéz napok várnak rád. Viszont ha találsz új kihívást, olyan férfit akivel közösek a terveitek,akkor nagyon gyorsan túl fogsz ezen lépni. Szándékosan nem azt írtam, hogy el fogod felejteni, mert az első nagy szerelmedet soha nem fogod elfelejteni!!!!

41F

2020. márc. 12. 09:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
13. 41F Mondhatnám,hogy a mondanivalómból húztad ki a szavakat. Teljes mértékben támogatom a fölöttem szólót, ugyanezt írtam volna. Üdv: 44F
2020. márc. 13. 10:11
 15/16 bilingual ***** válasza:

Szia!

Szinte pontoról pontra ugyanebben a helyzetben vagyok most, mint amit leírtál. Tudom, hogy rohadtul fájdalmas, de idővel tovább kell lépni. Minél több időt töltesz arra várva, hogy a másik talán visszajön, annál tovább fogsz szenvedni, és annál nagyobb lesz a végén a pofon, ha akkor ismered fel, hogy vége van, amikor ő már megtalálja más mellett a boldogságot. Ezt próbáld magadban tudatosítani!

Természetesen az, hogy a gyógyulás útjára lépsz, nem zárja ki azt, hogy ne jönne vissza soha, de nem szabad úgy élni az életed, hogy ezt várod. Ahhoz, hogy ez ismét működhessen, nagyon sokat kellene dolgoznia mindkettőtöknek, míg ha a jelenlegi állapotodban visszafogadnád, akkor valószínűleg a kapcsolat ismét tönkre menne, mert egyikőtök sem tanult még a szakításból.

Tehát én mindenképp azt mondom, hogy először jól sírd ki magad, aztán vess számot, mi az ami elromlott, mi vezethetett idáig, és gondold át, hogy mit tudsz egy következő kapcsolatban másképp tenni, illetve mit tanultál ebből. De arra vigyázz, hogy ne kezdj önmarcangolásba, ne gondold, hogy egyedül változtathattál volna, mert ahhoz, hogy egy kapcsolat tönkremenjen, mindig két ember kell, és ahhoz, hogy egy kapcsolat rendben működjön, vagy valamilyen problémából felépüljön, szintúgy két ember kell. Egyedül nem vagy elég hozzá!

Én nagyon sokat beszélgettem erről a családommal, szerencsére volt olyan személy, aki tényleg releváns tanácsot tudott adni, és sokkal tisztábban látok, mint az első pillanatokban a könnyeim mögül. Nekem ez nagyon sokat segített, és ha úgy érzed, neked is szükséged lenne valakire, aki irányt mutat, megosztja a tapasztalatait, vagy csak szívesen beszélgetnél, akkor nyugodtan írj rám privátban.

bilingual (24/N)

2020. márc. 15. 21:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, hogy ha nem egy a jövőképetek ennyi idő után sem, akkor nincs dolgotok egymással. Ugyanilyen fontosnak tartom a részben hasonló érdeklődési kört, azonos erkölcsi és morális értékrendet. Amennyiben ezek nincsenek meg, értelmetlen húzni a kapcsolatot. Szerintem már az ötödik év végén beszélni kellett volna arról, hogy ha mindketten dolgoztok, akkor mik a tervek. Az illető terveit, jövőképét már az elején érdemes megkérdezni, olyan kb. egy év után, vagy a kapcsolattól függően hamarabb is. De szerintem két év után már mindenképpen körvonalazódnia kell valaminek. Ha más nem, akkor közös terveknek kell lenni. Ezeket én sem vettem komolyan, ezért jól befürödtem párszor. Ha nem tervez veled, csak úgy elvan, akkor az rossz Ómen. Erre később is nagyon figyelj oda. Ha te szeretnél majd mással egy idő után összeköltözést, gyereket, akkor időBen kérdezd meg. Ha jó a kapcsolat, fél-egy év után érdemes kipuhatolni, hogy neki mi az elképzelése ezekről. Főleg már 30 év körül, vagy afölött. Ha nincsenek elképzelései, tervei, akkor lapát van. Ugyanis csak az éveidet fogod elcseszni és egyre kisebb lesz az esélye, hogy megállapodj és családot alapíts. Arra pedig soha ne várj, hogy valaki megváltozik. Mert lehet hogy megváltozik, vagy a véleménye a dolgokról, de az már nem veled lesz. Nekem az a tapasztalatom, hogy egy férfi már viszonylag az elején el tudja dönteni hogy mit akar egy nőtől És aszerint cselekszik. De az első év után jó eséllyel, olyan 30 év körül már vagy fölötte. Aki pedig nem bírja eldönteni, vagy húzódozik, annak nem te vagy az igazi, csak pótlék vagy.

45/N

2020. márc. 24. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!