Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan léphetnék túl egy (volt) manipulatív kapcsolaton?
Nem szeretnék - túlságosan - belemenni a részletekbe. Volt egy barátom még körülbelül 6 évvel ezelőtt, aki a kapcsolatunk nagy részében manipulált, nagyon jól csinálta. (Fiatalabb voltam, naivabb, de tényleg tehetséges volt ebben.) Másnak adta ki magát, egyfolytában hazudott, egész következetesen csinálta (utólag persze sok minden összeállt a fejemben). Nem szeretem már, igazán őt talán soha nem szerettem (csak azt, akinek tettette magát), mégis akkor éreztem magam először hosszan igazán jól az életem során, amikor együtt voltunk (és akkor éreztem először szeretve magam). A hazugságait soha nem vallotta be, és teljesen nem bukott le (de ezt a részét már hosszú lenne elmagyarázni).
Az lenne a kérdésem, hogy ha valaki járt már hasonló cipőben, neki hogyan sikerült lezárnia az érzéseit? Hogyan tudnám tényleg érezni és felfogni, hogy az a személy, akit szerettem az valójában nem létezik?
Mennyire vagy biztos abban , hogy te nem voltál hibás ok okozatot szül , ha ezt érezted akkor valószínű igazán boldog voltál vele , az ember olyanban sosem hazudik ha szeret valakit a szív nagy úr .
Én a helyedben elgondolkoznék azon ha már ennyi idő eltelt h ki a “gonosz” és egy őszinte teljes beszélgetést folytatnék az illetővel .
Hasonló cipőben voltam
Èn is . De nem az a megoldás ha az ember ilyet érez , hogy elássa hanem gondolkozzon el azon h mi miért történt .
Valószínű , hogy Te voltál a mindene ha azokban a pillanatokban igazán szeretve érezted magad a szeretethez 2 ember kell ezt ne feledd !
Ha valakit szeretünk ő mindig is létezni fog valamiért kiváltottad belőle a dolgokat ne csak a te oldalad nézd nézd az övet is .
Számomra a megoldás beszélj vele . Valószínű megbánthattad amiért így viselkedett veled es nem biztos h te is őszinte voltál az ember megérzi a dolgokat csak sokszor nem mondja ki .
Ha nem csalt meg akkor megér egy misét .
Ez a “bölcs “ tanácsom számodra .
Vagy pedig Felejtsd El!
De ha nem tudod elfelejteni annak oka van , ennyit tudtam segíteni valamelyiket fogadd meg ha idősebbtől fogadnál meg tanácsot .
Nem voltam a mindene. Valószínűleg pont azért talált meg engem, mert tudta, hogy mennyire éhez(t)em a szeretetre. Nagyon könnyű dolga volt velem a manipuláció szempontjából. Aki volt már ilyenben, az tudja, hogy mi következik: adagolt lelki sértések, mindig egy kicsivel több. Eleinte csak egy gyors sértődés, amiért nem azt csináltam, amit ő szeretett volna. A végén már olyanokat vágott a fejemhez (mivel akkor sajnos anyagi lehetőségeink miatt nem volt lehetőségem egyetemre menni, és tudta, hogy ez mennyire fáj nekem), hogy örökké egy senki maradok, egy "szaros" eladó, aki nélküle elporlad majd és senkit nem fog érdekelni. Illetve, hogy rosszabb ember vagyok, mint az apám (ez is fájó pont volt). Nincs konkrét bizonyítékom arra, hogy megcsalt volna, de volt, hogy amikor külföldön volt egy jó darabig, és hazajött, akkor - persze titkolva előttem, véletlenül bukott le és csak sokkal később - az exével előbb találkozott, mint velem. Illetve meg is vert (pontosabban fojtogatott és csapkodta a fejem a földhöz). (Ezután egyből szakítottam vele.)
Szóval nem szeretett engem.
Én a saját hibámat abban látom, hogy ezt az egészet nem vettem észre, egyrészt mert naiv voltam, másrészt, mert annyira szerettem volna hinni neki, bízni benne. Annyira szerettem volna, hogy igaz legyen ez az egész, és úgy szeressen valaki, ahogy ő eljátszotta azt.
Szóval a kérdésem továbbra is az lenne, hogy hogyan tudnám lezárni az érzést, amit az általa kreált / megjátszott személy váltott ki belőlem? Nagyon nehéz felfognom, hogy tényleg ezt tette velem, mert én sosem lennék képes hasonlóra. Tudom, hogy igazam van, de sosem ismerte el.
Te Jó Ég!!!
Itt az iskolapéldája annak, hogy én még AZ ELSŐ ÜTÉS ELŐTTI UTOLSÓ PILLANATBAN hagytam faképnél egy hasonló illetőt...
Sajnos, "ki akarnak békíteni" minket a közös ismerősök! (Kényszerhelyzet teremtette találkozókat nem tudok most elkerülni egyelőre, sajnos.)
Ui: de már látszik a Remény, HOGY VÉGLEG VÉGE LEHET NÁLUNK - HÁLA AZ ÉGNEK!!!
Visszatérve a kérdés lényegére: szabadító imádságot kell mondani - ELLENE MONDANI AZ ÖRDÖG CSÁBÍTÁSÁNAK!!!
Próbálj meg elhidegülni érzelmekben - gondold végig, EDDIG MEKKORA KÁROKAT okozott Neked a trükközésével...
Tudom, hogy nem ennyire könnyű a valóságban, de Vegyél Erőt a Gyengeségeden! Ez csak kémiai vonzalom, nincs köze az IGAZI SZERETETHEZ!
Én különböző "egérutakat" nyerve igyekszem kihátrálni belőle. Neked is sikerülni fog, ezt el kell hinned!
Arra gondolj, hogy mi lenne ebből 1-2-5 év múlva.
Lépj gyorsan, védd magad!
6 évvel ezelőtt valaki földbe verte a fejed és te ezen az illetőn nem tudsz azóta túllépni?
Ez nagyon szomorú rád nézve...
Nem igazán rajta nem tudok túllépni.
Nehéz ezt megfogalmazni. Azt tudom, hogy ő nem az volt, akinek beállította magát. (Egyébként ezt tényleg nehéz volt felfogni, mert igazi bizonyítékom nem volt erre nézve, "csak" amit velem tett, azt pedig próbálta úgy beállítani, mintha egy hirtelen felindultságból elkövetett, soha nem visszatérő, én hibámból fakadó valami lenne. Olyan szuggesztíven tudta ezeket előadni, hogy néha a mai napig elgondolkodom azon, hogy mi van, ha ő tényleg az a jó ember volt, akinek kiadta magát? Aztán eszembe jut a sok apróság, amin elcsúszott, és megnyugodok.)
Amin nem tudok túllépni, az az, hogy életemben akkor voltam először boldog, amikor együtt voltunk. Hogy belé voltam eddigi életem során a legszerelmesebb. Nem ő hiányzik, hiszen ő nem volt "igazi", az érzések hiányoznak, amiket kiváltott belőlem (hiszen azok azok voltak). Ezeket szeretném valahogy elengedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!