Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Tudnátok tanácsit adni?
Párom és én kb 5 hónapja vagyunk együtt. Eleinte jó volt minden viszont elkezdett hanyagolni.
Kimaradozni volt olyan, hogy több alkalommal matt részegen állított be hozzám. Maga módján szerintem szeret is, viszont egyszer megütött mert nem akartam el engedni éjszakai csatangolásra. Egyszer akartam magam melett tudni, nem akartam a nyakára telepedni.
Nem is kiabáltam vele, csak megkértem maradjon velem azon az éjszakán. Erre pofon vágott, és közölte, hogy ne próbáljam meg irányítani az életét. Ez 2 hete történt, azóta nem találkoztunk, megkértem szüneteltessük a kapcsolatunk míg megemésztem ezt az egészet.
Most jön talán a legroszabb. Terhes vagyok. Karácskor vettem tesztet, mert egyértelmű jelei voltak. Most szilveszterkor úgy döntöttem megcsinálom. 3 db 3 márka. Mind pozitív.
Kavarognak a fejemben az események. Mit tegyek? Elmondjam neki? Tud változni, és adhatok neki még esélyt? Vagy maradjak egyedül és felnevelem magam?
Sajnos csakis magamra támaszkodhatok, szüleimet ezzel nem terhelném. Ráadásul ott az egyetem. Bár azt lehet halasztani. Abortusz biztos, hogy nem lesz. Mindenképpen megtartom.
Ma van a születésnapom is, és mégcsak felsem hívott. 😞 ( Igen újévi gyerek vagyok. 1997.01.01 00:11 😅 )
Mihez kezdjek? Anyumék maximum anyagiakban tudnának segíteni nem Magyarországon laknak. 😞
Köszönöm ha végig olvastad és tudsz érdemben segíteni.
Ha nem fake kérdés - bár erre kicsi a sansz- akkor, hiába lefognak pontozni, de tartom a véleményem : abortusz.
Egyedül, egyetemistaként nem fogod tudni felnevelni... Gondolom a szüleiddel laksz, nem nőttél még fel igazán.
Komolyan egy olyan ember gyermekét hordanád ki, aki nem szeret téged, kihasznál és erőszakos veled? Egy 5 hónapos ismerettség után? Ezeket a kérdéseket válaszold meg magadnak.
A kapcsolatotoknak idővel egyébként is annyi lesz 1-2 hónap múlva. A gyerek állítson ennek a botlásnak egy életre szóló emléket?
A biztos jövő, amennyiben ennyire fiatalon anya akarsz lenni:
Az egyetemet kihiányzod, nem tudsz majd abszolválni egy félévet sem. Roncs leszel lelkileg és testileg is. Egy egyedülálló anya leszel, aki a szüleivel lakik. Majd ha már lejárt a gyes és dolgoznod kellene, majd akkor jössz rá, hogy mennyire elcseszted, egy egyszerű pénztárosként sem fognak alkalmazni végzettség és munkatapasztalat nélkül, arról nem is beszélve, hogy csak a lúzer férfiak fognak veled leállni.
Legyél öntudatosabb, fiatal nő vagy... Előtted az élet!
Fejezd be szépen az egyetemet, hagyj időt a felnövésre. Ne tegyél keresztbe magadnak és egy gyereknek azzal, hogy így bevállalod.
Az abortusz rutin műtét, amennyiben időben elvégzik, nem érzi egy embrió (nem fejlődtek ki még az idegek).
Hagyd a srácot, mond el a szüleidnek mennyire nagy sz@.rban...slamasztikában vagy.
Ebben az esetben nagyon rosszul döntenél, ha megtartanád a kisbabát! Sajnos hosszabb távon még a családsegítő szolgálatot sem javasolnám - nem túl jó választás.
Alkohol elvonókúrára kellene menned ezzel a férfival, de valószínűleg esélytelen, hogy belássa a betegségét/függőségét!
Ui: igyekszem utánanézni a lehetőségeknek, mit tudnál tenni a hétköznapokban! Addig KITARTÁST KÍVÁNOK ebben a kritikus élethelyzetben!
Országos Lelkipásztori Intézetben korábban jártam. Ott mondták, hogy elsősorban alkoholistáknak tudnak segíteni - talán a szenvedő hozzátartozónak is szolgálnak jó tanácsokkal.
Interneten rákeresel erre az intézményre és megtalálod a pontos címet is. Valamint tanulmányozd át az "alkoholizmus tünetei és kezelése" ezen kívül az "alkoholizmus pszichológiai vonatkozása(i)" fejezeteket - szintén a neten.
Világosítsd fel a "kedves" párodat arról, hogy mit ír a tízparancsolat - és azt próbáld betartatni Vele! (Ha tovább bántalmaz, akkor hétköznap a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület Áldozatsegítő Szolgálatát igénybe tudod venni.)
Áldozatsegítő vonal (ingyenes telefonszám, napközben működik csak éjszaka nem - sajnos.) 06-80-225-225.
Országos Kríziskezelő és Információs Szolgálat (végveszélyben, ha menekülni kell, szintén ingyenes szám - éjjel-nappal szociális munkások fogadják a hívásokat.) 06-80-205-520
Éjjel-nappali lelkisegély szolgálat: 116-123
Esetleg még a nemzetközi segélyhívó szám: 112 (rendőrség, mentők, tűzoltók.)
A mentőknek van egészségügyi tanácsadó szolgálata, ha kérdésed van bármivel kapcsolatban. Nagyon sürgős esetekben adnak tanácsot vagy meghallgatnak DE CSAK 1-2 PERCBEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!