Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás utáni levél?
Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni,illetve véleményeket.
Dióhéjban: 3évig voltunk együtt a barátnőmmel,együtt terveztünk,legalábbis azt hittem,aztán egyik napról a másikra szakított,mert "elhidegült"...Nagyon jó kapcsolatunk volt,hozzá tartozik,hogy távkapcsolat,de pár hónap múlva terveztük az összeköltözést...Szóval ő eldobta ezt az egészet,neten keresztül szakítva,ezzel az indokkal.Én kerestem folyamat,próbáltam helyre tenni,elég hajthatatlannak láttam,kb. 4hónapja nem vagyunk együtt,de december óta beszélgettünk kisebb kihagyásokkal...Volt hogy napokig nem válaszolt,mert ő "elfoglalt",viszont sejtem,hogy egy másik pali van a dologban,és talán ez miatt is szakított,amikor kész tényként felhoztam ezt az egészet,akkor letiltott mindenhonnan,amikor már anno megbeszéltük 3 hónappal ezelőtt,hogy össze futunk és felnőtt módjára megbeszéljük...3 hete semmi kommunikáció,én mindent megtettem érte,talán még többet is mint kellett volna,és nagyon nagy csalódás ez nekem,hogy ennyire kifordult magából,és ennyire gerinctelen,hogy a szemembe ne merje ezt lezárni 3 év után.Sajnos én még nem tudtam magam túltenni rajta,gondolom neki könnyebb hogy egyből palikhoz fut,és rám sem gondol,viszont én azt érzem hogy nagyon kéne nekem az,hogy egy levélben leírjam neki hogy mennyire gerinctelen,és hogy mennyire nem egyenes ember,tehát ezt nekem ki kéne adnom magamból,ha már szemtől szemben nem volt rá lehetőségem,mert ilyen szinten telibe szarta hogy fájdalmat okozott,és ennyi év után semmibe nem néz...Szerintetek van ennek értelme,vagy jobban fáj az neki ha korrekt emberként emlékezik majd rám,és ha egy kicsivel több esze is lesz valaha,akkor rájön,hogy ő volt a vesztes?Kicsit gáznak érezném ha megint én "keresném" ezzel az egésszel,amiben tulajdonképpen csak a véleményemet írnám le neki,mert sok minden bennem maradt...Vagy jobb lenne ha hagynám inkább,hogy azt lássa,hogy túltettem magam rajta?Köszönöm ha végig olvastad.:)
Mint valaki aki volt hasonló helyzetben: undorító a viselkedése, hogy személyesen se képes találkozni, az meg teljesen érthető hogy sért téged hogy ő ennyire semmibe vesz és nem érdekli hogy fájdalmat okoz neked.
Teljesen érthető a felháborodásod, írd le de ne küld el. Nekem ez segített, igaz én hülye végül csak elküldtem pár óra után miután megírtam, és pont ezért szólok, hogy mérhetetlenül megbánnád. Ideig óráig tökös gyereknek éreznéd magad aki most aztán jól megmondta a tutit, de utána nem tudnál elszámolni a lelkiismereteddel, arról nem is beszélve hogy lealacsonyodnál az ő szintjére.
Mivel úgy érzem kicsi bosszúvágy is lehet benned, csináld azt hogy soha többé nem keresed. Az exek egóját általában sérti ha soha többet nem keresed meg őket. Valamint a túllépés folyamata is ez, szóval win-win.
"azért még várná hogy a másik félbe szorul annyi gerinc hogy egyszer csak megkeresi,és legalább bocsánatot kér,semmi más nem is kéne,nem értem hogy hogy feküdhet valaki így le nyugodt szívvel esténként,hogy annak okozta a legnagyobb fájdalmat aki mindig mindenben kitartott mellette,és semmit nem ártott neki,hogy ezt kapja"
Ezt én se értettem soha. De komolyan, ha van itt valaki aki csinált már ilyet, írja már le hogyan tud lelkiismeret furdalás nélkül aludni.
Meg hogy mindig pont az kapja a legnagyobb megaláztatásokat, fájdalmakat aki a legjobban szereti. És utána még az is fáj hogy le se sz.rja, mert ha legalább a megbánás legkisebb jelét látnád rajta, neadjisten írna egy őszinte bocsánatkérést az máris feloldozná a fájdalom nagy részét. Csak az a baj a legtöbb ember pont azt veszi semmibe aki bármit megtenne érte, mert van valami tévképzet ebben a világban miszerint amint bevallod az érzéseid valakinek az elkönyvel pitiző kutyának akivel bármit meg lehet tenni.
"hozzá tartozik a dolgokhoz hogy neki még semmiben nincs viszonyítási alapja,de majd rájön,ha kap pár pofont az élettől,rám meg emlékezzen úgy,aki még a szemétsége ellenére se ártott neki,ez idővel nagyobb fájdalom lesz neki,mintha rázúdítanám a sok mocskot,amit ő okozott:)"
Ámen.
A levél megírása segíthet (de ne küldd el).
A továbblépés lesz számodra majd a legfontosabb, hogy egy új párkapcsolatot tiszta lappal tudj kezdeni és ne annak árnyékában, hogy "jaj csak nehogy mégegyszer csalódjak"
- Írja le uram az összes sérelmét a volt feleségének, amit az évek alatt magába folytott a hosszú évek alatt, aztán égesse el - tanácsolja a pszichológus.
- Nagyon jó ötlet, vidul fel az exférj. De a levéllel mit csináljak?
Ne írj neki. Jót nem tudsz elérni, rosszat meg minek?
És ő nem a nők 90%-a.
Ezt ne feledd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!